Πλυντήριο πιάτων: Το κόλπο που θα σας γλιτώσει χρόνο και κόπο – Τα πιάτα και τα ποτήρια θα αστράφτουν

πλυντήριο πιάτων

Μια ειδικός στην κουζίνα αποκάλυψε ένα ιδιοφυές κόλπο για το πλυντήριο πιάτων που είπε ότι θα αφήσει τα φλιτζάνια και τα ποτήρια σας στεγνά και θα σας γλιτώσει από επιπλέον κόπο μετά το τέλος του κύκλου.

Το πλυντήριο πιάτων είναι ένα θαυματουργό μηχάνημα, καθώς μειώνει το κόστος πλένοντας τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνά σας με πίδακα νερού σε διπλάσια ταχύτητα.

Που και πως θα τοποθετήσετε σωστά ένα πλυντήριο πιάτων είναι μια από τις πιο συχνές διαφωνίες των μεταξύ ζευγαριών. Αλλά ένα πράγμα στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλοι είναι ο κόπος που απαιτείται για να σκουπίσεις κούπες, φλιτζάνια, ποτήρια και ακόμη και τα μπολ μετά το πλύσιμο ώστε να διώξεις τις τελευταίες σταγόνες υγρασίας προτού τα βάλεις στο ντουλάπι. Τώρα η ειδικός αποκάλυψε πώς μια απλή πετσέτα μπορεί να κάνει την όλη διαδικασία πολύ πιο αποτελεσματική – και όχι με τον τρόπο που θα περιμένατε.

Η Eleanor Potter, επικεφαλής προμήθειας στο Plumbworld, υποστηρίζει ότι: «Τα πλυντήρια πιάτων είναι φανταστικά κομμάτια τεχνολογίας και είναι απίστευτα δημοφιλή στις σύγχρονες κουζίνες. Όχι μόνο σας γλιτώνουν από την προσπάθεια να σηκώνετε τα μανίκια σας και να πλένετε τα πιάτα, αλλά σας εξοικονομούν και χρήματα. Αυτό συμβαίνει επειδή χρησιμοποιούν λιγότερο νερό και επίσης κοστίζουν λιγότερο για τη θέρμανση του νερού που χρησιμοποιούν».

«Αλλά, όπως τα περισσότερα πράγματα, δεν είναι τέλεια. Ένα από τα κύρια προβλήματα που έχουν είναι ότι ό,τι βάζετε μέσα στο μηχάνημα συχνά δεν στεγνώνει τελείως όταν τελειώσει ο κύκλος πλύσης».

«Ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ απλό βήμα που μπορείτε να κάνετε για να ξεπεράσετε αυτό το δευτερεύον ζήτημα. Πάρτε μια πετσέτα, ανοίξτε το πλυντήριο πιάτων και σύρετέ τη προς τα κάτω, με τη μία άκρη να προεξέχει. Στη συνέχεια, κλείστε την πόρτα αφήνοντας την πετσέτα κρεμασμένη από τη μέσα πλευρά».

Και συνεχίζει: «Επειδή τα πλυντήρια πιάτων καθαρίζουν σε υψηλές θερμοκρασίες, ο ατμός που έχει απομείνει είναι αυτός που σχηματίζει υγρασία καθώς κρυώνει. Αλλά μια πετσέτα τοποθετημένη μέσα, ακόμα και για 10 λεπτά, θα διασφαλίσει ότι αυτός ο ατμός θα απορροφηθεί και τα σερβίτσια σας βγουν στεγνά, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν κατευθείαν πίσω στο ντουλάπι».

Όλο Υγεία

Scroll to Top