Γυναίκα με σοβαρή ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 ανακάλυψε ότι η θεραπεία της δεν λειτουργούσε – Πώς σώθηκε

γυναίκα ανεπάρκεια βιταμίνης Β12

Μια 47χρονη γυναίκα ανακάλυψε γιατί η θεραπεία της για την ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 δεν λειτουργούσε, όταν έλαβε συμβουλές από έναν άγνωστο σε μια ομάδα στο Facebook.

Η Louise Miller άρχισε να αντιμετωπίζει τα πρώτα ανησυχητικά συμπτώματα το φθινόπωρο του 2021. Η νοσοκόμα παρουσίαζε τότε δύσπνοια και πόνο στους μύες της, παρόλο που ήταν δραστήρια και υγιής. Στην αρχή, απέδωσε τα συμπτώματά της στις βαριές τσάντες που κουβαλούσε και στο ότι χρησιμοποιούσε συχνά το αυτοκίνητό της ως μέρος της δουλειάς που μόλις είχε ξεκινήσει.

Αφού μίλησε στον γιατρό της, άρχισε να κάνει φυσιοθεραπεία, αλλά τα συμπτώματά της παρέμειναν ίδια και ο πόνος στον λαιμό και την πλάτη της παρέμενε έντονος. «Δεν μπορούσα ούτε να σηκωθώ από το κρεβάτι. Δεν μπορούσα να κάνω ντους», είπε η ίδια μιλώντας στη Mirror.

Η «διάγνωση» που την κινητοποίησε

Μετά από πολυάριθμες εξετάσεις αίματος και μια λανθασμένη διάγνωση ινομυαλγίας, η Louise, η οποία λάμβανε θεραπεία για  ανεπάρκεια βιταμίνης Β12, αποφάσισε να ζητήσει συμβουλές από μια ομάδα στο Facebook. Ένας άγνωστος την συμβούλεψε ότι, κρίνοντας από τις εξετάσεις αίματος της, τα επίπεδα σιδήρου και βιταμίνης D της ήταν πολύ χαμηλά για να απορροφηθεί η Β12, γεγονός που πυροδοτούσε τα συμπτώματά της.

«Δυσκολευόμουν πραγματικά στη δουλειά και παρόλο που έκανα τις ενέσεις Β12, ένιωθα ότι δεν είχα ενέργεια και πάλευα να κυκλοφορήσω. Ήμουν καταρρακωμένη και είχα φύγει από το στάδιο ενός υγιή ανθρώπου που γυμναζόταν συστηματικά. Δεν μπορούσα να περπατήσω», περιγράφει η Louise.

Οι ενέσεις Β12 που λάμβανε η Louise έκαναν τα επίπεδα σιδήρου της να πέφτουν περαιτέρω. Εξαιτίας αυτού, το σώμα της δεν ήταν σε θέση να απορροφήσει τη Β12, αφήνοντάς την κλινήρη για έξι εβδομάδες. Είπε: «Ήθελα να οδηγήσω μέχρι τη μαμά μου για να μείνω μαζί της και δεν ένιωθα το πόδι μου στο γκάζι, ήταν πραγματικά πολύ τρομακτικό».

Στη συνέχεια, η Louise έλαβε υψηλή δόση βιταμίνης D και δισκία για να αυξήσει τα επίπεδα σιδήρου της και μετά άρχισε να κάνει ξανά ενέσεις Β12. Αυτό συνέβαινε από κάθε οκτώ έως κάθε 12 εβδομάδες. Ωστόσο, ο ιστότοπος του NHS αναφέρει ότι οι ανεπάρκειες Β12 πρέπει να αντιμετωπίζονται με ενέσεις κάθε δεύτερη μέρα.

Η διαφορά στη δοσολογία που «έσωσε» την 47χρονη

Αφού έκανε περαιτέρω εξετάσεις σε αιματολογικά και νευρολογικά τμήματα και όλα έδειχναν εντάξει, η Louise αποφάσισε να κάνει τις ενέσεις κάθε δεύτερη μέρα τον Ιούνιο του 2023.

«Επτά μήνες αργότερα, άρχισα πραγματικά να αισθάνομαι τη διαφορά. Η ομάδα στο Facebook λέει ότι χρειάζονται περίπου δύο χρόνια για να επιστρέψει κάποιος σε καλό δρόμο, οπότε παίρνει λίγο χρόνο. Η ομάδα με έσωσε, όμως, οπότε ευχαριστώ τον Θεό για αυτό γιατί δεν ξέρω πού θα ήμουν».

«Τώρα πρέπει να συνεχίσω να αντιστρέφω όλη τη ζημιά που έχει προκληθεί στην πλάτη και τον λαιμό μου και τα επίπεδα ενέργειας. Ένιωθα μυρμήγκιασμα και μούδιασμα στα χέρια μου. Είμαι τυχερή που το ανακάλυψα την κατάλληλη στιγμή».

Η Louise θέλει τώρα να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την κατάσταση. «Θέλω να ευαισθητοποιήσω για το γεγονός ότι αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από κάτι που μπορεί να φαίνεται σαν μια απλή ανεπάρκεια βιταμινών, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο απλό λόγω της θεραπείας που απαιτεί».

«Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες σχετικά με το γιατί η Β12 μπορεί να γίνει δύσκολη στην απορρόφηση, όπως η βιταμίνη D, το μαγνήσιο, ο σίδηρος και το φυλλικό οξύ και οι γιατροί δεν το λένε ποτέ στους ασθενείς», καταλήγει.

Όλο Υγεία

Scroll to Top