Άσκηση: Οι ειδικοί του fitness αποκαλύπτουν τον ιδανικό αριθμό επαναλήψεων για άμεσα αποτελέσματα – Θα σας εκπλήξει

Άσκηση

Οι ειδικοί αποκάλυψαν τον ιδανικό αριθμό ασκήσεων που πρέπει να ολοκληρώσετε για να πετύχετε την πιο αποτελεσματική προπόνηση.

Ο αριθμός που προτείνεται για τον μέσο άνθρωπο μπορεί να σας εκπλήξει. Οι ειδικοί στην άσκηση συνιστούν να κάνετε από τρεις έως οκτώ ασκήσεις ανά προπόνηση, ανάλογα με τις αθλητικές σας ικανότητες.

Κάθε κίνηση θα πρέπει να επαναλαμβάνεται τρεις έως τέσσερις φορές – πρόκειται για τις γνωστές ως επαναλήψεις – για πέντε έως 12 σετ. Οι πιο έμπειροι αθλητές θα μπορούν να ολοκληρώσουν περισσότερες ασκήσεις με πιο πολλές επαναλήψεις, αλλά οι αρχάριοι ενθαρρύνονται να αρχίσουν από τα πιο εύκολα για να αποφύγουν τυχόν τραυματισμούς.

Εκείνοι που μόλις αρχίζουν να χτίζουν μύες θα πρέπει να στοχεύουν σε δύο έως τρεις ασκήσεις ανά προπόνηση. Οι αθλητές που είναι ήδη αφοσιωμένοι στην προπόνηση και την προετοιμασία αγώνων δεν πρέπει να αφιερώνουν περισσότερο από 45 λεπτά κάνοντας επιπλέον προπόνηση.

Ο στόχος της φυσικής σας κατάστασης επηρεάζει επίσης τον τρόπο που πρέπει να γυμνάζεστε.  Για τη δημιουργία μυών, οι προπονητές συνιστούν περισσότερα σετ ασκήσεων, μεγαλύτερη ανάπαυση ενδιάμεσα, μεγαλύτερα βάρη και μικρότερες επαναλήψεις.

Όσοι στοχεύουν να κάψουν λίπος θα πρέπει να επιμείνουν σε μεγαλύτερο αριθμό ασκήσεων, μικρότερες περιόδους ανάπαυσης, μικρότερα βάρη και περισσότερες επαναλήψεις.

Οι προπονητές προτείνουν επίσης τη δημιουργία προπονήσεων που θα επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες ή περιοχές. Οι άνθρωποι που θέλουν να ενισχύσουν τη δύναμη του άνω μέρους του σώματός τους, χρειάζεται πραγματικά να επικεντρωθούν μόνο σε τρεις τύπους κινήσεων για να ξεκινήσουν: push ups, έλξεις και ισομετρικές ασκήσεις.

Εν τω μεταξύ, όταν πρέπει να επιβραδύνετε, η ισομετρική λειτουργεί καθώς διατηρείτε το σώμα σας σταθερό σε μια θέση για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα π.χ. κάνοντας σανίδα.

Οι ασκήσεις χαμηλής πρόσκρουσης λειτουργούν για την οικοδόμηση μυϊκής δύναμης και αντοχής καθώς οι μύες σφίγγουν ή συσπώνται ορισμένες μυϊκές ομάδες, ενώ βρίσκεστε σε στατική θέση.

Και ενώ οι περισσότερες από αυτές τις ασκήσεις μπορούν να γίνουν με βάρη, μπορούν επίσης να είναι αποτελεσματικές και χωρίς αυτά. Για προπονήσεις για το κάτω μέρος του σώματος, οι ειδικοί προτείνουν να εστιάσετε σε όλα τα βασικά σημεία του ποδιού σας: τετρακέφαλους, μηριαίους, γλουτιαίους και γάμπες.

Όλο Υγεία

Scroll to Top