Θέλετε να μειώσετε τον χρόνο που περνάτε στην κουζίνα χωρίς να θυσιάσετε τη γεύση; Μια γνωστή σεφ αποκαλύπτει έξυπνες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μαγειρεύετε πιο γρήγορα και πιο αποδοτικά.
Τι διαφορά έχει το baking powder από τη μαγειρική σόδα – Μπορούν να βλάψουν την υγεία;
Πώς να μειώσετε τον χρόνο στο μαγείρεμα;
Σε έρευνα που έγινε στις Η.Π.Α. διαπιστώθηκε ότι όσοι αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο μαγείρεμα καταναλώνουν πιο συχνά φρούτα, λαχανικά και φυσικούς χυμούς, ενώ ξοδεύουν λιγότερα χρήματα σε γεύματα εκτός σπιτιού και επισκέπτονται λιγότερο συχνά εστιατόρια γρήγορου φαγητού. Αντίθετα, άτομα που αφιερώνουν λιγότερο από μία ώρα την ημέρα στο μαγείρεμα τείνουν να προτιμούν την ευκολία, καταναλώνοντας περισσότερο φαγητό εκτός σπιτιού και δαπανώντας περισσότερα χρήματα σε τέτοιες επιλογές.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι όσοι μαγειρεύουν δεν θέλουν να μειώνουν έξυπνα τον χρόνο που απαιτείται.
Όταν πρόκειται για το μαγείρεμα στο σπίτι, οι σεφ μπορούν να μειώσουν τον χρόνο μαγειρέματος και να κάνουν τη ζωή τους πολύ πιο εύκολη ακολουθώντας τη συμβουλή.
Αν και πολλοί από εμάς απολαμβάνουμε το μαγείρεμα στο σπίτι, μπορεί συχνά να φαίνεται αγγαρεία όταν η λίστα με τα υλικά, τα εργαλεία κουζίνας και ο χρόνος που απαιτείται αρχίζουν να συσσωρεύονται.
Ωστόσο, μια επαγγελματίας σεφ αποκάλυψε τα κόλπα της που μπορούν να μειώσουν τον χρόνο που ξοδεύετε για κάθε πιάτο και να κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο απλή στην κουζίνα.
Κοτόπουλο: Γιατί πρέπει να ρίχνετε βραστό νερό πριν το μαγειρέψετε
Το κόλπο με το αλάτι
Η σεφ Kelly Scott, γνωστή στους 1,2 εκατομμύρια ακόλουθούς της στο TikTok ως @kellyscleankitchen, εξήγησε ότι θα πρέπει πάντα να έχετε ένα μπολ με αλάτι στον πάγκο της κουζίνας σας για να παίρνετε εύκολα μια πρέζα και να την προσθέτετε στα πιάτα.
Αυτό είναι πολύ καλύτερο από ένα μπουκαλάκι με αλάτι, τόνισε, επειδή σας επιτρέπει να γνωρίζετε ακριβώς πόσο αλάτι προσθέτετε σε ένα πιάτο ή τηγάνι. Ένα μπουκαλάκι ή ένας μύλος θα σας καθυστερήσουν επίσης και από το να «αποκτήσετε αίσθηση για το αλάτι που βάζετε», πρόσθεσε η Kelly.
Το μυστικό για να μαγειρεύετε πιο γρήγορα και νόστιμα – Ισχύει για σχεδόν όλες τις συνταγές
Η επαγγελματικές πετσέτες προστατεύουν και από τη θερμότητα
Η Scott πρότεινε επίσης να έχετε επαγγελματικές πετσέτες κουζίνας στον χώρο σας και είπε ότι μπορείτε να τις αγοράσετε οικονομικά στο διαδίκτυο.
Δεν βοηθούν μόνο στο να καθαρίζετε αποτελεσματικά, αλλά λειτουργούν και ως προστατευτικό από τη θερμότητα.
«Τις χρησιμοποιώ συνέχεια για να πιάσω καυτά τηγάνια και κατσαρόλες», εξήγησε.
Η σωστή χρήση του ξύλου κοπής
Ένα ακόμη εργαλείο κουζίνας στο οποίο αξίζει να επενδύσετε για να κάνετε το μαγείρεμα πιο εύκολο είναι το ξύλο κοπής. Είναι πολύ χρήσιμο όταν κάνετε πολλές προετοιμασίες, όπως κόψιμο και τεμαχισμό λαχανικών, καθώς αντί να μαζεύετε τα υλικά ένα-ένα, μπορείτε να τα σηκώσετε όλα μαζί και να τα ρίξετε σε ένα μπολ.
Τα δοχεία τροφίμων τύπου ντελικατέσεν μπορούν επίσης να φανούν χρήσιμα, ειδικά όταν ακολουθείτε μια συνταγή που απαιτεί πολλά υλικά σε συγκεκριμένες ποσότητες.
Αυτά λειτουργούν επίσης ως δοσομετρητές, οπότε όχι μόνο μπορείτε να αποθηκεύετε πολλά υλικά μέσα τους, είτε στον πάγκο είτε στο ψυγείο, καθώς έχουν καπάκια, αλλά σας βοηθούν επίσης να βλέπετε τις ακριβείς ποσότητες με μια ματιά.
Ως επαγγελματίας σεφ και δασκάλα, η Scott έχει μάθει μια σειρά από κόλπα με τα χρόνια για να την βοηθούν στην κουζίνα. Για παράδειγμα, πρότεινε να βρέχετε ένα πανί ή χαρτί κουζίνας και να το τοποθετείτε επίπεδα κάτω από την ξύλινη επιφάνεια κοπής για να μην γλιστρά. «Αυτό θα αποτρέψει την ολίσθηση, κάτι που με τη σειρά του κρατάει τα δάχτυλά σας λίγο πιο ασφαλή όταν κόβετε», ανέφερε στους ακόλουθούς της.
Η Scott εξήγησε επίσης ότι κρατάει ένα μπολ κοντά της όταν μαγειρεύει στον πάγκο, για να λειτουργεί ως πρόχειρος κάδος απορριμμάτων. Αντί να πηγαινοέρχεται στον κάδο της κουζίνας, κάτι που σπαταλά χρόνο, απλώς πετά τα υπολείμματα τροφίμων εκεί, καθώς είναι «πολύ πιο εύκολο».
Δεν χρειάζεται να θυσιάσετε τη γεύση ή τη διατροφική αξία για να εξοικονομήσετε χρόνο, αρκεί να οργανωθείτε σωστά και να υιοθετήσετε τις τεχνικές των επαγγελματιών. Άλλωστε, το καλό φαγητό δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.