Τεστ IQ για δυνατούς λύτες: Μόνο το 2% μπορεί να εντοπίσει το λάθος σε 5 δευτερόλεπτα!

τεστ ρολόι λάθος, Τεστ IQ

Τα άτομα με υψηλή νοημοσύνη μπορούν να λύσουν αυτό το τεστ IQ οπτικής ψευδαίσθησης. Μόνο το 2% των ανθρώπων μπορεί να εντοπίσει το λάθος στην εικόνα σε 5 δευτερόλεπτα.

Μελέτες έχουν αποκαλύψει πολλούς τύπους οπτικών ψευδαισθήσεων όπως σωματικές, φυσιολογικές και γνωστικές ψευδαισθήσεις. Μια οπτική ψευδαίσθηση είναι μια εικόνα ενός αντικειμένου, ενός σχεδίου ή ενός ατόμου που αποτελεί πρόκληση για το μυαλό, αλλάζει σχήμα και αμφισβητεί τον τρόπο πρόσληψης των πραγμάτων από τον εγκέφαλο.

Τεστ παρατηρητικότητας: Μόνο οι εξαιρετικά οξυδερκείς μπορούν να βρουν την πράσινη τελεία σε 8″

Οι μελέτες αποκαλύπτουν ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι επίσης ένας τρόπος που ρίχνει φως στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τα πράγματα. Ένας φυσιολογικός ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να κοιτάξει διαφορετικά πράγματα ή εικόνες διαμορφώνοντας μια διαφορετική αντίληψη ανάλογα με την οπτική του γωνία. Μια τέτοια έξυπνη απεικόνιση φαίνεται στην εικόνα όπου υπάρχει ένα λάθος.

τεστ ρολόι λάθος

Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνεται μία μητέρα να κρατά στην αγκαλιά της το νεογέννητο παιδί της, ενώ ο γιατρός τους κοιτά ικανοποιημένος. Το ρολόι δείχνει 10.10 το βράδυ. Κάτι σε αυτή την εικόνα όμως είναι λάθος.

Η ψευδαίσθηση προκαλεί τους θεατές θέτοντας το ερώτημα «Βρες το λάθος στην εικόνα».  Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μόνο το 2% των ανθρώπων μπορεί να το βρει. Αυτή η εικόνα οπτικής ψευδαίσθησης είναι απλώς ένας άλλος διασκεδαστικός τρόπος για να δοκιμάσετε το IQ σας.

Μελέτες δείχνουν ότι όσο περισσότερο ασκείς τον εγκέφαλό σου με δύσκολους γρίφους, τόσο πιο έξυπνος γίνεσαι. Ωστόσο, η πραγματοποίηση ενός επιστημονικού τεστ IQ  είναι ένας καλός τρόπος για να γνωρίζετε το πραγματικό επίπεδο IQ σας.

Τεστ IQ: Βρήκατε το λάθος στην εικόνα σε 5 δευτερόλεπτα;

Αν δυσκολεύεστε να εντοπίσετε το λάθος, τότε είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Πρέπει να κοιτάξετε προσεκτικά την εικόνα. Το λάθος είναι ότι στο ρολόι, αντί για τον αριθμό 8 υπάρχει το γράμμα «Β».

Για την ευκολία σας, έχουμε επισημάνει το λάθος στην εικόνα που δίνεται παρακάτω:

τεστ ρολόι λάθος

Όλο Υγεία

Scroll to Top