Τα 4 σούπερ φρούτα που μειώνουν το λίπος στην κοιλιά

φρούτα

Το λίπος στην κοιλιά είναι το πιο επίμονο λίπος που δεν καίγεται εύκολα και γρήγορα. Για να δείτε διαφορά στους πόντους, πρέπει να ξεχάσετε κάποιες ανθυγιεινές συνήθειές σας και να εντάξετε στη διατροφή σας συγκεκριμένες τροφές. Δείτε ποια φρούτα σας βοηθούν να μειώσετε το λίπος στη κοιλιά.

Η κακή διατροφή και η απουσία άσκησης είναι οι κυριότεροι λόγοι που συσσωρεύετε λίπος στην κοιλιά. Την εμφάνιση κοιλιακού λίπους επηρεάζουν ακόμη η κληρονομικότητα, ο σωματότυπος, το στρες, οι ορμονικές αλλαγές και οι διαταραχές του ύπνου.

Το ενδοκοιλιακό λίπος πρέπει να το αντιμετωπίσετε και να το μειώσετε, καθώς αποτελεί προγνωστικό παράγοντα για καρδιοπάθεια, διαβήτη τύπου 2, αντίσταση στην ινσουλίνη και κάποιες μορφές καρκίνου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όμως, τώρα έχετε συμμάχους στην προσπάθειά σας να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά. Τέσσερα φρούτα υποστηρίζουν τις προσπάθειές σας να μειώσετε το λίπος, καθώς έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Τα φρούτα είναι ένας από τους πυλώνες μιας υγιεινής διατροφής, αλλά μπορούν επίσης να εμποδίσουν τις προσπάθειες απώλειας βάρους, οδηγώντας σε μεγάλες αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα.

Για να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, οι ειδικοί συνιστούν φρούτα με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη έναντι των τροπικών φρούτων όπως τα μάνγκο και οι μπανάνες.

Σύμφωνα με τη γνωστή διατροφολόγο Sarah Pelc Graca, «τα φρούτα περιέχουν φυσικά σάκχαρα, αλλά περιέχουν ακόμη φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Τα μούρα, τα μήλα, τα αχλάδια και τα εσπεριδοειδή είναι καλές επιλογές επειδή έχουν σχετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη σε σύγκριση με τα τροπικά φρούτα όπως οι μπανάνες και τα μάνγκο».

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, ενώ η επιλογή των σωστών υδατανθράκων μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειές σας για τη μείωση του λίπους της κοιλιάς, η προσοχή στην ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνονται από όλους τους τύπους τροφίμων είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την επιτυχία» ανέφερε η ίδια στο GBnews.

«Αυτό συμβαίνει επειδή απαιτείται έλλειμμα θερμίδων (όπου κάποιος καταναλώνει λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίει ο οργανισμός του) για να χάσει βάρος» πρόσθεσε η διατροφολόγος.

Από την πλευρά του ο Chris Pruitt, γυμναστής και διευθύνων σύμβουλος στο WorkoutHealthy.com επιβεβαίωσε ότι οι σύνθετοι υδατάνθρακες είναι μερικές από τις καλύτερες τροφές για την απώλεια βάρους.

«Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες, ένα είδος σύνθετων υδατανθράκων, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στη μείωση του σπλαχνικού λίπους γύρω από τη μέση. Η βρώμη, το κριθάρι, τα όσπρια και τα φρούτα, όπως τα μήλα και τα πορτοκάλια, είναι εξαιρετικές επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους και στη μείωση του λίπους της κοιλιάς» πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι ειδικοί βέβαια επισημαίνουν ότι όταν ο στόχος είναι η απώλεια βάρους, δεν αρκεί απλώς να προσθέσετε φρούτα στη διατροφή. Επισημαίνουν επίσης ότι ο χυμός φρούτων μπορεί να περιέχει τόση ζάχαρη όση και η σόδα και θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση του σωματικού βάρους αν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες.

Αν ο στόχος είναι να χάσετε βάρος, επιλέξτε φρούτα για να αντικαταστήσετε τα γλυκά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα με υψηλή θερμιδική αξία, τονίζουν οι ειδικοί σε θέματα διατροφής και προσθέτουν ότι τα φρούτα πρέπει να αποτελούν μέρος μιας ποικίλης διατροφής που περιλαμβάνει λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχες πρωτεΐνες και γαλακτοκομικά.

Scroll to Top