Σκόνη: Πως να τη διώξετε εύκολα και γρήγορα από κάθε επιφάνεια

σκόνη

Για να απομακρύνετε τη σκόνη από το σπίτι ξεκινήστε πάντα από την κορυφή και κατεβείτε για να μην πέσει σε κάτι που μόλις καθαρίσατε.

Εάν έχετε ανεμιστήρες οροφής ή φώτα οροφής, ξεκινήστε πρώτα με αυτά για να απομακρύνετε τη σκόνη. Στη συνέχεια, ξεσκονίστε τις κορυφές των κουφωμάτων και των παραθύρων. Στη συνέχεια προχωρήστε προς τα κάτω στο πάτωμα. Εδώ θα διαβάσετε λίγα περισσότερα για το πώς.

Τα σημεία του σπιτιού που πρέπει να καθαρίσετε

  1. Ανεμιστήρες οροφής
  2. Φωτιστικά
  3. Παράθυρα και κουρτίνες
  4. Έπιπλα και Ράφια
  5. Οθόνες τηλεόρασης
  6. Καλοριφέρ
  7. Μπάνιο
  8. Δάπεδα

 

1.Ανεμιστήρες οροφής

Περάστε μια παλιά μαξιλαροθήκη πάνω από μια λεπίδα για να μαζέψει τη σκόνη καθώς τη σκουπίζετε προσεκτικά με το ύφασμα εσωτερικά της μαξιλαροθήκης. Επαναλαμβάνετε. Έτσι, η σκόνη δεν θα διαχυθεί στο σπίτι.

2. Φωτιστικά

Βεβαιωθείτε ότι είναι σβηστά και στη συνέχεια καθαρίστε τα απαλά με ένα στεγνό πανί από μικροΐνες.

3. Παράθυρα και κουρτίνες

Οι κύλινδροι με χνούδι κάνουν θαύματα στις κουρτίνες. Μια φορά τη σεζόν, κάντε ένα πέρασμα με το εξάρτημα ταπετσαρίας της ηλεκτρικής σκούπας στη λειτουργία χαμηλότερης αναρρόφησης. Για περσίδες, χρησιμοποιήστε ένα πανί από μικροΐνες και σκουπίστε.

4. Έπιπλα και Ράφια

Περάστε τις επιφάνειες με το εύχρηστο πανί από μικροΐνες. Στη συνέχεια, ψεκάστε τη σκόνη με κάποιο ήπιο καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. Για τα ξύλινα έπιπλα χρησιμοποιήστε κάποιο προϊόν κατάλληλο για ξύλα.

5. Οθόνες τηλεόρασης

Σκουπίστε απαλά κάθε εκατοστό με μικροΐνες ή κάποιο μαλακό πανί. Δεν πρέπει να ψεκάζετε υγρό στις οθόνες,  LED, LCD ή πλάσμα, για να μην τις καταστρέψετε.

6. Καλοριφέρ

Ένα σπρέι πεπιεσμένου αέρα μπορεί να βοηθήσει να απομακρυνθούν ακόμη και τα πιο επίμονα υπολείμματα σκόνης. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εξάρτημα της ηλεκτρικής σας σκούπας.

7. Μπάνιο

Χρησιμοποιήστε ένα πανί μίας χρήσης για να περάστε τη σκόνη και, στη συνέχεια, καθαρίστε τις επιφάνειες με το καθαριστικό σας για όλες τις χρήσεις.

8. Δάπεδα

Καθαρίστε με ηλεκτρική σκούπα τη χαλαρή βρωμιά και, στη συνέχεια, στραφείτε σε κάτι σαν το PowerMop του Swiffer. Για χαλιά, χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα με φίλτρο HEPA.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top