5 σημάδια ότι κοιμάστε σε ακατάλληλο στρώμα – Από τι κινδυνεύετε

στρώμα, ακατάλληλο στρώμα

Πολλοί ειδικοί έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο βοηθώντας τους ανθρώπους να επιλέξουν το καλύτερο στρώμα για να έχουν εξαιρετικά άνετο ύπνο. Δείτε τι μας συμβουλεύουν.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα νέο στρώμα και είναι σημαντικό να τους λάβετε όλους υπόψη όλες πριν ξεκινήσετε τις αγορές σας στο διαδίκτυο ή στο κατάστημα, υποστηρίζουν όσοι ασχολούνται με τα στρώματα.

Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν τη στάση του ύπνου που προτιμάτε συνήθως, το σωματικό σας βάρος, εάν κοιμάστε μόνοι ή μοιράζεστε το κρεβάτι σας και τυχόν προβλήματα υγείας που μπορεί να επηρεάσουν τον ύπνο σας. Όλα αυτά μαζί θα σας οδηγήσουν γρήγορα στο σωστό στρώμα.

Ωστόσο, υπάρχει ένα λάθος που κάνουν οι άνθρωποι ξανά και ξανά όταν επιλέγουν ένα στρώμα και ίσως μπορείτε να το αποφύγετε αν ενημερωθείτε για αυτό. Έτσι, αν σκοπεύετε να αγοράσετε κάποιο στρώμα δείτε τι πρέπει να αποφύγετε, αλλά και πως θα καταλάβετε ότι κοιμάστε σε ακατάλληλο στρώμα.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν επιλέγουν στρώμα

Η επιλογή ενός στρώματος με βάση μόνο την τιμή είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν επιλέγουν ένα στρώμα. Φυσικά, είναι κατανοητό ότι βρισκόμαστε σε μια παγκόσμια κρίση κόστους ζωής και μερικές φορές χρειάζεται να κάνουμε οικονομία και να είμαστε προσεκτικοί,  όταν πρόκειται για κοστοβόρες αγορές.  Ωστόσο, με τόσα στρώματα εξαιρετικής ποιότητας σε καλή τιμή που υπάρχουν σήμερα στην αγορά, όπως στρώματα αφρού μνήμης, μπορείτε να ψωνίσετε έξυπνα με χαμηλό προϋπολογισμό.

Εάν αγοράσετε ένα στρώμα μόνο με βάση την τιμή, μπορεί να σταθείτε τυχεροί και να το βρείτε άνετο για λίγο. Όμως, το πιθανότερο είναι ότι θα επιλέξετε ένα που δεν ταιριάζει ιδανικά στις ανάγκες του σώματός σας και του ύπνου σας.

Τα σημάδια ότι το στρώμα σας είναι ακατάλληλο

Επομένως, ναι, θα εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά θα κινδυνεύετε από τα ακόλουθα:

Κακή ποιότητα ύπνου:  Ένα άβολο στρώμα δεν θα σας βοηθήσει να εισέλθετε σε μια κατάσταση βαθύτερου ύπνου. Επίσης, δεν θα κοιμάστε όσο περισσότερο μπορείτε σε ένα στρώμα που δεν ταιριάζει στις ανάγκες σας.
Πόνοι: Ο ύπνος σε ένα στρώμα που είναι πολύ σκληρό για στάση ύπνου στο πλάι σε συνδυασμό με το σωματικό σας βάρος θα δημιουργήσει πάρα πολλά σημεία πίεσης. Ο ύπνος τότε χαλάει γιατί δεν θα  νιώθετε άνετα και θα ξυπνάτε με πόνο και στέρηση ύπνου. Μην αφήσετε αυτό να συμβεί σε εσάς.
Εφιδρώσεις:  Εάν νιώθετε υπερβολική ζέστη κατά τη διάρκεια του ύπνου,  νυχτερινές εφιδρώσεις ή εξάψεις, η αντικατάσταση του στρώματός σας με ένα στρώμα που αναπνέει είναι απαραίτητη. Δυστυχώς, πολλά φθηνότερα παγιδεύουν τη θερμότητα, δημιουργώντας έναν μίνι φούρνο που αυξάνει τη θερμοκρασία σας τη νύχτα.
Διαταραχή κινήσεων: Αυτό ενοχλεί όσους μοιράζονται το κρεβάτι που κοιμούνται με ένα άλλο άτομο (ή ένα κατοικίδιο ζώο) που κάνει ανήσυχο ύπνο. Ένα στρώμα χωρίς καλή μόνωση που δεν απορροφά το βάρος και την πίεση που δέχεται από το σώμα του άλλου θα μεταφέρει αυτές τις ταλαντώσεις σε εσάς και ο ύπνος σας θα διαταραχθεί.

Πως να διαλέξετε το κατάλληλο στρώμα

  • Αν θέλετε να αγοράσετε ένα καλό στρώμα, επισκεφτείτε ένα μεγάλο κατάστημα που να διαθέτει ποικιλία στρωμάτων. Μάλιστα, καλό θα ήταν πριν καταλήξετε στην αγορά να επισκεφτείτε περισσότερα καταστήματα, για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη.
  • Ζητήστε να δείτε ένα δείγμα στο οποίο φαίνεται το στρώμα εσωτερικά.
  • Δοκιμάστε το. Δεν μπορείτε να έχετε ολοκληρωμένη άποψη για ένα στρώμα αν δεν ξαπλώσετε πάνω σε αυτό. Ξαπλώστε και στη συνέχεια πάρτε τη συνηθισμένη στάση που κοιμάστε, για να διαπιστώσετε αν είναι άνετο. Το στρώμα πρέπει να παίρνει το σχήμα του σώματος σας, και όχι το αντίστροφο.
  • Το στρώμα δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ σκληρό, γιατί δεν θα είναι άνετο, ούτε πολύ μαλακό, γιατί θα βουλιάζετε μέσα σε αυτό. Στην περίπτωση αυτή δεν θα στηρίζει σωστά τη σπονδυλική σας στήλη. Επιλέξτε ένα ανατομικό στρώμα μέτριας σκληρότητας. Βέβαια, πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι, όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος σας, τόσο πιο σκληρό θα πρέπει να είναι το στρώμα, ώστε να μην βουλιάζει το σώμα σας μέσα σε αυτό.
  • Καλό υλικό είναι ο κοκκοφοίνικας, που μπαίνει πάνω από τα ελατήρια και δεν επιτρέπει να γίνουν αισθητά στο σώμα σας, ενώ παράλληλα προστατεύει τα υπόλοιπα υλικά του στρώματος από τη φθορά, καθώς τα εμποδίζει να έρθουν σε επαφή με τα ελατήρια. Καλό υλικό για τα στρώματα είναι και το βαμβάκι, το οποίο είναι απορροφητικό και εξασφαλίζει το σωστό αερισμό τους.
  • Σημαντικά για την ποιότητα ενός στρώματος είναι και τα ελατήρια, που καλό είναι να κατασκευάζονται από ατσάλι. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ελατηρίων, τόσο καλύτερο είναι το στρώμα. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές στρωμάτων, ένα καλό στρώμα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 170 ελατήρια ανά τ.μ. Μάθετε να αναγνωρίζετε τα υλικά αυτά ανάλογα με τα σύμβολά τους.
Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top