Κόκκινη πατάτα: Το άγνωστο τρόφιμο που ενισχύει το ανοσοποιητικό, αναστρέφει τη γήρανση και ρυθμίζει την πίεση

τρόφιμο, κόκκινη πατάτα

Αυτό το τρόφιμο είναι νόστιμο, θρεπτικό, αλλά λιγότερο διαδεδομένο σε σχέση με άλλα τρόφιμα της κατηγορίας του. Δείτε ποιο είναι και που κάνει καλό.

Αν αναζητάτε μια θρεπτική τροφή με λίγες θερμίδες που μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας, να κάνει καλό στο δέρμα σας και να δυναμώσει την καρδιά σας, τότε αξίζει να εντάξετε αυτό το τρόφιμο στη δίαιτά σας.

Τα σημαντικότερα οφέλη

  1. Είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά
  2. Μας προσφέρουν διαιτητικές ίνες
  3. Διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες
  4. Συμβάλλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης
  5. Χαμηλές σε θερμίδες

1. Είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά

Οι κόκκινες πατάτες περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχουν βιταμίνη C, η οποία είναι σημαντική για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την υγεία του δέρματος, καθώς και κάλιο, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας της καρδιάς και των μυών.

2. Μας προσφέρουν διαιτητικές ίνες

Οι κόκκινες πατάτες είναι μια καλή πηγή διαιτητικών ινών, οι οποίες είναι σημαντικές για την υγεία του πεπτικού συστήματος. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, εξασφαλίζουν τις τακτικές κινήσεις του εντέρου και μπορεί να συμβάλλουν σε χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων πεπτικών προβλημάτων.

3. Διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Οι κόκκινες πατάτες περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως ανθοκυανίνες, που τους δίνουν το κόκκινο χρώμα τους. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην εξουδετέρωση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών στο σώμα, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν σε χρόνιες ασθένειες και στη διαδικασία γήρανσης.

4. Συμβάλλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης

Η περιεκτικότητα σε κάλιο στις κόκκινες πατάτες μπορεί να συμβάλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Το κάλιο βοηθά στην εξισορρόπηση των επιδράσεων του νατρίου και μια διατροφή πλούσια σε κάλιο σχετίζεται με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

5. Χαμηλές σε θερμίδες

Οι κόκκινες πατάτες είναι σχετικά χαμηλές σε θερμίδες, ειδικά όταν παρασκευάζονται χωρίς υπερβολικά πρόσθετα λίπη ή έλαια. Αυτό τα καθιστά μια καλή επιλογή για όσους επιθυμούν να διαχειριστούν την πρόσληψη θερμίδων τους, ενώ θέλουν να συνεχίζουν να απολαμβάνουν θρεπτικά τρόφιμα.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top