Σημαντική ανάπτυξη γνωρίζει ο τομέας του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα

Γιώργος Πατούλης

Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον τομέα τουρισμού υγείας παρουσίασε ο Γ. Πατούλης στο πλαίσιο του 1ου Αραβο – Ελληνικού Συνεδρίου για την Υγεία.

Τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που καθιστούν τη χώρα μας ιδανικό προορισμό για τουρισμό υγείας, παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΕΛΙΤΟΥΡ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο του 1ου Αραβο – Ελληνικού Συνεδρίου για την Υγεία, που διοργάνωσε το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο (22-23 Μαΐου).

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο υψηλό επιστημονικό επίπεδο των Ελλήνων ιατρών και στις υγειονομικές υποδομές της χώρας μας που μπορούν να την καταστήσουν πρωταγωνιστή στον παγκόσμιο χάρτη του ελληνικού τουρισμού.

Στις εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου συμμετείχαν Άραβες και Έλληνες αξιωματούχοι, καθώς και επαγγελματίες και επιχειρηματίες από το χώρο της Υγείας και του Τουρισμού.

Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Υφυπουργός Τουρισμού κα Έλενα Ράπτη, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΕΛΙΤΟΥΡ Δρ. Γιώργος Πατούλης, ο Dr. Ibrahim Alomar, βοηθός αναπληρωτή υπουργού για την ανάπτυξη επενδύσεων στον τομέα της υγείας της Σαουδικής Αραβίας, ο Dr. Faisal Al-Dahmashy, βοηθός αναπληρωτή υπουργού για τις νοσοκομειακές υπηρεσίες στο Υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, ο Πρόεδρος του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου κ. Χάρης Γερονικόλας και το μέλος του Δ.Σ του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Βεργίνης.

Οι προσπάθειες για την ανάπτυξη και προώθηση του Τουρισμού Υγείας

Οι συνεδρίες και διαβουλεύσεις παρουσίασαν τους τομείς της Υγείας, τον νοσοκομειακό και εργαστηριακό εξοπλισμό, τα κέντρα αποκατάστασης, τον ιατρικό τουρισμό και τη βιομηχανία των βιολογικών καλλυντικών, τομείς στους οποίους και οι δύο πλευρές έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΕΛΙΤΟΥΡ Γ.Πατούλης, στο πλαίσιο της ομιλίας του, επεσήμανε, τη διαχρονική προσπάθεια που καταβάλλει ο ΙΣΑ, σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας και άλλους φορείς, για την ανάπτυξη και προώθηση του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας.

«Στην Ελλάδα, ο τομέας του τουρισμού υγείας γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη. Οι επενδύσεις σε σύγχρονες ιατρικές εγκαταστάσεις, η αναβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών και η συνεχής εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος για τους διεθνείς ασθενείς. Επιπλέον, οι συνδυασμένες προσπάθειες της πολιτείας και του ιδιωτικού τομέα για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης. .

Παράλληλα ο κ. Πατούλης πρόσθεσε πως η Ελλάδα διαθέτει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για τουρισμό υγείας κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο καταρτισμένο Ιατρικό προσωπικό, στον πολιτισμό – ιστορία, καθώς και στο φυσικό μας πλούτο.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από τον ΙΣΑ και το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας για την προώθηση του τουρισμού υγείας.

«Επιδιώκουμε να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε τη μοναδική σύνδεση μεταξύ κορυφαίας ιατρικής φροντίδας και αξέχαστων ταξιδιωτικών εμπειριών στην Ελλάδα. Ο Στόχος μας είναι να προβάλλουμε την Ελλάδα όχι μόνο ως προορισμό υψηλής ποιότητας ιατρικής περίθαλψης, αλλά και ως μέρος όπου οι ασθενείς μπορούν να απολαύσουν τον πολιτισμό, την ιστορία και τη φυσική ομορφιά».

Στις εργασίες του 1ο Αραβο – Ελληνικού Συνεδρίου για την Υγεία συμμετείχαν από την πλευρά της ΕΛΙΤΟΥΡ με σημαντικές ομιλίες ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Πάντος, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κα Βανέσα Δεληχρήστου και κ. Νικόλαος Κουβελάς.

Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις, του Γιώργου Πατούλη με αξιωματούχους και επιχειρηματίες από τις Αραβικές χώρες, που στοχεύουν στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των χωρών, με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Όλο Υγεία

Scroll to Top