Οι 10 καλύτεροι τρόποι να απογειώσετε την ερωτική ζωή σας και να κάνετε καλύτερο σεξ απόψε

σεξ

Το σεξ δεν είναι απλώς διασκέδαση. Είναι καλό και για τον οργανισμό σας, αφού απελευθερώνει την ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία βελτιώνει τη διάθεσή σας. Δείτε πως θα το απολαύσετε καλύτερα.

Το τακτικό σεξ θα μπορούσε να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς σας, να μειώσουν το άγχος και την κατάθλιψη, να βελτιώσουν την αυτοεκτίμησή σας και να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα. Το να χώνεστε μαζί κάτω από τα σεντόνια σας κάνει επίσης να νιώθετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας και ενισχύει την αίσθηση οικειότητας

Οι δέκα τρόποι που θα απογειώσουν την ερωτική ζωή σας

  1. Επικοινωνήστε με τον σύντροφό σας
  2. Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό
  3. Προγραμματίστε
  4. Ασκηθείτε
  5. Πάρτε το χρόνο σας
  6. Δοκιμάστε  λιπαντικό
  7. Δείξτε στοργή
  8. Χαλαρώστε
  9. Κάνε Kegels
  10. Μιλήστε με έναν σεξοθεραπευτή

1.Επικοινωνήστε με τον σύντροφό σας

Τα ζευγάρια που μιλούν μεταξύ τους για τα θέλω και τις επιθυμίες τους απολαμβάνουν καλύτερο σεξ και μια πιο υγιή σχέση, σύμφωνα με έρευνα. Πείτε στον σύντροφό σας τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει. Μοιραστείτε τις πιο οικείες φαντασιώσεις και επιθυμίες σας. Εάν είστε πολύ ντροπαλοί για να πείτε αυτές τις προσωπικές σκέψεις δυνατά, γράψτε τις σε μια ιστορία ή ένα ημερολόγιο για να διαβάσει ο σύντροφός σας.

2.Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό 

Ενισχύστε τη σεξουαλική ζωή σας διευρύνοντας τα όριά σας ως ζευγάρι. Κάντε προκαταρκτικά παιχνίδια. Αγγίξτε ο ένας τον άλλον με νέους τρόπους. Δοκιμάστε διαφορετικές στάσεις σεξ για να δείτε ποιες σας ταιριάζουν καλύτερα.  Παίξτε ρόλους (νοσοκόμα-γιατρός, καουμπόηδες) και ντυθείτε ανάλογα. Φύγετε από το κρεβάτι και κάντε σεξ στο πάτωμα, στο μπάνιο ή στον πάγκο της κουζίνας. Δείτε μαζί μια αισθησιακή ταινία. Δοκιμάστε sex toys, όπως δονητή ή φτερά.

Παίξτε με προκαταρκτικά παιχνίδια. Αγγίξτε ο ένας τον άλλον με νέους τρόπους. Δοκιμάστε διαφορετικές στάσεις σεξ για να δείτε ποιες σας ταιριάζουν καλύτερα.

3.Προγραμματίστε το σεξ

Ανεξάρτητα από το πόσο μπορεί να θέλετε να κάνετε σεξ, το πολυάσχολο πρόγραμμά σας μπορεί να σας εμποδίσει. Εντάξτε λοιπόν το σεξ στο ημερολόγιό σας, όπως ακριβώς θα κάνατε σε άλλες σημαντικές εργασίες. Τότε θα είναι λιγότερο πιθανό να το παραλείψετε. Ο ορισμός ημερομηνίας σας δίνει χρόνο να προετοιμαστείτε και κάτι να περιμένετε. Βάλτε το σεξ στο πρόγραμμά σας με μια ρεαλιστική συχνότητα — είτε είναι μία φορά την εβδομάδα είτε κάθε δεύτερη μέρα. Επιλέξτε στιγμές που ξέρετε ότι δεν θα είστε κουρασμένοι ή αποσπασμένοι.

4.Ασκηθείτε για να βελτιώσετε τη σεξουαλική ζωή σας

Η άσκηση ενισχύει την αντοχή στο κρεβάτι και σας φτιάχνει τη διάθεση. Η άσκηση δημιουργεί επίσης ένα πιο γυμνασμένο σώμα, το οποίο βελτιώνει την αυτοεκτίμηση σας και σας κάνει να νιώθετε πιο σέξι. Δεν είναι ξεκάθαρο πόση άσκηση χρειάζεστε για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή. Ξεκινήστε με τις τυπικές συστάσεις — 150 λεπτά αερόβιας δραστηριότητας και δύο ημέρες προπόνησης δύναμης την εβδομάδα.

5.Πάρτε το χρόνο σας

Ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένος είστε, το σεξ είναι μια διαδικασία που δεν πρέπει να βιαστείτε. Μην παραλείπετε τα προκαταρκτικά παιχνίδια. Αυτά τα επιπλέον λεπτά που ξοδεύετε αγγίζοντας και φιλώντας ο ένας τον άλλον σας βοηθούν να διεγείρεστε και να κάνετε το σεξ πιο ευχάριστο. Όταν επιβραδύνετε, έχετε επίσης περισσότερο χρόνο για να περάσετε με τον σύντροφό σας. Αυτό είναι καλό για τη σχέση σας συνολικά.

6.Δοκιμάστε  λιπαντικό

Το σώμα των γυναικών φτιάχνει φυσικά το δικό του λιπαντικό, αλλά μερικές φορές δεν επαρκεί. Οι ορμονικές αλλαγές κατά την εμμηνόπαυση μπορεί να προκαλέσουν κολπική ξηρότητα που προκαλεί επώδυνο σεξ. Ένα λιπαντικό με βάση το νερό είναι πιο ασφαλές για χρήση με προφυλακτικά . Όμως, τα λιπαντικά με βάση τη σιλικόνη είναι λιγότερο ερεθιστικά για το πρωκτικό σεξ.

7.Δείξτε στοργή

Δεν χρειάζεται κάθε ρομαντική συνάντηση να τελειώνει σε σεξ. Εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να βρείτε ευχαρίστηση με πολλούς άλλους τρόπους. Κάντε ένα μπάνιο μαζί ή κάντε ο ένας στον άλλο ένα αισθησιακό μασάζ.  Φέρτε ο ένας τον άλλον σε οργασμό μέσω του αυνανισμού. Διδάξτε ο ένας στον άλλον πώς σας αρέσει να σας αγγίζουν. Ή απλά κάντε αγκαλιά.

8.Χαλαρώστε για καλύτερο σεξ

Το σεξ είναι ένας ισχυρός ανακουφιστικός παράγοντας από το άγχος, αλλά είναι δύσκολο να αποκτήσεις τη διάθεση όταν είσαι αγχωμένος/η. Μετά από μια δύσκολη μέρα, κάντε κάτι ηρεμιστικό μαζί για να σας χαλαρώσει. Ακούστε απαλή μουσική. Κάντε ασκήσεις χαλάρωσης, όπως βαθιές αναπνοές ή διαλογισμό . Έρευνες δείχνουν ότι ο διαλογισμός ενσυνειδητότητας βοηθά τις γυναίκες να εναρμονιστούν περισσότερο με το σώμα τους κατά τη διάρκεια του σεξ.

9.Κάντε ασκήσεις Kegels

Τα Kegel ενισχύουν τους μύες του πυελικού εδάφους που υποστηρίζουν την ουροδόχο κύστη σας. Χαλαρώνουν επίσης τον κόλπο για να κάνουν το σεξ πιο άνετο, να βελτιώσουν τη ροή του αίματος εκεί κάτω και να διευκολύνουν την επίτευξη οργασμού. Για να κάνετε αυτές τις απλές ασκήσεις, απλώς σφίξτε και χαλαρώστε τους μύες που χρησιμοποιείτε για να ουρήσετε. Και δεν είναι μόνο για γυναίκες. Οι άνδρες που κάνουν ασκήσεις Kegel έχουν καλύτερες στύσεις και πιο έντονους οργασμούς.

10.Μιλήστε με έναν σεξοθεραπευτή

Ο σεξοθεραπευτής είναι το άτομο που βλέπει αν κάτι σας ενοχλεί στην κρεβατοκάμαρα. Οι θεραπευτές είναι εξουσιοδοτημένοι ψυχολόγοι που μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα, όπως έλλειψη επιθυμίας, προβλήματα στύσης ή προβλήματα επίτευξης οργασμού. Μπορείτε να συναντηθείτε με έναν θεραπευτή μόνοι σας ή μαζί με τον σύντροφό σας.

Όλο Υγεία

Διαβάστε Περισσότερα

Scroll to Top