Οι 5 ερωτογενείς ζώνες που αγνοούσατε – Αλλά πρέπει να ανακαλύψετε

ερωτογενείς ζώνες

Κι όμως αυτές οι ερωτογενείς ζώνες που πιθανότατα αγνοούσατε μπορούν να εκτοξεύσουν στα ουράνια την ερωτική σας ζωή. Αξίζει να τις γνωρίσετε…

Θέλετε να ανανεώσετε την ερωτική σας ζωή; Ποιος δεν θα ήθελε! «Όλοι θέλουν αυτό το μαγικό κλειδί για να ξεκλειδώσουν τα μυστικά του σεξ, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν πρόκειται για συγκλονιστικό σεξ, πρέπει πραγματικά να βρεις τους σωστούς τρόπους για να αγγίξεις τον άλλον, να μιλήσεις και να έρθεις σε επαφή μαζί του», λέει η Sadie Allison, PhD, ερευνήτρια της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Το κλειδί για το καλύτερο σεξ είναι να βρείτε τις ερωτογενείς ζώνες που θα κάνουν τον σύντροφό σας – στη ζωή ή τη νύχτα – να τρέμει από ηδονή.

«Η σεξουαλική οικειότητα αποσκοπεί πολύ περισσότερο στην επικοινωνία και τη σύνδεση παρά απλώς την εύρεση του σημείου G !» προσθέτει η Beth Darling, JD, Esq., πρώην δικηγόρος διαζυγίων που έγινε σύμβουλος σεξ και σχέσεων.

Προφανώς, λέει η Allison, οι πιο γνωστές περιοχές για διέγερση είναι οι θηλές και τα γεννητικά όργανα, αλλά πάρα πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να σταματήσουν εκεί.

Για να σας βοηθήσουμε να φθάσετε στο σημείο G και σε άλλους υποτιμημένους «προορισμούς» για σεξουαλική διέγερση, ζητήσαμε από επαγγελματίες να μοιραστούν τις συμβουλές τους για τον εντοπισμό των ερωτογενών ζωνών που θα ανεβάσουν τη σεξουαλική σας ζωή στο επόμενο επίπεδο…και σας προτείνουμε μερικές κινήσεις που πρέπει να δοκιμάσετε.

Τι είναι οι ερωτογενείς ζώνες;

«Βασικά, οι ερωτογενείς ζώνες είναι οποιοδήποτε σημείο στο σώμα σου που, όταν το αγγίζουν, σε κάνει να νιώθεις διέγερση που σε κάνεις να τρέμεις», λέει η Darling. «Ξέρεις τι είναι μόλις νιώσεις το συναίσθημα αυτό».

Μιλώντας πιο επιστημονικά οι «ερωτογενείς ζώνες» είναι περιοχές του σώματος γεμάτες με νευρικές απολήξεις που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στην διέγερση, με αποτέλεσμα αισθήματα ευχαρίστησης και ηδονής να σε πλημμυρίζουν. Αυτές οι ζώνες, και το πόσο ευαίσθητες είναι, μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Η Darling λέει ότι η κατανόηση και η εξερεύνηση των ερωτογενών ζωνών σας, καθώς και εκείνων του συντρόφου σας, είναι σημαντικό μέρος μιας ικανοποιητικής σεξουαλικής εμπειρίας .

«Βασικά, οι ερωτογενείς ζώνες είναι οποιοδήποτε σημείο στο σώμα σου που, όταν το αγγίζουν, σε κάνει να νιώθεις διέγερση που να σε κάνεις να τρέμεις», λέει η Darling.

Ο εγκέφαλος

«Η πιο ισχυρή ερωτογενής ζώνη στο σώμα είναι το μυαλό σου», λέει η Darling στο phychologytoday. Η σύνδεση σε συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο χτίζει εμπιστοσύνη και μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε και να είμαστε πιο δεχτικοί. Μόλις βρεθείτε σε αυτήν την κατάσταση, θα είστε πιο ανοιχτοί και ευαίσθητοι σε διαφορετικούς τύπους διέγερσης.

Πώς να τον εκμεταλλευτείτε: Πριν καν αγγίξετε ο ένας τον άλλον, ξεκινήστε διανοητικά να προετοιμάζεστε για να απολαύσετε το σεξ. Φανταστείτε, είτε στο μυαλό σας είτε λεκτικά με τον σύντροφό σας, σέξι καταστάσεις για να φτιάξετε την ερωτική διάθεση.

Ο λαιμός

Υπάρχει ένας λόγος που τόσες πολλές εξαιρετικές συναντήσεις ξεκινούν με αυτό που κλασικά στα αγγλικά ονομαζόταν “necking”. Ο λαιμός είναι μια πολύ ευαίσθητη και ευάλωτη περιοχή και η έκθεσή του μπορεί να αυξήσει τα αισθησιακά συναισθήματα.

Πώς να τον εκμεταλλευτείτε: Παίξτε με διαφορετικούς τύπους αφής, όπως ελαφριά φιλιά, πιπίλισμα και χάδι. Τα κολιέ ή οι γραβάτες μπορούν να είναι ένα διασκεδαστικό εργαλείο για την τόνωση του λαιμού. Να είστε πάντα τρυφεροί και απαλοί με το λαιμό.

Οι μηροί

Το να πειράζει κανείς το άγγιγμα κατά μήκος των μηρών χωρίς να αγγίζει τα γεννητικά όργανα είναι ένα απίστευτο προοίμιο για την περαιτέρω διείσδυση. Όχι μόνο αυξάνει την επιθυμία, αλλά ο επιπλέον χρόνος και η προσοχή σε αυτήν την περιοχή του σώματος μπορούν να βοηθήσουν μια γυναίκα να διεγερθεί και να υγρανθεί περισσότερο, κάνοντας το σεξ πιο άνετο.

Πώς να τους εκμεταλλευτείτε: Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε άλλα εργαλεία, όπως φτερά ή λοσιόν, για να ενισχύσετε την αίσθηση ή χρησιμοποιήστε τη γλώσσα σας.

Οι λοβοί των αυτιών

Το κάτω μέρος του αυτιού είναι απίστευτα ευαίσθητο όχι μόνο στην αφή αλλά και στην πίεση, τη θερμοκρασία και την αναπνοή. Δεν είναι ασυνήθιστο η έστω και ελαφρά διέγερση των λοβών του αυτιού να προκαλεί ρίγη σε ολόκληρο το σώμα.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Ψιθυρίστε στο αυτί του συντρόφου σας, πιπιλίστε ή φιλήστε τον λοβό του αυτιού ή γαργαλήστε την περιοχή του αυτιού με τη γλώσσα σας. Ακόμη και μόνο η αναπνοή σε αυτήν την περιοχή μπορεί να είναι εκπληκτική.

Το κάτω μέρος της πλάτης

Το να αγγίζετε κάποιον στη μέση του, πάνω ή κάτω από τα ρούχα, σας κάνει αισθάνεστε οικεία με τρόπο που δεν το κάνουν οι άλλες περιοχές, ειδικά αν παραμείνετε σε αυτό το σημείο.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Ξεκινήστε με ένα μασάζ στην πλάτη και στη συνέχεια μετακινηθείτε χαμηλότερα, περνώντας ελαφρά τα δάχτυλά σας πάνω από την περιοχή ή χρησιμοποιήστε φτερό, κάποιο έλαιο ή υφές όπως το σατέν.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Διαβάστε Περισσότερα

Scroll to Top