Η 91χρονη γιαγιά που κάνει διεθνή ταξίδια και κηπουρική – Αυτά είναι τα μυστικά μακροζωίας της

91χρονη γιαγιά

Η εγγονή μίας γυναίκας που έφτασε να γιορτάσει τα 91α γενέθλιά της με ένα μεγάλο ταξίδι στο Λας Βέγκας περιγράφει την έμπνευση που της προσφέρει η γιαγιάς της για να ζήσει μια μακρά, ευτυχισμένη και υγιή ζωή.

Όπως εξηγεί η Meredith Wilshere στο Business Insider, η μακροζωία της γιαγιάς της είναι δώρο. «Ήμουν πολύ τυχερής που είδα τρεις από τους παππούδες μου να φτάνουν τα 90 τους και ενώ δύο έχουν πεθάνει, μπόρεσα να γιορτάσω τα 91α γενέθλια της γιαγιάς μου τον περασμένο Σεπτέμβριο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όταν λέει στους ανθρώπους για τη γιαγιά της και το κέφι της για ζωή, προκαλεί πάντα έκπληξη, σοκ και δέος. Η 91χρονη ταξιδεύει, κάνει κηπουρική, κρατά ένα ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Πώς τα καταφέρνει;

Πάντα κάνει νέους φίλους και μιλάει στο τηλέφωνο

Η 91χρονη γιαγιά, την οποία τα εγγόνια της αποκαλούν «Grosi», λατρεύει να επικοινωνεί. Μπορεί να περνάει ώρες μιλώντας στο τηλέφωνο ή κουβεντιάζοντας με άτομα που συναντά στον δρόμο. Πάντα ψάχνει να ανοίξει κουβέντα και να βρει έναν τρόπο να φτιάξει τη διάθεση ενός ξένου.

«Κάποτε, όταν ταξιδεύαμε και η πτήση μας είχε καθυστέρηση, κοίταξα τριγύρω και την είδα να κάθεται δίπλα σε μια οικογένεια, να τους ρωτά για τη ζωή τους και να περνάει χρόνο κάνοντας νέους φίλους», λέει η Meredith.

Τα εγγόνια της πήραν πρόσφατα στη γιαγιά τους ένα κινητό τηλέφωνο, ώστε να μπορεί να συμμετάσχει στις οικογενειακές βιντεοκλήσεις, και να χρησιμοποιεί τη λειτουργία μετατροπής ομιλίας σε κείμενο για να στέλνει μεγάλα μηνύματα στην οικογένεια. Είτε είναι με τις αδερφές της στην Ελβετία είτε με τη Meredith το βράδυ της Τρίτης, είναι πάντα στο τηλέφωνο, ενημερώνεται και μοιράζεται ιστορίες.

91χρονη γιαγιά
Πηγή φωτογραφίας: Meredith Wilshere/Business Insider

«Ένα από τα μυστικά της μακροζωίας της είναι αυτές οι συνδέσεις. Πάντα έχει νέες εμπειρίες, κάνει νέους φίλους και έχει νέες ιστορίες να πει στην πορεία», λέει η υπερήφανη εγγονή.

Της αρέσει να φιλοξενεί ανθρώπους και αντιμετωπίζει τους πάντες με καλοσύνη

Η Meredith μεγάλωσε λιγότερο από μια ώρα μακριά από τη γιαγιά της και κάθε φορά που την επισκεπτόταν, το σπίτι γέμιζε με συζήτηση, μουσική και ζωηράδα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η 91χρονη συνεχίζει διοργανώνει πάρτι και μεσημεριανά γεύματα στο σπίτι της, έχοντας συνεχώς επισκέψεις από οικογένεια και φίλους.

Έχει την καλύτερη συμπεριφορά, είναι πάντα ευδιάθετη, αγαπά τον κήπο και ταΐζει τα πουλιά που έρχονται στο σπίτι της το πρωί. Η εγγονή της δεν την έχει ακούσει ποτέ να λέει μια κακή κουβέντα σε κανέναν -τους αντιμετωπίζει όλους μιλάει με καλοσύνη, σεβασμό και χιούμορ.

91χρονη γιαγιά
Πηγή φωτογραφίας: Meredith Wilshere/Business Insider

Συνεχίζει να ταξιδεύει στο εξωτερικό

Εκτός από το ότι έχει ένα ισχυρό κοινωνικό κύκλο σε τοπικό επίπεδο, η 91χρονη ταξιδεύει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Πιο πρόσφατα, γιόρτασε τα 91α γενέθλιά της στο Λας Βέγκας. Όταν δεν είναι στο σπίτι, ταξιδεύει στο Ώστιν, το Άσβιλ και το Λας Βέγκας και μετά στην Ελβετία για να επισκεφτεί την οικογένειά της.

«Συνήθως είναι σε κίνηση, διευρύνει τους ορίζοντές της και έχει συνεχώς νέες εμπειρίες. Όταν ταξιδεύουμε μαζί, βλέπω πόσους φίλους κάνει στην πορεία», περιγράφει η Meredith.

«Με τόσα πολλά να γράφονται για τη σημερινή επιδημία μοναξιάς και τον αντίκτυπό της στον γενικό πληθυσμό, κοιτάζω τη γιαγιά μου ως έμπνευση για να παραμείνω συνδεδεμένη με παλιούς και νέους φίλους. Είναι συνδεδεμένη με όλους και με όλα, τηλεφωνεί, μένει ενημερωμένη και ρωτά φίλους και συγγενείς για τις μέρες τους», καταλήγει.

Οι ορίζοντες της 91χρονης διευρύνονται συνεχώς και η ίδια αποτελεί μια έμπνευση για όσους την παρακολουθούν, ώστε να συνεχίσουν πάντα να μάθουν κάτι νέο, να γνωρίσουν έναν νέο φίλο ή να έχουν μια νέα ταξιδιωτική εμπειρία.

Όλο Υγεία

Scroll to Top