Γιατί είναι λάθος να τρώτε μπανάνα στο πρωινό

πρωινό και μπανανες

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, με πολλούς να προτιμάνε μία μπανάνα για να ξεκινήσουν τη μέρα τους.

Ο διατροφολόγος Daryl Gioffre εξηγεί γιατί είναι λάθος.

Πολλές φορές όταν βιάζεστε να πάτε στη δουλειά σας το πρωί, η πρώτη σας σκέψη είναι να πάρετε μία μπανάνα και να τη φάτε στο δρόμο, κάτι που σύμφωνα με τον διατροφολόγο είναι λάθος.

Πολλές φορές όταν βιάζεστε το πρωί και δεν προλαβαίνετε να φάτε το πρωινό σας, συνειδητοποιείτε πόσο σημαντικό είνα το πρωινό για την εξέλιξη της ημέρας σας. Πολλοί μέσα στην βιασύνη παίρνουν μία μπανάνα, σκεπτόμενοι οτι είναι μία εύκολη και γρήγορη λύση, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μία υγιεινή λύση.

Γιατί η μπανάνα δεν είναι η σωστή επιλογή πρωινού

Δυστυχώς, αν και η μπανάνα περιέχει κάλλιο και βιταμίνη B6 και δεν περιέχει χοληστερόλη και αλάτι, όπως αναφέρεται και στον διατροφικό πίνακα του Harvard,  δεν αποτελεί μία καλή επιλογή για το πρώτο γεύμα της ημέρας σας. Ο ειδικός διατροφολόγος Daryl Gioffre εξηγεί παρόλο που θεωρείται μία καλή επιλογή για πρωινό, δεν θα σας κρατήσει χορτάτους και γεμάτους ενέργεια για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα .

Όταν μίλησε στο Byrdie το 2019 ο γιατρός εξήγησε πως, οι μπανάνες περιέχουν πολύ μεγάλο ποσοστό ζάχαρης και είναι μέτρια όξινη, με αποτέλεσμα να σας χορτάσουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και μετά σας δημιουργεί ένα μεγάλο αίσθημα κόπωσης αλλά και έντονης πείνας.

Φυσικά είναι πολύ σημαντικό να συμπεριλαμβάνετε φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας , και φυσικά δεν σημαίνει οτι πρέπει να απογεύγετε τις μπανάνες εντελώς. Είναι πολύ σημαντικό όμως να συνδυάζετε την μπανάνα σας με κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα ξηρούς καρπούς. Ο διατροφολόγος επίσης συμπλήρωσε πως αν δεν συνδυάσετε την μπανάνα ας με κάποια λιπαρή υγιεινή τροφή δεν επωφελείστε από τα πλεονεκτήματα της μπανάνας και ταυτόχρονα κινδυνεύετε να αυξηθούν τα επίπεδα του σακχάρου και να απορροφηθούν τα οξέα.

Προτείνει λοιπόν να συνδυάζετε την μπανάνα σας με κάτι που θα ουδετεροποιήσει τα οξέα και θα καθυστερήσει τον μεταβολισμό της ζάχαρης και δεν ανεβάζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας, σύμφωνα με το Medical News Today.

 

Αναστασία Αναστασιάδου
Αναστασία Αναστασιάδου

Scroll to Top