Τριχόπτωση: Γιατρός του Χάρβαρντ αποκαλύπτει το Νο1 πράγμα που προτείνει για να την αποτρέψετε

τριχόπτωση

Η τριχόπτωση είναι ένα κοινό φαινόμενο που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Και ενώ κάποια απώλεια μαλλιών θεωρείται φυσική, η πιο σοβαρή τριχόπτωση μπορεί να σχετίζεται με πράγματα όπως γονίδια ή προβλήματα υγείας.

Ευτυχώς, υπάρχουν μέθοδοι που βοηθούν στην πρόληψη αυτής της δυσάρεστης κατάστασης. Ένας γιατρός που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ έχει συστήσει μια απλή και επιστημονική συμβουλή για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Ο Δρ. Saurabh Sethi περιγράφει σε βίντεο στο κανάλι του στο TikTok το πρώτο πράγμα που συστήνει στους ασθενείς του να κάνουν όταν αντιμετωπίζουν υπερβολική τριχόπτωση. Ο γιατρός εξήγησε ότι κάθε τρίχα έχει μια ρίζα με κύτταρα που χρειάζονται καλή παροχή αίματος για να συνεχίσουν να μεγαλώνουν.

Το Νο1 πράγμα που πρέπει να κάνετε εάν θέλετε να αποτρέψετε την τριχόπτωση

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει μια ορμόνη που θα μπορούσε να ενισχύσει αυτή τη διαδικασία και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να διασφαλίσετε ότι κοιμάστε οκτώ ώρες κάθε βράδυ για να ενισχύσετε την παραγωγή της.

Μιλώντας στο κανάλι του, ο γιατρός είπε: «Κάθε τρίχα έχει μια ρίζα που ονομάζεται βολβός της τρίχας βαθιά μέσα στο δέρμα -μέσα σε αυτό υπάρχουν βλαστοκύτταρα υπεύθυνα για την ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτά τα βλαστοκύτταρα αναπτύσσουν πυκνά μαλλιά για περίπου έξι έως επτά μήνες και στη συνέχεια σταματούν, εισέρχονται στη φάση της παλινδρόμησης και τελικά πεθαίνουν».

@doctorsethimd Harvard Trained Doctor Recommends 1 Simple Science-backed Tip to Prevent Hair Loss Share with as many people as you can ! ❤️ #hair #hairloss #healthtips #sleep #guthealth #hairtok ♬ original sound – Dr Sethi Gastroenterologist

«Η καλή παροχή αίματος στον βολβό της τρίχας είναι το κλειδί για την επανεκκίνηση της τριχοφυΐας και σε αυτό βοηθά μια ορμόνη που ονομάζεται αυξητική ορμόνη που εκκρίνεται κυρίως τη νύχτα. Η μελατονίνη που ενεργοποιείται το απόγευμα διεγείρει την αυξητική ορμόνη κατά τη διάρκεια της νύχτας, προάγοντας την παροχή αίματος στους θύλακες των τριχών», ανέφερε ο γιατρός και κατέληξε:

«Έτσι, αν θέλετε να αποτρέψετε την τριχόπτωση, το πρώτο βήμα είναι να κοιμάστε σταθερά οκτώ ώρες χωρίς διακοπή κάθε βράδυ».

Αν και αυτό μπορεί να είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις, ο γιατρός προσέφερε επίσης μερικές συμβουλές για το πώς να κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας την τέλεια συνθήκη για ύπνο.

Συνέστησε να διατηρείτε το δωμάτιο όπου κοιμάστε λίγο πιο δροσερό, να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες συσκότισης για να κάνετε το δωμάτιο πραγματικά σκοτεινό και να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή λευκού θορύβου για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.

Όλο Υγεία

Scroll to Top