«Έχασα 12 κιλά σε 2 μήνες χωρίς να πατήσω το πόδι μου σε γυμναστήριο» – Πώς τα κατάφερε

κιλά

Παρά το γεγονός ότι μισούσε τη λέξη «δίαιτα», η Stefanie Calleja-Gera χρησιμοποίησε έναν συνδυασμό φαγητού με περιορισμένες θερμίδες και κολύμβησης για να χάσει τα ανεπιθύμητα κιλά της.

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, γνώρισε τον νέο της σύντροφο, μόλις τέσσερις μήνες μετά το τέλος του γάμου της. Τα πρώτα δύο χρόνια, το ζευγάρι απολάμβανε το φαγητό και το ποτό χωρίς περιορισμούς και χωρίς να σκέφτεται τα κιλά που και οι δύο έπαιρναν.

«Μέχρι τα 39 φορούσα πάντα νούμερο 38-40 στα ρούχα, κατά διαστήματα έτρεχα και είχα μια αξιοπρεπή διατροφή. Αλλά στα πρώτα δύο χρόνια της νέας μου σχέσης αυτό σταμάτησε. Έβαλα περίπου 6 κιλά, φτάνοντας μέχρι το μέγεθος 42, μερικές φορές και 44. Το επιπλέον βάρος με έκανε αγνώριστη. Φτάσαμε στο σημείο που κανένας από τους δύο δεν αισθανόταν άνετα με τον εαυτό του», περιγράφει η ίδια μιλώντας στην Telegraph.

Η στιγμή της μεγάλης απόφασης

Όπως εξηγεί, η καταλυτική στιγμή που την έκανε να αποφασίσει ότι κάτι πρέπει να κάνει, ήταν όταν συνάντησε μια φίλη σε ένα παιχνίδι κρίκετ και της φάνηκε εντελώς διαφορετική. Είχε χάσει πολύ βάρος και εκείνη ήθελε απελπισμένα να μάθει πώς. «Έτσι κάθισα μαζί της και άκουσα την εμπειρία της», λέει.

κιλά
Φωτογραφία: Stefanie Calleja-Gera/Telegraph

Η ουσία ήταν η δίαιτα Fast 800 του Michael Mosley, η οποία απευθύνεται σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση ή σε προδιαβητικούς. Η Stefanie μισεί τη λέξη «δίαιτα», αλλά αυτή η φίλη της φαινόταν εντυπωσιακή και ήξερε ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει το βάρος της, οπότε παρήγγειλε τα βιβλία του Mosley το ίδιο βράδυ.

Αποφάσισαν να ξεκινήσουν το Fast 800 μαζί με τον σύντροφό της. Είχαν πάρει τα κιλά μαζί, οπότε ήταν λογικό να τα χάσουν μαζί. Έφτιαξε ένα γράφημα για να παρακολουθούν το βάρος τους, το οποίο είχε κρύψει από το οπτικό τους πεδίο για να διατηρήσουν το κίνητρο χωρίς το μόνιμο άγχος της απώλειας βάρους.

Τι περιλαμβάνει η δίαιτα Fast 800

Το μόνο που περιλαμβάνει η δίαιτα είναι ο περιορισμός της ημερήσιας πρόσληψης τροφής σε περίπου 800 θερμίδες. «Ακούγεται ελάχιστο, αλλά τρώγαμε πολύ καλά και αποφάσισα να μην συμπεριλάβω καφέδες ή φρούτα. Για παράδειγμα, λατρεύω το latte. Το να κόψω απολύτως τα πάντα είναι μη ρεαλιστικό και δεν ήθελα να είμαι μίζερη», περιγράφει η Stefanie.

κιλά
Φωτογραφία: Stefanie Calleja-Gera/Telegraph

Ανακάλυψε μερικές υπέροχες συνταγές και το να μάθει να μαγειρεύει με τρόπο που το φαγητό είναι θρεπτικό και παρόλα αυτά νόστιμο ήταν σημαντικό για εκείνη και τον σύντροφό της. Επίσης, προσπαθούσαν να μην πίνουν αλκοόλ τα βράδια.

Δεν πάει στο γυμναστήριο, αλλά γυμνάζεται

Εκτός από το να τρώει με πολύ πιο ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο, άρχισε να κολυμπάει τακτικά.  Τώρα, κολυμπάει 1,6 χιλιόμετρα τρεις φορές την εβδομάδα, κάτι που της παίρνει 45 λεπτά. Βοηθά στην καύση θερμίδων και έχει πολύ χαμηλό αντίκτυπο. Ήταν όταν συνδύασε το κολύμπι με πιο ελεγχόμενη διατροφή και τη διαχείριση του μεγέθους της μερίδας της που άρχισε να χάνει βάρος.

«Είναι σημαντικό να κάνετε και τα δύο για να μπορέσετε να εκπαιδεύσετε ξανά τους μύες σας καθώς το σώμα σας μικραίνει», υπογραμμίζει η ίδια.

Ο σύντροφός της είναι εκπαιδευτής paddle, επομένως τα Σαββατοκύριακα κάνουν συνήθως κωπηλασία. Η εύρεση μιας ευχάριστης δραστηριότητας που διπλασιάζεται ως άσκηση καύσης θερμίδων έχει αλλάξει πολύ το παιχνίδι γιατί, όπως λέει, «πάντα μου ήταν δύσκολο να διασκεδάζω ενώ ασκούμαι. Είναι φανταστικό για τη δύναμη του πάνω μέρος του σώματός σας, αλλά μπορεί επίσης να είναι πολύ χαλαρωτικό. Το να βρίσκεστε στο νερό και να συνδέεστε με τη φύση μπορεί να είναι απίστευτα ηρεμιστικό».

κιλά
Φωτογραφία: Stefanie Calleja-Gera/Telegraph

Παραδέχεται, μάλιστα, πως πάντα αντιπαθούσε το γυμναστήριο. Ο στόχος της για την απώλεια βάρους ήταν να χάσει 9 κιλά, αλλά τα κατάφερε ακόμη καλύτερα. Έχασε 3 κιλά τον πρώτο μήνα. «Αυτές οι πρώτες εβδομάδες ήταν μια πραγματική πρόκληση. Η μείωση του μεγέθους των μερίδων με άφηνε μερικές φορές πιο πεινασμένη. Αλλά το ξεπέρασα, ανεβαίνοντας την κλίμακα καθημερινά και σημειώνοντας την πρόοδο στο γράφημά μου. Το να χάνω 1-1,5 κιλό κάθε εβδομάδα με ενθάρρυνε και αυτό με κράτησε», λέει.

«Ο στόχος τέθηκε εν μέρει ως αστείο, γιατί δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να χάσω τόσο βάρος. Αλλά ακόμα κι αν έχανα μόνο 3 κιλά, ήξερα ότι θα έκανε τη διαφορά. Το έκανα για να νιώσω καλύτερα και να χωράω ξανά στα αγαπημένα μου ρούχα», καταλήγει η Stefanie.

Όλο Υγεία

Scroll to Top