Πώς να κοιμηθείτε καλύτερα όταν ταλαιπωρείστε από κρυολόγημα ή γρίπη – 5 βήματα

κοιμηθείτε άρρωστοι

Ένας ειδικός στον ύπνο αποκάλυψε μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να κοιμηθείτε όταν υποφέρετε από ένα άσχημο κρυολόγημα, την ώρα που πολλοί άνθρωποι βρίσκονται αυτή την περίοδο αντιμέτωποι με λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Ο Ιανουάριος έχει φέρει χαμηλές θερμοκρασίες, αφήνοντας πολλούς ανθρώπους με κάποιο είδος ίωσης. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί από εμάς είμαστε πλέον πολύ εξοικειωμένοι με τον αγώνα που δίνουμε κάθε βράδυ στην προσπάθεια να αποκοιμηθούμε με βουλωμένη μύτη.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να μην μπορείς να αποκοιμηθείς, οπότε ένας ειδικός στον ύπνο ήρθε για να προσφέρει μερικά κορυφαία κόλπα και συμβουλές. Ο Luke Doran, ένας λειτουργικός σύμβουλος υγείας που ειδικεύεται στον ύπνο και τη διατροφή στο Healthcare RM, μοιράστηκε μερικούς τρόπους για να ξεκουραστείτε όσο περισσότερο και καλύτερα γίνεται.

«Όταν περνάμε μια περίοδο ασθένειας ή κρυολογήματος και γρίπης, μπορεί να αρχίσει να επηρεάζει όλες τις πτυχές της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς μας να κοιμηθούμε. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι αρχίζετε να ξυπνάτε συχνά τη νύχτα λόγω δυσκολίας στην αναπνοή», λέει ο ειδικός στη Mirror.

5 τρόποι για να κοιμηθείτε καλύτερα όταν είστε άρρωστοι

Ο Δρ. Doran, ο οποίος έχει σαν βασικό του αντικείμενο τον ύπνο και τη διατροφή, αποκάλυψε ότι υπάρχουν τρόποι που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση τέτοιων δυσκολιών κατά τη διάρκεια της νύχτας.

  1. Ανασηκώστε το κεφάλι σας
  2. Κάντε ένα ζεστό ντους πριν τον ύπνο
  3. Χρησιμοποιείστε υγραντήρα
  4. Καταναλώστε μέλι
  5. Παραμείνετε ενυδατωμένοι

Πρώτα πρότεινε να σηκώσετε το κεφάλι σας, εξηγώντας: «Το να σηκώνετε το κεφάλι σας βοηθά στην πιο εύκολη παροχέτευση των κόλπων, επιτρέποντας την ευκολότερη αναπνοή κατά τη διάρκεια περιόδων ασθένειας».

Πριν πάτε στο κρεβάτι, ο σύμβουλος συνιστά να κάνετε ένα ζεστό ντους καθώς είπε ότι αυτό «μπορεί να βοηθήσει στο άνοιγμα των ιγμορείων» και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην «αποστράγγιση της μύτης με στόχο να αποφευχθεί η συμφόρηση όλη τη νύχτα».

Ο ειδικός πρότεινε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα για να προσπαθήσετε να βοηθήσετε την αναπνοή σας. «Η λειτουργία ενός υγραντήρα κατά τη διάρκεια της νύχτας βοηθά στην πρόληψη της ξηρότητας που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Βοηθά στη συνεχή παροχή υγρασίας στον αέρα, η οποία βοηθά στη μείωση της συσσώρευσης βλέννας», σημείωσε.

Εκτός από τη διαμόρφωση του υπνοδωματίου σας ώστε να σας βοηθήσει να αναπνέετε καλύτερα, ο ειδικός εξήγησε επίσης πως η κατανάλωση μελιού μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των κλασικών συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης.

«Η κατανάλωση μελιού έχει βρεθεί ότι είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές επιλογές για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του βήχα. Το μέλι βοηθά στην επικάλυψη του λαιμού, γεγονός που βοηθά στην ανακούφιση της ενόχλησης», εξήγησε ο Δρ. Doran.

Είπε, τέλος, ότι η διατήρηση της ενυδάτωσης είναι το κλειδί: «Το να παραμένετε ενυδατωμένοι βοηθά στην αποστράγγιση της βλέννας από τα ιγμόρεια και στην ανακούφιση από τυχόν συσσώρευσή της».

Όλο Υγεία

Scroll to Top