Οι 3 καλύτερες στάσεις του σεξ για γυναίκες στην εμμηνόπαυση

στάσεις του σεξ,

Μερικές γυναίκες συχνά βρίσκουν ότι οι παραδοσιακές στάσεις του σεξ που έκαναν πριν την εμμηνόπαυση είναι πλέον άβολες και δεν τους δίνουν την ευχαρίστηση που χρειάζονται.

Οι πιο καλές στάσεις για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση είναι αυτές που μειώνουν την πίεση στις αρθρώσεις και επίσης βοηθούν τις γυναίκες να αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την εμφάνισή τους.

Άλλωστε, για να απολαύσει μια γυναίκα το σεξ κατά την περιεμμηνόπαυση ή την εμμηνόπαυση, πρέπει να έχει κάνει την αυτοεξερεύνηση για τις αλλαγές που έχουν συμβεί στο σώμα της, να έχει δοκιμάσει τη χρήση λιπαντικού για την ανακούφιση της ξηρότητας του κόλπου και να έχει κάνει εξάσκηση σε ασκήσεις του πυελικού εδάφους που ενισχύουν τους μύες της ευαίσθητης περιοχής.

Αν τα έχετε κάνει όλα αυτά, τώρα ήρθε η ώρα να επανασυνδεθείτε με τον σύντροφό σας. Σύμφωνα με το πρόσφατα ανανεωμένο Kama Sutra, σχεδιασμένο για γυναίκες στην εμμηνόπαυση, υπάρχουν τρεις κορυφαίες στάσεις του σεξ που αξίζει να δοκιμάσετε.

  1. Στάση κουτάλι
  2. Στάση γιόγκα
  3. Στάση στο πλάι

1. Στάση κουτάλι

Η στάση κουτάλι επιτρέπει στη γυναίκα να ξαπλώνει αναπαυτικά στο πλάι, ενώ ο σύντροφος είναι πίσω της και διεισδύει. «Η θέση του κουταλιού είναι ιδανική για πολλές γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση», εξηγεί η σεξουαλική σύμβουλος Barbara Santini.

«Αυτή η θέση επιτρέπει μια ζεστή, οικεία αγκαλιά που μπορεί να είναι απίστευτα ανακουφιστική. Επιτρέπει επίσης τη βαθιά διείσδυση χωρίς την ένταση της άμεσης αλληλεπίδρασης πρόσωπο με πρόσωπο, η οποία μπορεί να είναι λιγότερη πιεστική και για τους δύο συντρόφους», συμπληρώνει.

2. Στάση γιόγκα

Δεύτερη είναι η στάση της γιόγκα, η οποία είναι ιδανική για γυναίκες που νιώθουν πιο περιπετειώδεις. Η στάση απαιτεί από εσάς να ξαπλώνετε στο πλάι με το ένα πόδι λυγισμένο και να ακουμπάτε γύρω από τη μέση του συντρόφου σας. Αυτό έχει το πλεονέκτημα του τεντώματος των γοφών, το οποίο θα βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και του πόνου.

3. Στάση στο πλάι

Τέλος, υπάρχει η γνωστή στάση στο πλάι. «Αυτό μπορεί να είναι πολύ ευχάριστο καθώς προσφέρει μια διαφορετική οπτική γωνία διείσδυσης», εξηγεί η Santini.«Σε αυτή τη θέση, και οι δύο σύντροφοι διατηρούν οπτική επαφή ο ένας τον άλλον, κάτι που μπορεί να αυξήσει τη συναισθηματική σύνδεση. Είναι λιγότερο απαιτητικό σωματικά, καθιστώντας το μια καλή επιλογή για όσους αντιμετωπίζουν πόνο στις αρθρώσεις ή κόπωση».

Όλο Υγεία

Scroll to Top