Αντιγήρανση: 10 Κορεάτικα μυστικά που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε νέοι και όμορφοι

αντιγήρανση

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς οι Κορεάτες φαίνονται να έχουν πάντα τόσο λαμπερό δέρμα και νεανική ενέργεια; Δεν είναι μόνο θέμα γενετικής. Δείτε τα μυστικά που ακολουθούν σε σχέση με την αντιγήρανση.

Οι Κορεάτες έχουν μια ολόκληρη κουλτούρα ευεξίας που δίνει έμφαση στις υγιεινές συνήθειες για μια μακρά και δραστήρια ζωή.  Δείτε 10 κορεατικές συνήθειες που μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε στην καθημερινή ρουτίνα σας:

  1. Ακολουθούν πρωινό τελετουργικό περιποίησης
  2. Φορούν πάντα αντιηλιακή
  3. Ακολουθούν δίαιτα πλούσια σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση
  4. Πίνουν άφθονο νερό
  5. Ο καλός ύπνος είναι το κλειδί
  6. Ξεκουραστείτε
  7. Τεχνικές χαλάρωσης
  8. Κοινωνική σύνδεση
  9. Ενσυνείδητη Διατροφή
  10. Παραδοσιακή Ιατρική

1. Ακολουθούν πρωινό τελετουργικό περιποίησης

Οι Κορεάτες ακολουθούν μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος πολλαπλών βημάτων: πρώτα καθαρίζουν το δέρμα τους και έπειτα στοχεύουν στην τόνωση και την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Αυτό το τελετουργικό περιποίησης βοηθά να διατηρείται το δέρμα ενυδατωμένο και υγιές.

2. Φορούν πάντα αντιηλιακή

Οι Κορεάτες ασχολούνται σοβαρά με την αντηλιακή προστασία. Χρησιμοποιούν αντηλιακό καθημερινά, ακόμη και τις συννεφιασμένες μέρες, για να αποτρέψουν τις ρυτίδες και τις βλάβες από τον ήλιο.

3. Ακολουθούν δίαιτα πλούσια σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση

Η κορεάτικη κουζίνα περιέχει πολλά τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το kimchi και το gochujang, τα οποία είναι γεμάτα με προβιοτικά που μπορούν να ενισχύσουν την υγεία του εντέρου και να συμβάλουν σε μια νεανική λάμψη.

4. Πίνουν άφθονο νερό

Το νερό είναι απαραίτητο για την απομάκρυνση των τοξινών και τη διατήρηση της επιδερμίδας υγιούς. Οι Κορεάτες δίνουν προτεραιότητα στο να παραμείνουν ενυδατωμένοι όλη την ημέρα.

5. Ο καλός ύπνος είναι το κλειδί

Όπως όλοι μας, οι Κορεάτες γνωρίζουν τη σημασία ενός καλού ύπνου για τη γενική υγεία και τη λαμπερή επιδερμίδα. Έτσι, προσπαθούν να ακολουθούν ένα ομαλό ωράριο ύπνου. Αν έχετε πρόβλημα αϋπνίας καλό θα ήταν να δείτε ειδικό ώστε να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα που μπορεί να υποβαθμίσει όχι μόνο την εμφάνισή σας, αλλά και την ποιότητα ζωής.

6. Παραμένουν δραστήριοι

Η τακτική άσκηση είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κορεατικής ευεξίας. Από γρήγορους περιπάτους μέχρι προπονήσεις χορού K-pop, οι Κορεάτες βρίσκουν τρόπους να παραμείνουν δραστήριοι.

7. Τεχνικές χαλάρωσης

Το άγχος φαίνεται στο πρόσωπό σας! Οι Κορεάτες καταπολεμούν το άγχος με διάφορες πρακτικές, όπως ο διαλογισμός ή το να περνάτε χρόνο στη φύση. Μπορείτε να κάνετε γυμναστική στο γυμναστήριο της περιοχής σας ή να δοκιμάσετε προπονήσεις όπως η γιόγκα για να εμπλακείτε σε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης.

8. Έχουν ισχυρές κοινωνικές συνδέσεις

Οι Κορεάτες εκτιμούν τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς με την οικογένεια και τους φίλους. Το να αισθάνεστε συνδεδεμένοι μπορεί να τονώσει την ευτυχία και τη συνολική ευημερία. Η κοινωνική απομόνωση, από την άλλη, έχει συνδεθεί με διάφορα προβλήματα, από καρδιακές παθήσεις και διαβήτη μέχρι γνωστική εξασθένηση και πολλά άλλα.

9. Ενσυνείδητη Διατροφή

Οι Κορεάτες γεύονται το φαγητό τους και τρώνε προσεκτικά, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη πέψη και υγιές βάρος. Οι νέες έρευνες πράγματι επιβεβαιώνουν ότι τρώγοντας αργά και απολαμβάνοντας το φαγητό σας καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες, διατηρείτε ένα φυσιολογικό βάρος και χωνεύετε καλύτερα το φαγητό.

10. Δίνουν βάση στην παραδοσιακή Ιατρική

Πολλοί Κορεάτες ενσωματώνουν παραδοσιακές κορεάτικες ιατρικές πρακτικές, όπως φυτικές θεραπείες ή βελονισμό στις ρουτίνες ευεξίας τους. Η ενσωμάτωση αυτών των κορεατικών συνηθειών στον τρόπο ζωής σας μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε μια πιο νεανική εμφάνιση.

Να θυμάστε ότι η συνέπεια είναι το κλειδί και η αποδοχή αυτών των συνηθειών ως μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνια οφέλη τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική σας υγεία.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top