Μάγειρας μοιράζεται το Νο1 κόλπο για να ψήσεις μια πατάτα σε μόλις 10 λεπτά – Δεν χρειάζεται φούρνος

πατάτα

Για κάποιους, η ψητή πατάτα είναι ένα απλό συνοδευτικό, αλλά για άλλους είναι ένα γεύμα από μόνο του, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από λαχταριστές σως.

Το μόνο μειονέκτημα της ψητής πατάτας είναι ότι μπορεί να πάρει πολύ χρόνο για να μαγειρέψουν. Το μαγείρεμα μιας ψητής πατάτας μπορεί να διαρκέσει κάποιο χρόνο στο φούρνο, ακόμα και στη φριτέζα αέρα.

Για να ελαχιστοποιηθεί σημαντικά ο χρόνος μαγειρέματος, ένας ειδικός σε θέματα μαγειρικής μοιράστηκε μια συνταγή ψητής πατάτας που διαρκεί μόλις 10 λεπτά.

Ο λάτρης του φαγητού Rice Bethel μοιράστηκε αυτή τη συμβουλή στο TikTok @noflakeysalt όπου έδειξε ότι μια ψητή πατάτα μπορεί να μαγειρευτεί «καλύτερα» χωρίς να χρησιμοποιηθεί ο φούρνος.

Όπως εξηγεί στο βίντεο: «Ο σωστός τρόπος για να ψήσετε μια πατάτα: Το ψήσιμο μιας πατάτας στο φούρνο διαρκεί πάνω από μία ώρα, ενώ το ψήσιμο στο φούρνο μικροκυμάτων διαρκεί 10 λεπτά. Δοκιμάστε αυτήν τη μέθοδο».

Για να ακολουθήσετε αυτή τη μέθοδο, ξεκινήστε με μια πατάτα αξιοπρεπούς μεγέθους και ανοίξτε αρκετές τρύπες σε αυτήν. Αυτό θα αφήσει την υγρασία έξω ώστε να μπορέσει να απορροφήσει περισσότερο βούτυρο.

Στη συνέχεια, βάλτε την πατάτα σε ένα πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων, μετά από πέντε λεπτά γυρίστε την πατάτα και αφήστε τη άλλα πέντε λεπτά να ψηθεί.

Δείχνοντας στην κάμερα την πατάτα, ο Roice είπε ότι: «Αυτές οι ζάρες που φαίνονται στην πατάτα είναι καλό σημάδι». Με το κόψιμο της πατάτας στη μέση στο εσωτερικό φαινόταν να είναι πλήρως ψημένη και εξαιρετικά αφράτη.

Οι χρήστες του TikTok πήγαν στην ενότητα σχολίων για να μοιραστούν τις σκέψεις τους σχετικά με αυτήν τη συμβουλή μαγειρικής. Η @shirley2502 είπε: «Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος».

Ο @therealphxfoodie σχολίασε: «Πέρασα μια ώρα ψήνοντας μια πατάτα για δείπνο ένα βράδυ και ακόμα δεν είχε ψηθεί και ορκίστηκα να τις ψήνω μόνο στο μικροκύματα από τώρα και στο εξής».

Άλλοι παραπονέθηκαν ότι αυτός ο τρόπος μαγειρέματος μιας ψητής πατάτας θα συγκεντρώσει υγρασία στη φλούδα της. Για να αποφευχθεί αυτό, πολλοί πρότειναν να βάλετε την πατάτα στη φριτέζα αέρα μέχρι τη μέση για να γίνει πιο τραγανή η φλούδα.

@noflakeysalt The Right wayt to bake a potato! Baking a potato in the oven takes over and hour, doing it in the microwave takes 10 minutes. Try this method instead! #kitchenhacks #foodhacks #microwavehack #potatoes #bakedpotato ♬ Gimme! Gimme! Gimme!(Edit) – Scotty & Wilcox

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top