Γιατί η τουαλέτα σας αναβλύζει όταν κάνετε ντους – Τι να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε

τουαλέτα

Όταν κάνετε ντους και η τουαλέτα του σπιτιού σας αναβλύζει, σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος. Αν η τουαλέτα αναβλύζει και βγάζει φυσαλίδες ενώ το ντους λειτουργεί, το πρόβλημα είναι πιο εύκολο να επιλυθεί, καθώς πιθανότατα η απόφραξη βρίσκεται κοντά στο ντους. Τι να προσέξετε και πότε πρέπει να φωνάξετε έναν υδραυλικό.

Παρόλο που πρόκειται για ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα, δεν πρέπει να το αγνοήσετε. Μια απόφραξη που δεν αντιμετωπίζεται γρήγορα μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα στη συνέχεια και να απαιτήσει μεγαλύτερες επισκευές. Έτσι, αντί να αγνοήσετε το φούσκωμα στην τουαλέτα σας ή να πιστεύετε ότι θα φύγει από μόνο του, δείτε τις πιθανές αιτίες και πώς μπορείτε να το διορθώσετε.

Μαγειρική σόδα: Πώς να την χρησιμοποιήσετε στην τουαλέτα για να την καθαρίσετε και να την ξεβουλώσετε

Γιατί αναβλύζει η τουαλέτα

Μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες της τουαλέτας που βγάζει φυσαλίδες είναι μια φραγμένη υδραυλική γραμμή. Στην περίπτωση μιας φραγμένης υδραυλικής γραμμής, η αντίστροφη ροή της πίεσης του αέρα θα προκαλέσει τον σχηματισμό φυσαλίδων στη λεκάνη της τουαλέτας. Οι φυσαλίδες που εμφανίζονται ενώ το ντους λειτουργεί είναι μια καλή ένδειξη ότι η απόφραξη βρίσκεται κάπου κοντά στο ντους. Το ξεβούλωμα της γραμμής μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το καθάρισμά της με ένα βεντούζα, αλλά αν αυτό δεν αποδώσει, καλέστε έναν επαγγελματία για βοήθεια.

Μια άλλη συχνή αιτία είναι η απόφραξη του εξαερισμού. Εάν ο εξαερισμός σας είναι φραγμένος, το φούσκωμα στην τουαλέτα σας μπορεί επίσης να συνοδεύεται από τη μυρωδιά των σάπιων αυγών. Συνήθως, αυτός ο εξαερισμός φτάνει μέχρι την οροφή σας, οπότε η απόφραξη μπορεί να προκληθεί από κάτι εξωτερικό, όπως κάποιο ζώο ή φύλλα.

Ο καθαρισμός του δεν είναι πάντα εύκολος, ειδικά επειδή μπορεί να χρειαστεί να αποκτήσετε πρόσβαση στον εξαερισμό από την οροφή. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να καλέσετε έναν υδραυλικό για να επιδιορθώσει το πρόβλημα.

Πώς να διώξετε τα άλατα της τουαλέτας χωρίς να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη 

Τα προβλήματα της τουαλέτας μπορεί να είναι σημάδι ελαττωματικών εξαρτημάτων, όπως ένα ραγισμένο πτερύγιο. Ένα πτερύγιο που διαρρέει είναι επίσης ένας συνηθισμένος λόγος για τον οποίο πρέπει πάντα να τραβάτε δύο φορές το καζανάκι της τουαλέτας σας. Ή, είναι πιθανό το σκληρό νερό να είναι η αιτία των προβλημάτων της τουαλέτας σας. Η συσσώρευση ορυκτών που προκαλείται από το σκληρό νερό δημιουργεί με την πάροδο του χρόνου μπλοκαρίσματα στη δεξαμενή της τουαλέτας, γεγονός που μπορεί να συμβάλλει στο πρόβλημα.

Άλλες αιτίες της τουαλέτας που αναβλύζει δεν είναι τόσο εύκολο να τις διορθώσετε μόνοι σας. Το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι μια απόφραξη στη γραμμή αποχέτευσης ή στη γραμμή αποστράγγισης. Η γραμμή αποχέτευσης είναι υπεύθυνη για την απομάκρυνση των λυμάτων από το σπίτι σας, οπότε αν αυτή μπλοκάρει, μπορεί να έχετε πρόβλημα. Αυτά τα βουλώματα συχνά προκαλούνται από αντικείμενα που καταλήγουν στην αποχέτευση και δεν μπορούν να ξεπλυθούν, όπως τα μαντηλάκια και τα προϊόντα υγιεινής, καθώς και από εξωτερικούς παράγοντες όπως η μετατόπιση του εδάφους και οι ρίζες των δέντρων που παρεμβάλλονται στους σωλήνες.

Αυτά τα ζητήματα μπορούν να διορθωθούν με τη βοήθεια ενός υδραυλικού. Ωστόσο, ανάλογα με τη σοβαρότητα και τη θέση της απόφραξης, η απόφραξη μπορεί να επηρεάζει και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις των γειτόνων σας.

Σε αυτή την περίπτωση, το πρόβλημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί επικοινωνώντας με τον δήμο και τον οργανισμό ύδρευσης. Οι δυσάρεστες οσμές και η παλινδρόμηση νερού στη λεκάνη της τουαλέτας σας είναι σημάδια φραγμένης γραμμής αποχέτευσης. Εάν το νερό που έχει υποχωρήσει είναι σκούρο και μυρίζει λύματα καλέστε αμέσως έναν υδραυλικό, καθώς μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας. Όποια και αν είναι η περίπτωση, ίσως αξίζει να επιθεωρείτε τακτικά το υδραυλικό σας σύστημα για να αποφύγετε μελλοντικές δυσλειτουργίες.

Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου
Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου

Η Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου έχει συνεργαστεί τα τελευταία 20 χρόνια με έντυπα, τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και με ιστοσελίδες. Παράλληλα έχει εμπειρία στην επικοινωνία και έχει συνεργαστεί με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδοδοντιάτρων, το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Πιστεύει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ενημερώνουν το κοινό έχοντας ως πυξίδα την αλήθεια, τις αρχές της αντικειμενικότητας, των ίσων αποστάσεων αλλά και της κοινωνικής ευαισθησίας.

Scroll to Top