Το απόλυτο κόλπο για να καθαρίσετε τα ξεραμένα λίπη από τα σκεύη σας

ξεραμένα λίπη

Βαρεθήκατε να τρίβετε τα ταψιά και τα τηγάνια για να φύγουν τα ξεραμένα λίπη; Με αυτό το  κόλπο που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες τς καθαριότητας θα τα εξαφανίσετε εύκολα.

Αναμείξτε υγρό πιάτων με αλάτι και θα εκπλαγείτε από αυτό το απίστευτο αποτέλεσμα.  Πρόκειται για ένα κόλπο που γνωρίζουν μόνο λίγοι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία. Εάν το πλυντήριο πιάτων σας δεν καθαρίζει καλά τα πιάτα δοκιμάστε αυτήν τη μέθοδο και θα εκπλαγείτε. Δείτε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε:

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1. 25 ml Υγρό πιάτων (Οποιοδήποτε)

2. Μια κουταλιά αλάτι

3. Βάζο ανάμειξης.

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε τα υλικά στο βάζο μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη πάστα. Χρησιμοποιείτε το μείγμα με ένα σύρμα κουζίνας και καθαρίζετε τα σκεύη σας:

Δείτε το βίντεο:

Δείτε 5 ακόμη αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε τα ξεραμένα λίπη από τα σκεύη:

  1. Μουλιάστε τα σκεύη σε καυτό νερό και απορρυπαντικό πιάτων.
  2. Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα.
  3. Χρησιμοποιήστε ξύδι.
  4. Χρησιμοποιήστε αλάτι.
  5. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό για καμένα λίπη.

1. Μουλιάστε τα σκεύη σε καυτό νερό και απορρυπαντικό πιάτων.

Αυτός είναι ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τα ξεραμένα λίπη. Ρίξτε τα σκεύη σε ένα λεκάνη με καυτό νερό και απορρυπαντικό πιάτων και αφήστε τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψτε τα με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

2. Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα.

Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό καθαριστικό που είναι αποτελεσματικό στην απομάκρυνση των λίπους. Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα στα σκεύη και προσθέστε αρκετό νερό ώστε να καλυφθεί το λίπος. Αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε τα σκεύη με ένα σφουγγάρι.

3. Χρησιμοποιήστε ξύδι.

Το ξύδι είναι ένα άλλο φυσικό καθαριστικό που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των λίπων. Ρίξτε μια κούπα ξύδι στα σκεύη και αφήστε τα με βραστό νερό για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Τέλος, τρίψτε τα σκεύη με ένα σφουγγάρι.

4. Χρησιμοποιήστε αλάτι.

Το αλάτι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση των λίπων. Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας αλάτι στα σκεύη και προσθέστε αρκετό νερό ώστε να καλυφθεί το λίπος. Αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε τα σκεύη με ένα σφουγγάρι.

5. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό για καμένα λίπη.

Εάν τα λίπη είναι ιδιαίτερα επίμονα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό για καμένα λίπη. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να χρησιμοποιήσετε το καθαριστικό σωστά.

Χρήσιμα tips για να καθαρίσετε τα ξεραμένα λίπη από τα σκεύη:

  • Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τα σκεύη αμέσως μετά το μαγείρεμα, καθώς τα λίπη είναι πιο εύκολο να αφαιρεθούν όταν είναι ακόμα ζεστά.
  • Εάν τα σκεύη είναι πολύ βρώμικα, μπορείτε να τα μουλιάσετε σε καυτό νερό και απορρυπαντικό πιάτων για αρκετές ώρες ή ακόμα και όλη τη νύχτα.
  • Μην χρησιμοποιείτε σκληρά σφουγγάρια ή ξύστρα, καθώς μπορεί να καταστρέψουν τα σκεύη.
  • Αφού καθαρίσετε τα σκεύη, στεγνώστε τα καλά για να αποφύγετε τη σκουριά.

Με τη σωστή τεχνική και τα κατάλληλα υλικά, μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα και αποτελεσματικά τα ξεραμένα λίπη από τα σκεύη σας.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top