Φιστίκια Αιγίνης: Ο ελληνικός ξηρός καρπός που θωρακίζει την καρδιά, ρυθμίζει το σάκχαρο και βοηθάει στο αδυνάτισμα

ξηρός καρπός

Αν αναζητάτε μια τραγανή γεύση, δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιεινό και νόστιμο από τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους. Συγκεκριμένα ένας ξηρός καρπός είναι από τους πιο θρεπτικούς

Αυτές οι μικρές σε μέγεθος υπερτροφές μας χορταίνουν, αντιμετωπίζουν τις λιγούρες μας και παρέχουν στον οργανισμό βασικά μικροθρεπτικά συστατικά. Παράλληλα διατηρούν την υγεία του πεπτικού μας συστήματος. Ανάμεσα στους πιο θρεπτικούς ξηρούς καρπούς ξεχωρίσαμε αυτή τη φορά έναν ελληνικό.

Τα οφέλη που έχουν τα φιστίκια Αιγίνης

  1. Ενισχύουν τη γνωστική λειτουργία
  2. Παρέχουν καλής ποιότητας πρωτεΐνη
  3. Θωρακίζουν την καρδιά
  4. Μειώνουν τις αυξομειώσεις του σακχάρου
  5. Πλούσια σε φυτικές ίνες

1. Ενισχύουν τη γνωστική λειτουργία

Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που υπάρχουν στα φιστίκια παίζουν ρόλο στην προστασία των κυττάρων και των ιστών μας από οξειδωτική βλάβη, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο νευρολογικών διαταραχών.

2. Παρέχουν καλής ποιότητας πρωτεΐνη

Τα φιστίκια Αιγίνης είναι πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα και αμινοξέα διακλαδισμένης αλύσου. Αυτό βοηθά στη βελτίωση της μυϊκής μάζας και στην αποτροπή της φθοράς του ιστού. Σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς, τα φιστίκια Αιγίνης είναι καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης.

3.Θωρακίζουν την καρδιά

Μελέτες έχουν δείξει ότι η ουσία L-αργινίνη, η οποία περιέχεται στα φιστίκια, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα να διαστέλλονται, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος στα αγγεία. Αυτή η ιδιότητα βοηθά στην πρόληψη της υπέρτασης, της στεφανιαίας νόσου και άλλων καρδιαγγειακών παθήσεων.

4. Μειώνουν τις αυξομειώσεις του σακχάρου

Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι τα φιστίκια Αιγίνης μπορούν να μειώσουν τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα μετά το γεύμα. Ως εκ τούτου, οι διαβητικοί μπορούν να τα έχουν ως σνακ ή να τα προσθέτουν στα γεύματά τους ή στη σαλάτα τους για να μειώσουν το γλυκαιμικό φορτίο.

5. Πλούσια σε φυτικές ίνες

Εκτός από πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, τα φιστίκια είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες. Προάγουν την αίσθηση του κορεσμού, κάτι που βοηθά στη διαχείριση του βάρους μας. Μπορείτε να το προσθέσετε στα smoothies σας, στο πιάτο με τα φρούτα και ή να τα τρίψετε στο χαλβά σας.

Όλο Υγεία

Scroll to Top