Άσκηση: 5 πρακτικές συμβουλές για να είναι αποτελεσματική η γυμναστική που κάνετε

άσκηση

Όσο μεγαλώνετε είναι πιθανό να έχετε παρατηρήσει ότι αισθάνεστε πολύ καλύτερα όταν μπορείτε να βάλετε σε προτεραιότητα την τακτική άσκηση. Όμως, παρόλο που όλοι ξέρουμε ότι μια καλή προπόνηση μπορεί να βοηθήσει στα πάντα, από το άγχος μέχρι τον ύπνο, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να σηκωθούμε και να την κάνουμε.

Επειδή αυτό συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους με πολυάσχολα και πιεστικά προγράμματα, οι χρήστες του Reddit δημιούργησαν μία κοινότητα στην οποία μοιράζονται συμβουλές φυσικής κατάστασης που πραγματικά λειτουργούν.

Συγκεκριμένα, μοιράζονται hacks γυμναστικής που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε την άσκηση, δίνοντας ποικίλες απαντήσεις, αλλά όλες ειλικρινείς και πρακτικές. Διαλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τις 5 καλύτερες από αυτές που θα κάνουν τη γυμναστική σας πιο αποτελεσματική και εσάς πιο συνεπείς να την ακολουθήσετε.

5 συμβουλές για να παραμείνετε συνεπείς με την άσκηση

  1. Δεν ισχύει το «κάθε προπόνηση πρέπει να είναι η καλύτερη»
  2. Ορίστε μια τηλεοπτική εκπομπή που βλέπετε μόνο όταν ασκείστε
  3. Διαλέξτε μία ημέρα αποθεραπείας
  4. Οικοδομήστε τη συνήθεια
  5. Να είστε πάντα έτοιμοι για προπόνηση

1. Δεν ισχύει το «κάθε προπόνηση πρέπει να είναι η καλύτερη»

Σύμφωνα με τους χρήστες του Reddit, η έκφραση «κάθε προπόνηση πρέπει να είναι η καλύτερή σου» δεν πρέπει να ισχύει στην πραγματικότητα. Τις μέρες που δεν έχετε χρόνο ή κίνητρο, είναι πολύ πιο εύκολο να ξεκινήσετε να ασκείστε, αν απλώς αποδεχτείτε ότι θα είναι μέτρια προπόνηση.

«Συμφωνώ απόλυτα. Μόλις αρχίζω να σκέφτομαι ότι μπορώ να κάνω μόνο ένα ή δύο χιλιόμετρα στον διάδρομο, συνήθως μεταμορφώνεται σε κανονική προπόνηση ή περισσότερα χιλιόμετρα, κάτι που δεν μετανιώνω ποτέ», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας χρήστης.

2. Ορίστε μια τηλεοπτική εκπομπή που βλέπετε μόνο όταν ασκείστε

Ένας άλλος χρήστης εξήγησε ότι έχει ορίσει μια τηλεοπτική εκπομπή που παρακολουθεί μόνο όταν είναι στο γυμναστήριο. Επομένως, αν θέλει να δει ένα επεισόδιο, πρέπει να πάει για γυμναστική. Και είναι επίσης ένα εύκολο χρονόμετρο ώστε να βεβαιωθείτε ότι προπονείστε για τουλάχιστον 40-45 λεπτά.

Επίσης, αυτό θα μπορούσε να ισχύει και για αγαπημένα σας podcast. Αν κάθε εβδομάδα διαλέξετε πέντε podcast διάρκειας μίας ώρας που σας αρέσουν και τα ακούτε μόνο όταν περπατάτε, θα έχετε σίγουρα τουλάχιστον τέσσερις ώρες περπάτημα την εβδομάδα.

3. Διαλέξετε μία ημέρα αποθεραπείας

Οι έντονες προπονήσεις είναι καλές, αλλά μην ξεχνάτε να παίρνετε μέρες αποθεραπείας. Είναι τόσο σημαντικές και ξεχνιούνται εύκολα. Όπως λένε οι χρήστες, η έντονη δουλειά απαιτεί έντονη ξεκούραση.

4. Οικοδομήστε τη συνήθεια

«Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά, έκανα 5 λεπτά την ημέρα. Ναι, τα 5 λεπτά μάλλον δεν κάνουν τίποτα. Αλλά βοηθούν στην οικοδόμηση της συνήθειας. Τώρα, γυμνάζομαι σχεδόν κάθε μέρα. Ακόμα κι αν αισθάνομαι χάλια, κάνω τουλάχιστον 5 λεπτά, αλλά τις περισσότερες φορές, είναι 30 λεπτά έως μία ώρα. Με έφερε στην καλύτερη φόρμα που έχω υπάρξει σε ολόκληρη τη ζωή μου», λέει χαρακτηριστικά ένας χρήστης του Reddit.

Ένας άλλος, περιγράφει πως ως άτομο με αναπηρία, ξεκίνησε να γυμνάζεται μόλις ένα λεπτό την ημέρα. Τώρα έχει φτάσει στα 30 λεπτά την ημέρα. «Οι φυσιοθεραπευτές κάνουν πάντα επαναλήψεις των τριάντα, και αν πονάς, τα παρατάς. Προσπαθώ να πω στους άλλους να ξεκινήσουν με ό,τι μπορούν να κάνουν και να δουλέψουν από εκεί», λέει ο ίδιος.

5. Να είστε πάντα έτοιμοι για προπόνηση

Ένας άλλος χρήστης του Reddit μοιράστηκε αυτό που σκεφτόμαστε όλοι. «Δεν είναι εύκολο να φύγεις από την άνεση του καναπέ για να πας γυμναστήριο». Πράγματι, η δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να ασκηθούν αλλά αδυνατούν να το κάνουν με συνέπεια είναι ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πίεση της καθημερινότητας.

«Έκανα μια συμφωνία με τον εαυτό μου: Επιτρέπεται να φύγω από την προπόνηση όποτε θέλω, αλλά πρέπει μέσα στο αυτοκίνητό μου, να έχω μια τσάντα με όλα τα απαραίτητα που χρειάζομαι για την προπόνηση. Η απόφαση του να σηκωθείς από την άνεση του καναπέ μετά από μια φορτισμένη μέρα εργασίας είναι δύσκολη, αλλά αν είστε ήδη στον δρόμο, το κίνητρο είναι μεγαλύτερο», αναφέρει.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top