Μπορείτε να φάτε το τσόφλι του αυγού; Πώς να φτιάξετε ένα φυσικό συμπλήρωμα ασβεστίου

τσόφλι του αυγού

Έχετε φάει ποτέ από μια ομελέτα ένα μικρό τραγανό κομμάτι από το τσόφλι του αυγού;

Το να φάτε το τσόφλι του αυγού είναι πιο συνηθισμένο από ότι νομίζετε και δεν θα σας κάνει απαραίτητα κακό. Ακριβώς όπως τα αυγά, έτσι και τα τσόφλια έχουν διάφορα θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για τον οργανισμό μας.

Μπορείτε να φάτε το τσόφλι του αυγού;

Είναι φυσικό να θέλετε να βγάλετε από την ομελέτα σας τα θραύσματα από το τσόφλι του αυγού από το φαγητό σας που έπεσε τυχαία, αλλά δεν πρέπει να αγχώνεστε αν διαπιστώσετε ότι φάγατε ήδη κάποια.

Το τσόφλι του αυγού αποτελείται από ανθρακικό ασβέστιο, μια κοινή μορφή ασβεστίου που υπάρχει στα νύχια, τα δόντια και τα οστά μας, αλλά περιέχουν επίσης πρωτεΐνες και μέταλλα. Μάλιστα, πολλά καταστήματα υγιεινής διατροφής και συμπληρωμάτων πωλούν τσόφλια αυγών σε μορφή σκόνης, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους πάσχουν από οστεοπόρωση. Μπορείτε επίσης να φάτε το τσόφλι του αυγού επειδή βοηθά στην υγεία των αρθρώσεων.

Τι πρέπει να προσέχετε

Ωστόσο, προτού αρχίσετε να τα τρώτε τα τσόφλια από τα αυγά, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

1. Η κατανάλωση αιχμηρών κομματιών από το τσόφλι του αυγού θα μπορούσε να ξύσει ή ακόμα και να τρυπήσει το λαιμό σας.

2. Αν τα κομμάτια προέρχονται από ωμό αυγό, μπορεί να υπάρχουν βακτήρια, όπως η σαλμονέλα.

DIY: Πώς να φτιάξετε μόνοι σας ένα συμπλήρωμα ασβεστίου

Εάν χρειάζεστε ενίσχυση ασβεστίου, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας οικονομικό συμπλήρωμα σε σκόνη από τσόφλι αυγού στο σπίτι.

  • Βράστε τα: Ξεκινήστε βάζοντας τα τσόφλια των αυγών σε μια κατσαρόλα, σκεπάζοντάς τα με νερό και βράζοντάς τα για περίπου 15 λεπτά. Αυτό θα τα αποστειρώσει και θα τα κάνει ασφαλή για κατανάλωση.
  • Σπάστε τα: Οι περισσότεροι προτιμούν να χρησιμοποιούν γουδί και γουδοχέρι για να σπάσουν τα τσόφλια των αυγών, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μπλέντερ. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα τσόφλια είναι αλεσμένα καλά.
  • Προσθέστε τα: Μόλις γίνουν μια λεπτή πούδρα, μπορείτε να την προσθέσετε σε smoothies, αρτοσκευάσματα ή ακόμα και σούπες, για να πάρετε μια επιπλέον δόση ασβεστίου.

Έτσι, την επόμενη φορά που ένα μικρό κομμάτι τσόφλι αυγού θα βρεθεί στο πιάτο σας, μην άγχεστε. Βασικά είναι σαν να τρώτε μια βιταμίνη.

Scroll to Top