Το σούπερ συστατικό που διώχνει τα άλατα από τον βραστήρα ή το μπάνιο σας με σχεδόν μαγικό τρόπο

άλατα, μπάνιο, βραστήρα

Το καθάρισμα του σπιτιού είναι μια δουλειά που δεν τελειώνει ποτέ και όλοι αναζητούμε ευκολίες και συμβουλές για να το κάνουμε πιο εύκολο. Δείτε, λοιπόν, πως θα απαλλαγείτε εύκολα από τα άλατα.

Μια γυναίκα, η οποία ειδικεύεται στο να μοιράζεται φιλικά προς το περιβάλλον hacks, μας δείχνει ένα καθαριστικό συστατικό που μπορεί να βοηθήσει σε όλο το σπίτι σας.

Το μαγικό συστατικό που εμφανίζεται στο βίντεο της Kate Bamber (@my_plastic_free_home) στο Instagram είναι το κιτρικό οξύ. «Το κιτρικό οξύ είναι εκπληκτικό για την αφαλάτωση», εξήγησε η Κέιτ, δείχνοντας τι μπορεί να κάνει με τον ηλεκτρικό της βραστήρα.

«Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας στο βραστήρα σας, συμπληρώστε με νερό και βάλτε το να βράσει για να απαλλαγείτε από όλα τα δυσάρεστα άλατα», συνέχισε.

Η Kate στη συνέχεια δείχνει μερικούς άλλους τρόπους με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί το κιτρικό οξύ για τον καθαρισμό: «Φτιάξτε ένα διάλυμα καθαρισμού κιτρικού οξέος προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας σε 500 ml [περίπου δύο φλιτζάνια] ζεστό νερό. Ανακατέψτε και προσθέστε σε ένα μπουκάλι σπρέι για να το χρησιμοποιήσετε ως φυσικό καθαριστικό σε όλο το σπίτι σας.»

Στο βίντεο, λέει ότι η λύση είναι εξαιρετική σε πλακάκια και νεροχύτες. Το κιτρικό οξύ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να απαλλαγούμε από τα άλατα στην τουαλέτα — όπως ακριβώς και στον βραστήρα σας.

«Ρίξτε το στο βραστήρα, προσθέστε ζεστό νερό και αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα για να κάνει τα μαγικά του», είπε η Κέιτ. Παρόλο που το βίντεο δείχνει πολλές χρήσεις του κιτρικού οξέος στο σπίτι σας, υπάρχουν και μερικά πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σωστά. Αυτές οι συμβουλές που αναφέρονται και στο βίντεο μας λένε να αποφύγουμε τη χρήση του σε πέτρα, γρανίτη ή ξύλο.

Πώς βοηθάει

Ο καθαρισμός του σπιτιού είναι σημαντικός για τη διατήρηση της υγείας μας. Ωστόσο, δεν είναι ο κάθε τρόπος που καθαρίζουμε φιλικός προς τον πλανήτη ή την υγεία μας. Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ επισημαίνει ορισμένα από τα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν με τα παραδοσιακά προϊόντα καθαρισμού, τα οποία εκτείνονται από τον ερεθισμό του αναπνευστικού έως προβλήματα με υδραυλικές εγκαταστάσεις και τις τοξίνες που απελευθερώνονται στο περιβάλλον.

Η χρήση λευκαντικού για τον καθαρισμό της μούχλας μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια επιβλαβή χημική αντίδραση.Πολύ απλά, τα φυσικά προϊόντα – όπως το κιτρικό οξύ, που βρίσκονται στα εσπεριδοειδή, το ξύδι, ακόμα και το αλάτι – είναι ένας πιο υγιεινός και πιο φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος καθαρισμού. Αυτές οι εναλλακτικές λύσεις μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε πολλά σημεία γύρω από το σπίτι, δίνοντάς σας τόνους αξίας. Επιπλέον, το λίγο πάει πολύ, καθιστώντας τα φυσικά καθαριστικά πιο προσιτά από τα χημικά προϊόντα.

Τι λένε οι χρήστες

Οι απαντήσεις στην ανάρτηση είναι γεμάτες επαίνους. Ένα άτομο μοιράστηκε ότι το κιτρικό οξύ του έλυσε τελικά ένα σημαντικό πρόβλημα: «Θέλω να σας ευχαριστήσω. Το έχω χρησιμοποιήσει για να καθαρίσω την τουαλέτα μου με την οποία παλεύω εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά ήμουν πολύ πεισματάρης για να αγοράσω χημικά. Το άφησα όλη τη νύχτα και ήταν αστραφτερά καθαρή το επόμενο πρωί. Ήταν σαν μαγικό».

Ένα άλλο άτομο αναφέρθηκε την αποτελεσματικότητα του hack, λέγοντας: «Μόλις χρησιμοποίησα αυτή τη μέθοδο στον βραστήρα μου και λειτούργησε τέλεια από την πρώτη φορά!!»

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top