5 συμβουλές προς τις γυναίκες για καλύτερο οργασμό μετά τα 50

Μετά την ηλικία των 60, δεν υπάρχει σεξουαλική δραστηριότητα, οργασμός

Οι γυναίκες συχνά αντιμετωπίζουν νέα προβλήματα στην κρεβατοκάμαρα καθώς μεγαλώνουν, αλλά αυτά δεν χρειάζεται να σκοτώσουν τη διάθεση και τον οργασμό.

«Καθώς οι γυναίκες γερνούν, παράγοντες όπως οι ορμονικές αλλαγές μπορούν να επηρεάσουν τη διέγερση και την ευχαρίστηση», δήλωσε στην The Post η Δρ. Usha Rajagopal, πλαστική χειρουργός και ιατρική διευθύντρια του Κέντρου Πλαστικής Χειρουργικής και Λέιζερ του Σαν Φρανσίσκο.

Η κολπική ξηρότητα και οι αλλαγές στη χαλαρότητα και αίσθηση του κόλπου είναι μερικά από τα πιο κοινά παράπονα καθώς οι γυναίκες γερνούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι το σεξ δεν μπορεί να είναι ακόμα διασκεδαστικό -όλες αυτές οι ρυτίδες μπορούν να αντιμετωπιστούν, τονίζουν οι ειδικοί.

Θεραπείες για την αντιμετώπιση των σεξουαλικών προβλημάτων μετά τα 50

Οι θεραπείες για την ξηρότητα του κόλπου μπορεί να είναι τόσο απλές όσο η αγορά μιας συνταγογραφούμενης κρέμας οιστρογόνων ή ενός λιπαντικού χωρίς ιατρική συνταγή.

Οι αλλαγές στην κολπική χαλάρωση και αίσθηση θα χρειαστούν πιθανότατα πιο έντονες θεραπείες, όπως το O Shot, ένα μη επεμβατικό τρόπο για την αναζωογόνηση και την ενίσχυση της σεξουαλικής αίσθησης. Η χειλοπλαστική, επίσης, μπορεί να προσφέρει μεταμορφωτικά αποτελέσματα που ενισχύουν τη λειτουργία και την εμφάνιση του κόλπου.

«Ορισμένες γυναίκες βρίσκουν ότι η σεξουαλική τους ζωή στα 50 τους μπορεί να είναι σεξουαλικά απελευθερωτική», είπε στην The Post, μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου της Kindra, Δρ. Juliana Hauser.

«Σε αυτό το σημείο, ξέρουν τι τους αρέσει και τι δεν τους αρέσει, αισθάνονται μεγαλύτερη δύναμη να μιλήσουν για αυτό που θέλουν και δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για το ενδεχόμενο να μείνουν έγκυες, κάτι που τους επιτρέπει να εξερευνούν το σώμα τους πιο ελεύθερα και με λιγότερες αναστολές», εξήγησε η ειδικός.

Στην πραγματικότητα, περίπου το 70% των γυναικών 50 ετών και άνω αναφέρουν ότι απολαμβάνουν το σεξ, σύμφωνα με νέα ερευνητικά στοιχεία. Η Δρ. Hauser συνιστά στις γυναίκες άνω των 50 ετών να δημιουργήσουν μια σεξουαλική εργαλειοθήκη με προϊόντα, παιχνίδια και σκηνικά για να προάγουν την ευχαρίστηση για τον εαυτό τους και το σώμα τους.

«Έχω ανακαλύψει ότι ο Νο.1 παράγοντας για τις γυναίκες που έχουν πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή μετά τα 50 είναι να αφιερώνουν χρόνο και σκοπό πίσω από το να μάθουν τι θέλουν και τι δεν θέλουν, γιατί συμβαίνει αυτό και να ζουν με τους όρους που θέλουν. Ο σεξουαλικός παράγοντας αλλάζει το παιχνίδι της πλήρωσης της σεξουαλικότητας».

Οι 5 συμβουλές της Δρ. Hauser για να καλύτερο οργασμό μετά τα 50

  1. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας
  2. Κάντε την άσκηση των τεσσάρων τεταρτημορίων
  3. Γίνετε ο συνήγορος του εαυτού σας
  4. Αποκτήστε έναν μέντορα
  5. Ασκηθείτε τη σεξουαλική δράση

1. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι κάτι περισσότερο από απλή σεξουαλική πράξη και πρέπει να διερευνηθεί ολιστικά.

2. Κάντε την άσκηση των τεσσάρων τεταρτημορίων

Σχεδιάστε δύο γραμμές σε ένα κομμάτι χαρτί, μία οριζόντια στη μέση και μία κάθετα στη μέση. Στο πρώτο τεταρτημόριο, τοποθετήστε πράγματα που έχετε κάνει και θέλετε να συνεχίσετε να κάνετε ή να κάνετε περισσότερο. Στο δεύτερο, γράψτε πράγματα που έχετε κάνει και δεν θέλετε να συνεχίσετε να κάνετε ή να κάνετε ξανά.

Στο τρίτο, σημειώστε πράγματα που δεν έχετε κάνει ακόμα, αλλά θα θέλατε να δοκιμάσετε. Στο τελευταίο, απαριθμήστε πράγματα που δεν έχετε κάνει και είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλετε να κάνετε.

3. Γίνετε ο συνήγορος του εαυτού σας

Εκπαιδευτείτε, κάντε ερωτήσεις στον εαυτό σας και μην αρκεστείτε στο να σας λένε «όχι» σε πράγματα που θέλετε να αλλάξετε.

4. Αποκτήστε έναν μέντορα

Μιλήστε με κάποιον που είναι ανοιχτός στο να μιλήσει για τη σεξουαλική του ζωή και τη γήρανση για να σας πει την «αλήθεια», από τη δική του εμπειρία και μέσα από τα μάτια του. Αυτός ο άνθρωπος θα πρέπει να είναι σε θέση να απαντά σε ερωτήσεις με ειλικρίνεια.

5. Ασκηθείτε στη σεξουαλική δράση

Η σεξουαλική δράση δημιουργεί εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στις αποφάσεις σας, ενισχύει την κατανόηση του ποιος είστε ως μοναδικό άτομο, προσελκύει υποστηρικτικά άτομα και διασφαλίζει ότι γνωρίζετε ότι σε κάθε δεδομένη περίσταση τα θέλω και οι ανάγκες σας έχουν σημασία όσο και όλων των άλλων.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top