Ιαπωνικός λωτός: Το μικρό άγνωστο φρούτο που ενισχύει το ανοσοποιητικό, αποτρέπει το κρυολόγημα και μας βοηθάει να αδυνατίσουμε

φρούτο, λωτός

Η γρίπη και οι ιοί είναι πιο ενεργοί αυτήν την περίοδο, επομένως, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι όσο το δυνατόν ισχυρότερο για την αποφυγή των ιώσεων. Ένα μικρό φρούτο μπορεί να βοηθήσει.

Οι διατροφολόγοι πιστεύουν ότι ένα φρούτο που ευδοκιμεί τον χειμώνα θα μπορούσε να είναι η λύση για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, καθώς και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα.

Με αυτό το νόστιμο χειμωνιάτικο φρούτο, μπορείτε να τα καταφέρετε να μείνετε υγιείς την περίοδο των ιώσεων και να χάσετε τα περιττά κιλά σύμφωνα με τους διαιτολόγους. Φαίνεται να είναι παρόμοιο με την ντομάτα, ωστόσο, η πορτοκαλί εσωτερική σάρκα του μοιάζει σαν μάνγκο και είναι ιδιαίτερα απολαυστική. Επιπλέον είναι και γεμάτη με συστατικά που συμβάλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Προέρχεται από δέντρα που αρχικά αναπτύχθηκαν στην Κίνα. Ο λωτός έχει γεύση που δεν μοιάζει με κανένα άλλο καρπό με πλούσια, πικάντικη και γλυκιά ταυτόχρονα γεύση. Με έναν ιαπωνικό λωτό 168 γραμμαρίων, μπορείτε να εξασφαλίσετε το 15% της ημερήσιας αξίας βιταμίνης Α και το 14% της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C. Περιέχει ακόμη υψηλές ποσότητες βιταμίνης Ε, Κ, Β6 και καλίου-απαραίτητες για τη διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού Σύστημα.

Επιπλέον, έχει μόνο 0,3 g λίπους ανά μερίδα, γεγονός που το καθιστά μια εξαιρετικά υγιεινή επιλογή στη διατροφή σας. Ο λωτός, όχι μόνο περιέχει τα απαραίτητα σωματικά θρεπτικά συστατικά, αλλά είναι επίσης γεμάτος με ενώσεις όπως τανίνες, φλαβονόλες και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αποβολή τυχόν τοξινών από το σώμα μας.

Επίσης, τα 6 γραμμάρια φυτικών ινών που διαθέτει ο λωτός βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και στην ομαλή πέψη. Οι λωτοί έχουν μια γλυκιά γλυκύτητα και μια γεύση παρόμοια με το πεπόνι. Εάν καταναλωθεί πολύ νωρίς, ο καρπός μπορεί να είναι πικρός που είναι πολύ δυσάρεστος στη γεύση. Επομένως, αφήσετε το φρούτο να ωριμάσει και να μαλακώσει ώστε να γίνει έντονα γλυκό και νόστιμο.

Μπορείτε να φάτε τους λωτούς φρέσκους, αποξηραμένους ή μαγειρεμένους και χρησιμοποιούνται συνήθως σε ζελέ, ποτά, πίτες, κάρυ και πουτίγκες.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top