Τα ούρα του σκύλου μου μυρίζουν: Τα κόλπα για να εξουδετερώσετε τη μυρωδιά

ούρα του σκύλου μυρίζουν

Οι σκύλοι είναι ζώα συντροφιάς που προσφέρουν πολλή αγάπη και χαρές. Ωστόσο, μπορεί να συμβούν ατυχήματα, όπως το να λερώσουν το πάτωμα με τα ούρα τους. Όταν αυτό συμβεί, είναι σημαντικό να τα καθαρίσετε γρήγορα, ώστε να μην προσελκύσει το σκύλο σας να ξανακάνει το ίδιο.

Οι λιμνούλες με ούρα είναι μερικές φορές μέρος της καθημερινής ζωής για τους ιδιοκτήτες σκύλων. Τα κουτάβια, οι άρρωστοι σκύλοι ή οι σκύλοι με προβλήματα συμπεριφοράς έχουν την τάση να αφήνουν ούρα στο σπίτι. Δείτε πώς να καθαρίσετε τα ούρα του σκύλου και ποια προληπτικά μέτρα μπορείτε να λάβετε.

Ψύλλοι: 10+1 κινήσεις για να τους εξολοθρεύσετε

Γιατί τα ούρα του σκύλου μου μυρίζουν τόσο πολύ;

Τα ούρα του σκύλου περιέχουν αμμωνία, η οποία είναι μια χημική ένωση που έχει μια έντονη, δυσάρεστη οσμή. Η αμμωνία είναι επίσης τοξική για τους σκύλους, επομένως είναι σημαντικό να μην αφήνετε τον σκύλο σας να την καταναλώσει.

Έξυπνοι τρόποι να καθαρίσετε το σπίτι σας εάν έχετε αρθρίτιδα

Πώς να καθαρίσω τα ούρα του σκύλου μου για να μη μυρίζουν

Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα ούρα του σκύλου, πρέπει να αφαιρέσετε τόσο τα υγρά όσο και την οσμή. Ακολουθούν τα βήματα:

  • Χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας ή μια πετσέτα για να απορροφήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό. Μην τρίβετε τον λεκέ, καθώς αυτό θα απλώσει την οσμή.
  • Απλώστε ένα καθαριστικό για ούρα σκύλου. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα καθαριστικά για ούρα σκύλου στο εμπόριο. Εάν δεν έχετε καθαριστικό για ούρα σκύλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λύση που αποτελείται από ένα μέρος λευκό ξύδι και τρία μέρη νερό.
  • Αφήστε το καθαριστικό να δράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  • Σκουπίστε με μια υγρή πετσέτα.
  • Ξεπλύνετε την περιοχή με καθαρό νερό.
  • Αφήστε την περιοχή να στεγνώσει εντελώς.

Συμβουλές καθαρισμού για διάφορες επιφάνειες

Εάν ο σκύλος σας ούρησε στο χαλί ή το ξύλινο πάτωμα, αναλάβετε άμεσα δράση. Στο χάλι, εάν αφήσετε τον λεκέ, θα κιτρινίσει και δεν θα φύγει εύκολα, ενώ στο πάτωμα, τα ούρα εμποτίζουν το ξύλο με αποτέλεσμα η μυρωδιά να παραμένει.

1. Χαλί

Μόλις εντοπίσετε το σημείο που ούρησε ο σκύλος, χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας ή πανί για να απορροφήσετε τα ούρα, απορροφώντας όσο το δυνατόν περισσότερα. Στη συνέχεια, απλώστε ένα καθαριστικό για ούρα σκύλου και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Σκουπίστε τον λεκέ με μια υγρή πετσέτα και ξεπλύνετε την περιοχή με καθαρό νερό.

Αν συνεχίζει να μυρίζει ρίξτε ξιδι αναμεμειγμένο με νερό. Το ξίδι είναι όξινο, θα εξουδετερώσει τα βακτήρια των ούρων, αντισταθμίζοντας τη μυρωδιά τους. Το ξίδι είναι ασφαλές για τα κατοικίδια, αποτελεσματικό, φθηνό και φιλικό προς το περιβάλλον. Αφήστε το διάλυμα ξιδιού να καθίσει για 3-5 λεπτά.

Επίσης, μπορείτε να ρίξετε λίγη μαγειρική σόδα πάνω από το μείγμα του ξιδιού. Η μαγειρική σόδα θα αντιδράσει με το ξίδι, δημιουργώντας ένα είδος αφρού. Αυτό θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση της μυρωδιάς. Καλύψτε το σημείο με το ξίδι μαγειρικής σόδας με μια υγρή πετσέτα για 24 ώρες, στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό και σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα, εάν χρειάζεται.

Τα κόπρανα της γάτας αλλάζουν την προσωπικότητά σας; Να τι λέει η έρευνα

2. Ξύλινο δάπεδο

Ρίξτε μαγειρική σόδα. Μόλις στεγνώσετε την υπερβολική υγρασία, πασπαλίστε μαγειρική σόδα και αφήστε τη όλη τη νύχτα να απορροφήσει τις μυρωδιές. Σκουπίστε τη μαγειρική σόδα με ηλεκτρική σκούπα.

Μόλις τελειώσετε, μυρίστε για να διαπιστώσετε εάν το πάτωμα έχει κάποια μυρωδιά. Εάν εξακολουθεί να μυρίζει, προχωρήστε στο επόμενο βήμα: σκουπίστε την περιοχή με αραιωμένο λευκό ξίδι σε νερό. Μουλιάστε ένα πανάκι σε αυτό το μείγμα και τρίψτε απαλά στο σημείο.

Το ξίδι λειτουργεί εξαιρετικά στις οσμές των ούρων του σκύλου και της γάτας, αλλά μπορεί να βλάψει ορισμένα ξύλινα πατώματα. Πάντα να κάνετε έναν επιτόπιο έλεγχο σε μια δυσδιάκριτη περιοχή πριν εφαρμόσετε ξύδι στα ξύλινα δάπεδά σας.

3. Πλακάκι

Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε τον λεκέ. Στη συνέχεια, απλώστε χλωρίνη ή ένα καθαριστικό για ούρα σκύλου και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Ξεπλύνετε την περιοχή με καθαρό νερό.

Πώς να αποτρέψετε τον σκύλο σας να ουρεί οπουδήποτε στο σπίτι

Ο καλύτερος τρόπος για να τον αποτρέψετε είναι να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας να χρησιμοποιεί την τουαλέτα του. Εάν ο σκύλος σας είχε ατύχημα, μην τον μαλώνετε. Απλώς καθαρίστε τα ούρα αμέσως.

Δημιουργήστε ένα θετικό περιβάλλον για την εκπαίδευση τουαλέτας. Χαϊδέψτε και επιβραβεύστε τον σκύλο σας όταν χρησιμοποιεί την τουαλέτα του.

Εάν ο σκύλος σας έχει δυσκολία στην εκπαίδευση της τουαλέτας, συμβουλευτείτε έναν εκπαιδευτή σκύλων ή έναν κτηνίατρο.

Scroll to Top