Ο καλύτερος τρόπος να διώξετε τα άλατα από τον βραστήρα χωρίς να χρησιμοποιήσετε ξύδι

άλατα, βραστήρα

Τα άλατα του βραστήρα μπορεί να καταστρέψουν τον πρωινό σας καφέ ή ένα τέλειο φλιτζάνι τσάι, αλλά μπορείτε εύκολα να τα καθαρίσετε με ένα βασικό συστατικό κουζίνας σας που κοστίζει μόνο 50 λεπτά.

Τα άλατα είναι ένα αβλαβές υπόλειμμα σαν κιμωλία που συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου σε επιφάνειες που βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το νερό, όπως βραστήρες, καφετιέρες ή ακόμα και πλυντήρια, τουαλέτες ή νεροχύτες.

Εάν βρείτε μια λευκή κρούστα στο κάτω μέρος του βραστήρα σας, τότε είναι πιθανό να είναι άλατα ασβεστίου και θα πρέπει να τα αντιμετωπίσετε αμέσως, καθώς μπορεί να βλάψει το θερμαντικό στοιχείο με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για το βράσιμο ενός βραστήρα.

Το λευκό ξύδι είναι μια από τις πιο κοινές φυσικές λύσεις για την αφαλάτωση ενός βραστήρα, καθώς μπορεί να έχει όξινες ιδιότητες που είναι πολύ αποτελεσματικές στη διάσπαση των αλάτων.

Ωστόσο, η χρήση λευκού ξιδιού στο βραστήρα σας μπορεί να αφήσει μια παρατεταμένη γεύση και οσμή, η οποία μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να φύγει και θα χρειαστεί να ξεπλύνετε τον βραστήρα πολλές φορές προτού μπορέσετε να φτιάξετε ένα φρέσκο φλιτζάνι τσάι.

Αντίθετα, συνιστάται ιδιαίτερα να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού για να αφαιρέσετε τα άλατα από ένα βραστήρα, καθώς θα λειτουργήσει εξίσου καλά με το λευκό ξύδι χωρίς να αφήσει πικρή γεύση.

Στο φόρουμ του Reddit για τον καφέ, ένας χρήστης είπε ότι το κιτρικό οξύ από το λεμόνι καθαρίζει αποτελεσματικά, ενώ είναι επίσης «φθηνό και κάνει τη δουλειά του…και δεν αφήνει αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά ξιδιού».

Ένας άλλος χρήστης είπε: «Συνιστώ πραγματικά τη χρήση χυμού λεμονιού πιο πολύ από ξύδι. Ο χυμός λεμονιού είναι πολύ λιγότερο ενοχλητικός και αφήνει λιγότερες δυσάρεστες μυρωδιές και γεύσεις».

Κάποιος άλλος σχολίασε: «Όταν πρέπει να αφαιρέσω τα αλάτι, συνήθως κάνω ένα μείγμα 50/50 χυμού λεμονιού και νερού και μετά το βράζω μέχρι να φύγει το μεγαλύτερο μέρος (αλλά όχι όλο) το υγρό από μέσα.

Το κιτρικό οξύ από ένα λεμόνι θα αντιδράσει στο ασβέστιο στα άλατα και θα το αναγκάσει να διαλυθεί ενώ είναι επίσης ένα φυσικό καθαριστικό, καθώς θα απολυμάνει το βραστήρα αφήνοντας πίσω του ένα φρέσκο άρωμα.

Όλο Υγεία

Scroll to Top