Λάπτοπ: 5 λόγοι που επιβάλλουν να το καθαρίσετε αμέσως

Λάπτοπ

Βαριέστε να καθαρίζετε τη σκόνη από το λάπτοπ σας; Αυτοί είναι οι 6 λόγοι που θα σας πείσουν να μην το ξαναφήσετε βρώμικο και ότι ο καθαρισμός του λάπτοπ σας είναι απαραίτητος. Δείτε ποιοι είναι αυτοί και τι μπορεί να σας συμβεί.

Σκόνη, χώμα, βρωμιά. Αν δεν καθαρίζετε ποτέ το λάπτοπ σας, βλάπτετε σοβαρά την υγεία του, αλλά και τη δικιά σας. Αφού διαβάσετε αυτό το κείμενο, δεν θα το ξαναφήσετε βρώμικο ποτέ.
Ο καθαρισμός του λάπτοπ είναι απαραίτητος και αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει πάντα να καθαρίζετε τον φορητό υπολογιστή σας:

Οι 5 λόγοι

  • Μπορεί να αρρωστήσετε
  • Το λάπτοπ σας υπερθερμαίνεται
  • Τελειώνει πολύ γρήγορα η μπαταρία του
  • Κολλάει
  • Χαλάνε τα κουμπιά

1. Μπορεί να αρρωστήσετε

Όπως και σε ένα χερούλι πόρτας ή σε έναν διακόπτη, η σκόνη και η βρωμιά που μαζεύεται σε ένα λάπτοπ, δύσκολα γίνεται αντιληπτή, και ως αποτέλεσμα, παραλείπετε να την καθαρίσετε. Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, όταν τρώτε κοντά στο λάπτοπ σας, το γεμίζετε με πάρα πολλά μικρόβια και βακτήρια, ειδικά αν χρησιμοποιείτε παράλληλα το πληκτρολόγιο. Παρόλο που είναι αόρατα, τα βακτήρια αναπτύσσονται στο λάπτοπ σας, και μπορούν κάποια στιγμή να σας μεταδώσουν κάποια ασθένεια.

Σύμφωνα με μια Βρετανική έρευνα, ένα πληκτρολόγιο μπορεί να έχει περισσότερα μικρόβια από το καπάκι μιας τουαλέτας. Γιατί; Ακριβώς γιατί ποτέ κανείς δεν το καθαρίζει. Χρησιμοποιείστε ένα υγρό πανάκι και καθαρίστε το πληκτρολόγιο και την οθόνη, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

2. Το λάπτοπ σας υπερθερμαίνεται

Η σκόνη δεν απασχολεί μόνο τις επιφάνειες του σπιτιού σας, καθώς μπορεί να μπλοκάρει τους αεραγωγούς και το ανεμιστηράκι του λάπτοπ σας, εμποδίζοντας τον εξαερισμό του. Η υπερθέρμανση, από την άλλη, ενός λάπτοπ, είναι ικανή να προκαλέσει μεγάλες βλάβες στο hardware, και στην χειρότερη περίπτωση, την τελική καταστροφή του.

Για να διατηρείτε τον ανεμιστήρα και τους αεραγωγούς καθαρούς, κλείστε το λάπτοπ, αφαιρέστε τη μπαταρία και προσπαθήστε να ρουφήξετε τη σκόνη με μία σκούπα. Αν δεν καταφέρετε να βγάλετε το καπάκι για να το κάνετε αυτό, απλά στρέψτε τη σκούπα στις τρύπες του λάπτοπ για να τραβήξει όση σκόνη μπορεί. Προσέξτε όμως, μην ρυθμίσετε τη σκούπα στο πιο δυνατό επίπεδο, και ρουφήξει κάποιο κομμάτι του λάπτοπ, ή βλάψει τον ανεμιστήρα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μία με δύο φορές το μήνα.

3. Τελειώνει πολύ γρήγορα η μπαταρία του

Όταν το λάπτοπ σας υπερθερμαίνεται, λειτουργεί πολύ πιο γρήγορα από τις κανονικές συνθήκες, στη μάξιμουμ απόδοσή του. Ως αποτέλεσμα, ο ανεμιστήρας δουλεύει με όλη του την ισχύ για να διατηρήσει το λάπτοπ σε κρύα θερμοκρασία, και έτσι η μπαταρία αδειάζει πολύ πιο γρήγορα. Το να διατηρείτε τον ανεμιστήρα και τους αεραγωγούς καθαρούς, όπως προαναφέραμε, είναι πολύ σημαντικό, αλλά πρώτα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι, ανοίγοντας τη βάση του λάπτοπ, δεν παραβιάζετε την εγγύησή του. Αν ναι, καλύτερα να το πάτε σε έναν ειδικό.

4. Κολλάει

Αν το λάπτοπ σας υπερθερμαίνεται, και δεν καταφέρνει να μειώσει τη θερμοκρασία του ο ανεμιστήρας, θα αρχίσει να αποδίδει χαμηλότερα, για να κρυώσει. Αυτό είναι πολύ εκνευριστικό όταν σας συμβαίνει, ειδικά όταν κάνετε κάποια δουλειά, γι’ αυτό φροντίστε να το καθαρίζετε μία φορά την εβδομάδα.

5. Χαλάνε τα κουμπιά

Όπως είναι λογικό, όσο δεν καθαρίζετε το λάπτοπ σας, τόσο πιο βρώμικο γίνεται, ειδικά όταν καταναλώνετε σνακς και αναψυκτικά καθώς το χρησιμοποιείτε. Όσα περισσότερα ψίχουλα μαζεύονται, τόσο πιο πολύ κολλάνε τα κουμπιά του πληκτρολογίου, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε να πληκτρολογήσετε. Προσπαθήστε να μην το λερώνετε με ψίχουλα, αλλιώς να το καθαρίζετε όσο πιο συχνά μπορείτε.

 

Όλο Υγεία

Scroll to Top