Υδατάνθρακες για βραδινό: Γιατί μπορεί να είναι το μυστικό ευεξίας και φυσιολογικού βάρους

Υδατάνθρακες

Γνωρίζατε ότι η κατανάλωση υδατανθράκων για βραδινό κάνει καλό στην υγεία (και τη σιλουέτα σας);

Η κατανάλωση υδατανθράκων το βράδυ όχι μόνο δεν σας κάνει να παίρνετε βάρος, αλλά φέρνει επίσης πολλά οφέλη τόσο για την υγεία όσο και για τη μέση σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε γιατί.

Οι υδατάνθρακες είναι μια πολύτιμη πηγή ενέργειας

Οι υδατάνθρακες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη διαφόρων  λειτουργιών του σώματος και είναι σύμμαχοι της συνολικής σας ευεξίας. Λειτουργούν ως πολύτιμη πηγή ενέργειας, γεγονός που τους καθιστά κατάλληλους για κατανάλωση στο δείπνο, αφού μπορεί να σας βοηθήσουν να διώξετε την κούραση της ημέρας που προηγήθηκε.

Επιλέξτε τους για σταθερό σάκχαρο αίματος

Επιλέξτε υδατάνθρακες με μέτριο γλυκαιμικό δείκτη για να αποφύγετε τις αυξήσεις στα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα ζυμαρικά και το ψωμί ολικής είναι εξαιρετικές επιλογές.

Επιπλέον, δώστε προτεραιότητα στα δημητριακά ολικής αλέσεως τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που επιβραδύνουν την απορρόφηση και παρέχουν μια ικανοποιητική αίσθηση πληρότητας. Συνδυάστε τα με απαραίτητα μακροθρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες (κρέας, ψάρι, όσπρια) και καλά λιπαρά (ελαιόλαδο, αβοκάντο ή ξηροί καρποί).

Τα 3 βασικά οφέλη από την κατανάλωση υδατανθράκων για δείπνο

  1. Καλύτερος ύπνος
  2. Μείωση άγχους και ευερεθιστότητας
  3. Οφέλη για την υγεία του εντέρου

1.Καλύτερος ύπνος

Η κατανάλωση υδατανθράκων στο δείπνο προάγει την παραγωγή ορμονών που ρυθμίζουν τον ύπνο, συμπεριλαμβανομένης της μελατονίνης. Αυτές οι τροφές περιέχουν επίσης τρυπτοφάνη, ένα απαραίτητο αμινοξύ που το σώμα χρησιμοποιεί για να παράγει διάφορες ορμόνες που προκαλούν χαλάρωση.

2.Μείωση άγχους και ευερεθιστότητας

Οι υδατάνθρακες έχουν μια ηρεμιστική δράση. Διεγείρουν τη σύνθεση σεροτονίνης, την ορμόνη που τονώνει τη διάθεση και που εξουδετερώνει την κορτιζόλη και άλλες ορμόνες του στρες που σχετίζονται με τη νευρικότητα και την ταραχή.

3.Οφέλη για την υγεία του εντέρου

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα παράγωγά τους, πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, παρέχουν επίσης μια δόση πρεβιοτικών. Αυτά αποτελούν τροφή για τα φιλικό προς την υγεία εντερικά βακτήρια, δημιουργώντας ένα ισορροπημένο περιβάλλον στο έντερο ευεργετικό για το ανοσοποιητικό σύστημα και τη γενική υγεία.

Πείτε, λοιπόν, ναι στα ζυμαρικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και το ψωμί για δείπνο και απολαύστε τα πολλά οφέλη για την υγεία που προσφέρουν στη βραδινή σας ρουτίνα.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top