Μακροζωία: Προσθέστε αυτό στο φαγητό σας για να μειώσετε τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό κατά 13%

πικάντικα για μακροζωία

Εάν θέλετε τα φαγητά σας πιο καυτερά κι από τον ήλιο και οτιδήποτε νοστιμίζει το πιάτο σας βρίσκεται πάντα σε αφθονία στην κουζίνα σας, τότε μάλλον κάνετε μια μεγάλη χάρη στον εαυτό σας -τη μακροζωία.

Όπως αποδεικνύεται, υπάρχει ένα συγκεκριμένο συστατικό στα καυτερά φαγητά, το οποίο μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής σας.

Το 2017 το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ διεξήγαγε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLOS One, στην οποία εξετάστηκαν 16.000 άτομα σε διάστημα 23 ετών. Οι επιστήμονες έδειξαν ότι τα άτομα που έτρωγαν έστω και μια μικρή ποσότητα πιπεριών τσίλι είχαν στην πραγματικότητα πολύ λιγότερες πιθανότητες -13%- να υποστούν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό σε σύγκριση με εκείνους που δεν έτρωγαν καθόλου.

Και, μπορεί το 13% να μην φαίνεται μεγάλο ποσοστό, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι η εναλλακτική έχει να κάνει με τον θάνατο, είναι στην πραγματικότητα ένα τεράστιο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τη μελλοντική σας υγεία.

Πόσα καυτερά τρόφιμα να τρώτε για καλύτερη υγεία

Η μελέτη περιελάμβανε ανθρώπους που έτρωγαν οποιαδήποτε ποσότητα καυτερών πιπεριών μέσα σε ένα μήνα, εκτός από αλεσμένες πιπεριές, όπως νιφάδες τσίλι ή καρυκεύματα καγιέν, επομένως δεν υπάρχουν άμεσα δεδομένα για το αν η κατανάλωση περισσότερης ποσότητας μετράει για καλύτερη υγεία.

Αυτό σημαίνει ότι ο διπλασιασμός της ποσότητας των πικάντικων τροφίμων μπορεί να μην οδηγήσει σε ακόμη καλύτερη υγεία η μακροζωία. Σε κάθε περίπτωση όμως, το να φάτε τις καυτερές πιπεριές θα σας προσφέρει αυτό το όφελος.

Σημαίνει επίσης ότι καλό είναι να συμπεριλάβετε μια λογική ποσότητα καυτερών τροφών στη διατροφή σας για να αποκομίσετε τα οφέλη της καψαϊκίνης, χωρίς να χρειαστεί να κατακλύσετε τον ουρανίσκο σας με πικάντικα φαγητά.

«Οι πιπεριές τσίλι έχουν πολλά οφέλη που παρατείνουν τη ζωή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές στρατηγικές προετοιμασίας γευμάτων», είπε ο Δρ. Philip Goglia και συμπλήρωσε:

«Η καψαϊκίνη, η οποία μπορεί να βρεθεί στις πιπεριές τσίλι, έχει αποδειχθεί από προηγούμενες μελέτες ότι έχει αντιβακτηριακές, αντικαρκινογόνες και αντιδιαβητικές ιδιότητες. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης σε παχύσαρκα άτομα».

Ο ειδικός τόνισε επίσης ότι τα τρόφιμα με καψαϊκίνη περιέχουν βιταμίνη C και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα όπως μαγνήσιο, σίδηρο και κάλιο. 

Επομένως, είναι πολλά τα επιπλέον οφέλη από την κατανάλωση πικάντικων τροφών. Αν δεν είστε λάτρης, τότε ίσως να πρέπει να μάθετε πώς να τα ενσωματώνετε τουλάχιστον σε μικρές ποσότητες στη διατροφή σας για να τα δοκιμάσετε.

Όλο Υγεία

Scroll to Top