Αντιγήρανση : Κορυφαίος γιατρός του Χόλιγουντ αποκαλύπτει τη θεραπεία των διασήμων – Πώς δείχνουν δέκα χρόνια νεότεροι

Θεραπεία διάσημων

Ο καρδιολόγος που εμπιστεύονται διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ αποκαλύπτει το μυστικό αντιγήρανσης που εφαρμόζουν για να φαίνονται νεότεροι.

Ο καρδιολόγος Δρ Ernst von Schwarz, ο οποίος έγινε viral,  διατείνεται ότι κατέχει τα μυστικά της αθανασίας.

Ο  Δρ Ernst von Schwarz  αποκάλυψε ότι οι διασημότητες χρησιμοποιούν τώρα ενέσεις βλαστοκυττάρων για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους και να δημιουργήσουν μια νεανική εμφάνιση που, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να τους κάνει να φαίνονται δέκα χρόνια νεότεροι.

Ποιος είναι ο γιατρός του Χόλιγουντ που εξειδικεύεται στην αντιγήρανση

Ο Schwarz είναι πιστοποιημένος παθολόγος, καρδιολόγος και ειδικός στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς στο Cedars Sinai Medical Center, στην Ιατρική Σχολή David Geffen στο UCLA και στο Καρδιολογικό Ινστιτούτο της Νότιας Καλιφόρνια. Είναι επίσης ένας από τους πρωτοπόρους στις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως οι θεραπείες με βλαστοκύτταρα για χρόνιες παθήσεις της καρδιάς και άλλων οργάνων.

Έγινε viral, όταν προέβλεψε, ότι η χρήση βλαστοκυττάρων θα επεκτείνει την ανθρώπινη ζωή μέχρι τα 120 χρόνια ως το τέλος της δεκαετίας. Ο Schwarz λέει τώρα ότι ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και στα 150 χρόνια μέχρι τα μέσα του αιώνα.

Μιλώντας στο Fox News Digital, ο Schwarz είπε ότι ενώ η γήρανση είναι μια φυσική βιολογική διαδικασία, αποτελεί επίσης το νούμερο ένα παράγοντα κινδύνου θανάτου, επειδή σχετίζεται με μια σειρά εκφυλιστικών ασθενειών.

Τα βλαστοκύτταρα και τι υπόσχονται για το μέλλον της αντιγήρανσης

Ο Δρ Ernst von Schwarz πιστεύει ότι η ταχεία πρόοδος στα βλαστοκύτταρα σημαίνει ότι το να ζεις, ακόμη και να εργάζεσαι πολύ πιο πέρα ​​από τις τρέχουσες προσδοκίες, είναι απολύτως εφικτό και ότι τα 150 χρόνια θα είναι ένας φυσιολογικός στόχος μέχρι το τέλος του αιώνα.

Στη σύγχρονη ιατρική, η προχωρημένη γήρανση αντιμετωπίζεται ως ασθένεια. “Εάν κάνω εγχείρηση καρδιάς ή οποιαδήποτε επέμβαση στην καρδιά, η πρώτη ερώτηση είναι πόσο χρονών είναι ο ασθενής; Επειδή αυτό καθορίζει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει”, είπε ο Schwarz.

Ο Δρ Ernst von Schwarz πιστεύει ότι η ταχεία πρόοδος στα βλαστοκύτταρα σημαίνει ότι το να ζεις, ακόμη και να εργάζεσαι πολύ πιο πέρα ​​από τις τρέχουσες προσδοκίες, είναι απολύτως εφικτό και ότι τα 150 χρόνια θα είναι ένας φυσιολογικός στόχος μέχρι το τέλος του αιώνα.

Σημείωσε ότι τα τελευταία 20 χρόνια, υπήρξε μια αλλαγή παραδείγματος στον τομέα ιατρικής, μεταβαίνοντας από την «αντιδραστική ιατρική» σε αυτό που είναι γνωστό ως «αναγεννητική ιατρική». Η πρώτη είναι όταν κάποιος έρχεται στο γιατρό επειδή πονάει το σώμα του. Μπορεί να είχαν ένα ατύχημα και ο γιατρός αντιδρά σε αυτόν τον τραυματισμό, τη φλεγμονή, τη μόλυνση κ.λπ.

θεραπεία διασήμων
Πηγή: FOXNEWS

Σήμερα, οι γιατροί μπορούν να επιδιορθώσουν τη βλάβη και να αναγεννήσουν τους κατεστραμμένους ιστούς μέσω διαφόρων θεραπειών, όπως τα βλαστοκύτταρα, τα οποία δεν είναι εγκεκριμένα από την FDA για οποιαδήποτε ασθένεια εκτός ορισμένων μορφών καρκίνου. Καμία ασθένεια δεν έχει θεραπευτεί ποτέ με βλαστοκύτταρα. Ωστόσο, ο Schwarz σημείωσε ότι η χρήση τους έχει βελτιώσει τα συμπτώματα και την ποιότητα ζωής.

“Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια βελτιωμένη υγεία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, απλώς να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής. Επομένως, θέλουμε οι άνθρωποι να μπορούν να είναι δραστήριοι μέχρι τις μεγάλες ηλικίες”, είπε ο Schwarz.

Ο Schwarz, ο οποίος έγραψε το βιβλίο “Τα μυστικά της αθανασίας”, μιλά συχνά για το πόσο σημαντικό είναι να μην πιστεύει κανείς ότι υπάρχει μία ένεση ή ένα χάπι που μπορεί να πάρει ένα άτομο για να λύσει τα προβλήματά του. Αντίθετα, αυτό που χρειάζεται είναι μια ολόκληρη αλλαγή στον τρόπο ζωής, η οποία περιλαμβάνει διατροφή, άσκηση, διάγνωση των ελλείψεων σε θρεπτικά συστατικά και αναγεννητική ιατρική.

Παρά την κριτική από τα μέσα ενημέρωσης, ο Schwarz είπε ότι η έρευνα κατά της γήρανσης έχει «τεράστια αξία». Πολλοί άνθρωποι που έρχονται σε αυτόν σκέφτονται την αναγέννηση του δέρματος ή την αντιστροφή της γήρανσης.

Τα βλαστοκύτταρα, είπε ο Schwarz, μπορούν να έχουν διάφορες επιπτώσεις στο δέρμα. Πρώτον, αναδομούν το κολλαγόνο κάτω από τα στρώματα του δέρματος, το οποίο βοηθά να δώσει στο πρόσωπο μια πιο βιώσιμη, καλύτερα εμφάνιση. Βοηθούν επίσης στην επιδιόρθωση των επιθηλιακών κυττάρων, ενός τύπου κυττάρου που καλύπτει την εσωτερική και την εξωτερική επιφάνεια του σώματος και βρίσκονται στο δέρμα, τα αιμοφόρα αγγεία και τα όργανα.

Μέσω μιας διαδικασίας, γνωστής ως αγγειογένεσης, τα βλαστοκύτταρα μπορούν να βελτιώσουν την κυκλοφορία βοηθώντας στη δημιουργία νέων αιμοφόρων αγγείων, τριχοειδών αγγείων και αρτηριών, τα οποία με τη σειρά τους υποστηρίζουν τις διαδικασίες επούλωσης και επιδιόρθωσης των ιστών.

Οι διασημότητες που δείχνουν 10 χρόνια νεότεροι

“Έχουμε πολύ κόσμο, φυσικά, είμαι στο Λος Άντζελες και στο Χόλιγουντ. Πριν από τα κόκκινα χαλιά, έρχονται σε εμάς μια εβδομάδα ή δέκα ημέρες πριν κάνουν τις ενέσεις βλαστοκυττάρων στο πρόσωπο και μια εβδομάδα αργότερα λάμπουν”, λέει ο Schwarz. Και προσθέτει: «Φαίνονται, το ορκίζομαι στο Θεό, 5 με 10 χρόνια νεότεροι». Ο Schwarz, ο οποίος έχει εργαστεί με βλαστοκύτταρα για περισσότερα από 20 χρόνια, είπε ότι οι ενέσεις βλαστοκυττάρων θα πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο ή 18 μήνες και κοστίζουν πολλές χιλιάδες δολάρια κάθε φορά.Πολλές διασημότητες, συμπεριλαμβανομένων των Harry Styles, Margot Robbie και David Beckham, έχουν χρησιμοποιήσει βλαστοκύτταρα όπου το υγρό εφαρμόζεται με μικροβελονισμό.

Από εγκαύματα μέχρι στυτική δυσλειτουργία και αντιγήρανση

Ο Schwarz αποκάλυψε ότι έχει πολλούς ασθενείς, ιδιαίτερα άνδρες, που λαμβάνουν επίσης θεραπείες με βλαστοκύτταρα για σεξουαλική δυσλειτουργία. Μελέτες που δημοσιεύθηκαν από τον Schwarz και την ομάδα του διαπίστωσαν ότι τα οφέλη της θεραπείας κράτησαν τουλάχιστον ένα χρόνο με μία μόνο ένεση. Έχει δει επίσης εγκαύματα και άτομα με δερματικές βλάβες που έχουν  εξαιρετικά αποτελέσματα με βλαστοκύτταρα.

Παρά τις θετικές του εμπειρίες με θεραπείες με βλαστοκύτταρα, ο Schwarz προέτρεψε τον κόσμο να είναι προσεκτικοί με τις πληροφορίες που βρίσκουν στο διαδίκτυο, να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις και να συμβουλεύονται αξιόπιστους γιατρούς με μακρά ιστορία στον τομέα.

Ο Schwarz άσκησε επίσης κριτική στη θεραπεία με βλαστοκύτταρα, προτρέποντας τους ασθενείς να ρωτήσουν από πού προέρχονται τα βλαστοκύτταρα, αν είναι ο ομφάλιος λώρος ή ο ιστός του πλακούντα και ποια μέτρα υγιεινής έχουν ληφθεί για να αποφευχθεί η σήψη.

 

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top