Λίπος στην κοιλιά: Η Νο1 τροφή που πρέπει να κόψετε για να απαλλαχθείτε

λίπος στην κοιλιά

Μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να χάσετε βάρος και λίπος στην κοιλιά, αλλά ένας ειδικός ισχυρίστηκε ότι θα ήταν ευκολότερο αν κόψετε ένα συγκεκριμένο είδος τροφίμων από τη διατροφή σας.

Πιο αναλυτικά, μα ειδικός στην απώλεια βάρους είπε ότι υπάρχει μια απλή αλλαγή που θα μπορούσατε να κάνετε που θα περιορίσει ορισμένες τροφές που συμβάλλουν στο υπερβολικό λίπος στην κοιλιά και θα προσθέσει τροφές που είναι καλύτερες για τη γενική υγεία σας -χωρίς να χρειάζεται να σταματήσετε να τρώτε εντελώς ορισμένες ομάδες τροφίμων.

Η διαιτολόγος Lucy Jones είπε ότι η στόχευση συγκεκριμένων περιοχών του σώματος όσον αφορά την απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη, αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε εάν θέλετε συγκεκριμένα να χάσετε το λίπος στην κοιλιά.

Το υπερβολικό λίπος στο στομάχι ειδικότερα μπορεί να είναι επικίνδυνο επειδή περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα και σας θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξετε διάφορα είδη προβλημάτων υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και ηπατικά προβλήματα.

Το διατροφικό κόλπο για να χάσετε λίπος στην κοιλιά

Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση του λίπους της κοιλιάς είναι να τρώτε λιγότερους ραφιναρισμένους υδατάνθρακες, είπε η Jones στην Daily Star.

«Η στόχευση συγκεκριμένων περιοχών του σώματος είναι δύσκολη, αλλά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις από μελέτες όπως η Framlingham Heart Study, ότι η κατανάλωση λιγότερης ζάχαρης και επεξεργασμένων υδατανθράκων και αντικατάσταση αυτών με τροφές ολικής αλέσεως μπορεί να βοηθήσει στη μεγαλύτερη μείωση του κοιλιακού λίπους», ανέφερε η ειδικός.

Η σύσταση της Lucy για μείωση της ζάχαρης και των επεξεργασμένων υδατανθράκων υποστηρίζεται και από άλλους ειδικούς, με την ειδικό οικογενειακής και προληπτικής ιατρικής Brenda Rea να δηλώνει επίσης ότι η ζάχαρη μπορεί να δημιουργήσει μια φλεγμονώδη απόκριση στο σώμα, βάζοντάς το σε κατάσταση πίεσης, η οποία κάνει το σώμα να αποθηκεύει λίπος στην κοιλιά.

Δεν χρειάζεται να κόψετε εντελώς τους υδατάνθρακες

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να σταματήσετε να τρώτε ζυμαρικά και ψωμί για να περιορίσετε τους ραφιναρισμένους υδατάνθρακες -απλά πρέπει να τους αντικαταστήσετε με πιο υγιεινές εναλλακτικές.

Αντί να τρώτε λευκό ψωμί και ζυμαρικά, δοκιμάστε εκδοχές των ίδιων προϊόντων αλλά ολικής αλέσεως. Όχι μόνο είναι πιο υγιεινά για εσάς, αλλά θα μπορούσαν επίσης να σας βοηθήσουν να χάσετε λίπος από την κοιλιά.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition εξέτασε 50 παχύσαρκους ενήλικες με μεταβολικό σύνδρομο -που είναι μια συλλογή παραγόντων κινδύνου που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και διαβήτη– οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.

Και στις δύο ομάδες, οι επιστήμονες ζήτησαν να μειώσουν τις θερμίδες για 12 εβδομάδες, αλλά στη μία ομάδα είπαν να τρώει μόνο προϊόντα ολικής αλέσεως, ενώ στην άλλη ζητήθηκε να μην τρώει καθόλου τέτοια προϊόντα.

Μέχρι το τέλος της μελέτης, και οι δύο ομάδες είχαν χάσει βάρος, κατά μέσο όρο 3,5 κιλά μεταξύ της ομάδας ολικής αλέσεως και 5 κιλά στην ομάδα των επεξεργασμένων δημητριακών.

Και οι δύο ομάδες παρουσίασαν επίσης μείωση στο σωματικό λίπος, αλλά η ομάδα των δημητριακών ολικής αλέσεως έχασε σημαντικά περισσότερο σωματικό λίπος από την περιοχή της κοιλιάς από την ομάδα των επεξεργασμένων δημητριακών.

Όλο Υγεία

Scroll to Top