CRETAN IAMA: Αντιµετώπιση των ιώσεων με Κρητική συνταγή

cretan iama

Στην κρητική φύση κρύβεται το µυστικό για την ενίσχυση της άµυνας του οργανισµού και την καταπολέµηση των ήπιων συµπτωµάτων του κορωνοϊού, της γρίπης και άλλων ιώσεων του ανώτερου αναπνευστικού.

Mελέτες, τόσο σε εργαστηριακό όσο και σε κλινικό επίπεδο, απέδειξαν την αποτελεσµατικότητα του CRETAN IAMA στα συµπτώµατα των ιογενών λοιµώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήµατος, όπως σε αυτά του κρυολογήµατος και της γρίπης. Μάλιστα, νέα µελέτη, που ανακοινώθηκε στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Φόρουµ ∆ηµόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, έδειξε την αποτελεσµατικότητά του απέναντι και στον SARS-CoV-2.

Το CRETAN IAMA αποτελεί καρπό πολυετούς έρευνας διακεκριµένων Ελλήνων επιστηµόνων του Πανεπιστηµίου Κρήτης, που, σε συνεργασία µε την ελληνική φαρµακευτική εταιρεία GALENICA, κατάφεραν να αξιοποιήσουν µε τον πλέον αποτελεσµατικό τρόπο τον βοτανικό πλούτο της ελληνικής γης, εξελίσσοντας την παραδοσιακή γνώση σε σύγχρονα επιστηµονικά δεδοµένα.

Μάλιστα, κατέχει διεθνή πατέντα και αναγνωρίζεται από την παγκόσµια επιστηµονική κοινότητα ως το πρώτο φυτικό ιδιοσκεύασµα µε τόσο υψηλή δηµοσιευµένη τεκµηρίωση, εργαστηριακά, κλινικά και τοξικολογικά.

 

 

Η σύνθεσή του CRETAN IAMA

Περιέχει έναν πατενταρισµένο συνδυασµό αιθέριων ελαίων από τρία αρωµατικά κρητικά βότανα, δίκταµο (Origanum dictamnus), θυµάρι (Corido-thymus capitatus) και φασκόµηλο (Salvia fruticosa), σε συγκεκριµένες αναλογίες που λειτουργούν όχι απλώς αθροιστικά, αλλά συνεργικά, αφού η δράση της µιας ουσίας ενισχύει ή και συµπληρώνει τη δράση της άλλης, τα οποία περιέχονται µέσα σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σε συνδυασµό µε βιταµίνη D3.

Κλινική έρευνα για το CRETAN IAMA

Οι κλινικές µελέτες που έχουν πραγµατοποιηθεί σε ασθενείς µε συµπτώµατα λοίµωξης του αναπνευστικού έχουν επιβεβαιώσει τη δράση του σκευάσµατος στους ιούς του ανώτερου αναπνευστικού, όπως Η1Ν1, ρινοϊός, γρίπη τύπου Β, επιτυγχάνοντας γρηγορότερη αποδροµή των συµπτωµάτων, µε παράλληλη µείωση της φλεγµονής µετά από µέτρηση CRP, µειώνοντας σηµαντικά τόσο τον χρόνο ίασης όσο και τη βαρύτητα των συµπτωµάτων στους ασθενείς.

Εκτός από την άµεση αντιική δράση, το κρητικό ίαµα έχει ευεργετική δράση στην ενίσχυση της άµυνας του οργανισµού, καθώς τα συγκεκριµένα κρητικά βότανα περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες απαραίτητες για την καταπολέµηση φλεγµονών του ανθρώπινου σώµατος. Επιπλέον, η προσθήκη της βιταµίνης D3 συµβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήµατος.

Σηµαντική δράση απέναντι στα συµπτώµατα του SARS-CoV-2

Τα σηµαντικά αυτά αποτελέσµατα επιβεβαιώθηκαν και σε δύο νέες δηµοσιευµένες µελέτες σε διεθνώς έγκριτα επιστηµονικά περιοδικά τόσο εργαστηριακά όσο και σε ασθενείς που νοσούσαν µε ήπια συµπτώµατα κορωνοϊού.

Η τελευταία µελέτη παρατήρησης, δηµοσιευµένη στο έγκριτο επιστηµονικό περιοδικό «Diseases» πραγµατοποιήθηκε σε αρκετά µεγάλο δείγµα ασθενών που νοσούσαν από ήπια συµπτώµατα COVID-19, µε κυρίαρχα την κόπωση, τη µυαλγία, τον πονοκέφαλο και τον πυρετό. Μελετήθηκαν διαφορετικά στελέχη του ιού από τα αρχικά Α&Β µέχρι τα πρόσφατα D&O, δεδοµένου ότι η έρευνα διήρκησε από τον Αύγουστο 2020 έως και τον Φεβρουάριο 2022.

Σύµφωνα µε τα αποτελέσµατα και των δύο πρόσφατων µελετών, στις οποίες συµµετείχαν ερευνητές από το Πανεπιστήµιο Κρήτης, το ∆ηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης και το Πανεπιστηµιακό Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, «ο πατενταρισµένος συνδυασµός ουσιών από τα αιθέρια έλαια των τριών κρητικών βοτάνων, σε συγκεκριµένη αναλογία, όχι µόνο επισπεύδει την ανάρρωση σε περιπατητικούς ασθενείς µε ήπια συµπτώµατα της νόσου COVID-19, µειώνοντας σηµαντικά τόσο την ένταση όσο και τη διάρκειά τους, αλλά, όπως τεκµηριώθηκε, έχει και προληπτική προφυλακτική δράση. Τα αποτελέσµατα αυτά συνάδουν µε τα αποτελέσµατα προηγούµενων µελετών σε άλλους ιούς του ανώτερου αναπνευστικού».

Είναι σηµαντικό το γεγονός ότι η νέα αυτή µελέτη ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Φόρουµ ∆ηµόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, ένα σηµαντικό συνέδριο όπου συµµετείχαν αναγνωρισµένοι επιστήµονες από όλες τις πανεπιστηµιακές κλινικές της χώρας, όπως επίσης Γενικοί Ιατροί και Παθολόγοι που βρίσκονται στην «πρώτη γραµµή» της Πρωτοβάθµιας Φροντίδας Υγείας.

Επιστηµονική τεκµηρίωση και διάκριση

Το σκεύασµα CRETAN IAMA βραβεύτηκε µε το Gold βραβείο στα Supplement Awards 2021 ως «το καλύτερο συµπλήρωµα για την άµυνα του οργανισµού» από µια υψηλού κύρους επιστηµονική επιτροπή, την οποία απάρτιζαν διακεκριµένοι ακαδηµαϊκοί, θεσµικοί παράγοντες, επιστήµονες και επαγγελµατίες που διακρίνονται για το αξιοσηµείωτο έργο τους.

Η επιβράβευση αυτή αφορά την ποιότητα, την καινοτοµία και την επιστηµονική εγκυρότητα του σκευάσµατος, µε στόχο την ασφάλεια αλλά και την ποιοτική επιλογή των καταναλωτών.

Την ερευνητική οµάδα του CRETAN IAMA αποτελούν καθηγητές πανεπιστηµίων και ερευνητές. Συγκεκριµένα, από το Πανεπιστήµιο Κρήτης συµµετέχουν ο κ. Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθµιας Φροντίδας Υγείας, ο κ. Ηλίας Καστανάς, Καθηγητής Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας, ο κ. Στέργιος Πυρίντσος, Καθηγητής Βιολογίας και Επιστηµονικά Υπεύθυνος του Βοτανικού Κήπου του Πανεπιστηµίου Κρήτης, ο κ. Γεώργιος Σουρβίνος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας και ∆ιευθυντής Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας ΠΑΓΝΗ, η κ. Μαριλένα Καµπά, Καθηγήτρια Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας, και από το ∆ηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης ο κ. Ιωάννης Καρακασιλιώτης, Aναπληρωτής Καθηγητής Βιολογίας, καθώς και συνεργάτες τους.

*Άρθρο της Αλεξάνδρας Αναστασίου

cretan iama

Όλο Υγεία

Scroll to Top