Το ρόφημα που ανακουφίζει από κολικούς, πόνους περιόδου και ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα

ρόφημα

Σύμφωνα με τους βοτανολόγους, το συγκεκριμένο βότανο από το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε έγκαυμα (τσάι) ή αφέψημα είναι ένα αποτελεσματικό βοήθημα στην πέψη.

Μπορεί να βοηθήσει τους μύες του γαστρεντερικού συστήματος να χαλαρώσουν και να μειώσουν τα αέρια, το φούσκωμα και τις κράμπες στο στομάχι.

Στην ουσία, τα βάμματα ή τα τσάγια από σπόρους του μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία μυϊκών σπασμών του στομάχου που προκαλούνται από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, την ελκώδη κολίτιδα, τη νόσο του Crohn και άλλες καταστάσεις που επηρεάζουν το γαστρεντερικό σύστημα.

Ο μάραθος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα φυτικά φάρμακα για την μείωση των παρενεργειών των φυτικών σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται ως καθαρτικά ή άλλες θεραπείες για πεπτικά προβλήματα.

 

Σταματά τους πόνους περιόδου

Οι επώδυνες περίοδοι ή η δυσμηνόρροια είναι ένα κοινό πρόβλημα για πολλές γυναίκες, οι οποίες συχνά χρησιμοποιούν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, όπως μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) για τη θεραπεία του πόνου, σύμφωνα με το webmed.

Ωστόσο, περίπου το 10-20 τοις εκατό των γυναικών που υποφέρουν από έντονες κράμπες και δυσφορία κατά τη διάρκεια της περιόδου τους δεν βρίσκουν ανακούφιση μέσω αυτής της προσέγγισης.

Πολλές στρέφονται σε εναλλακτικές ή συμπληρωματικές θεραπείες, και μια μελέτη του 2012 έδειξε ότι ο μάραθος μπορεί να είναι χρήσιμος από αυτή την άποψη.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι ο μάραθος βοηθά στην αποτροπή της σύσπασης της μήτρας, κάτι που προκαλεί τον πόνο που αναφέρουν οι γυναίκες με δυσμηνόρροια.

Απαλύνει τους Κολικούς

Ένα από τα σημαντικά οφέλη του μάραθου είναι οι αντισπασμωδικές του ιδιότητες. Εξαιτίας αυτών μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το τσάι από μάραθο μπορεί επίσης να παίξει ρόλο στη μείωση των συμπτωμάτων του κολικού στα βρέφη.

Συμβάλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα

Πολλοί βοτανολόγοι και επαγγελματίες εναλλακτικών θεραπειών συνιστούν το τσάι μάραθου ως τρόπο ρύθμισης του σακχάρου στο αίμα.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Μπαγκλαντές, στην οποία ποντίκια έλαβαν θεραπεία με ένα εκχύλισμα από σπόρους μαραθιού με μενθόλη, διαπίστωσε ότι, σε ορισμένα επίπεδα δοσολογίας, αυτό το εκχύλισμα μείωσε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σε ρυθμό συγκρίσιμο με εκείνον των τυπικών φαρμάκων.

Ανακουφίζει από τον πόνο

Ο μάραθος θεωρείται επίσης χρήσιμος για την ανακούφιση από τον πόνο. Η ίδια μελέτη από το Μπαγκλαντές διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα μάραθου μείωσε το σύμπτωμα του πόνου σε επίπεδο κοντά σε αυτό που παρέχει η ασπιρίνη.

Προσφέρει ενυδάτωση

Η καλή ενυδάτωση είναι σημαντική για τη συνολική υγεία, επομένως ένα από τα πιο άμεσα οφέλη του τσαγιού μάραθου είναι ότι παρέχει στα άτομα ένα νόστιμο ρόφημα χωρίς καφεΐνη.

Όλο Υγεία

Scroll to Top