Η εκπληκτική μεταμόρφωση μιας μαμάς που έχασε 38 κιλά με μια απλή αλλαγή στο σπίτι

μεταμόρφωση μαμάς, απώλεια βάρους

Η Βανέσα Γκρέγκορι, η οποία είναι από το Τσέσαιρ της Βρετανίας έφτασε να ζυγίζει 117 κιλά, μια περίοδο που η διατροφή της περιελάμβανε σε μεγάλο βαθμό γεύματα σε πακέτο και έτοιμα γεύματα για φούρνο. Κάποια στιγμή, αποφάσισε να κάνει κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής της που συνετέλεσαν σε μια… μεταμόρφωση.

Η 28χρονη σήμερα μητέρα δύο παιδιών, λέει ότι αισθάνεται σαν ένα «νέο άτομο» μετά τη μεταμόρφωσή της από τα 117 κιλά στα 76 σε λιγότερο από ένα χρόνο. Έφτασε στα πιο βαριά της αφού έτρωγε ό,τι είχε απομείνει από το φαγητό των δύο αγοριών της κάθε βράδυ, καθώς μισούσε να βλέπει τα υπολείμματα φαγητού στα πιάτα τους.

Η μαμά των δύο παιδιών έτρωγε επίσης φαγητά σε πακέτο και αγόραζε γεύματα έτοιμα για φούρνο. Ωστόσο, η Βανέσα αποφάσισε να μπει σε φόρμα πέρυσι πριν από ένα οικογενειακό ταξίδι στην Τενερίφη για τα 30ά γενέθλια της αδερφής της.

μεταμόρφωση μαμάς
Φωτογραφία: Βανέσα Γκρέγκορι/SWNS

Έγινε μέλος της ομάδας Slimming World τον Φεβρουάριο του 2023 και έχασε το εντυπωσιακό βάρος των 41 κιλών μέσω ενός νέου προγράμματος διατροφής και άσκησης. Η Βανέσα πιστεύει ότι το να μην τρώει τα υπολείμματα των παιδιών της ήταν το κλειδί για την επιτυχία της.

«Μισούσα το σπαταλημένο φαγητό και όταν τα παιδιά μου δεν έτρωγαν όλο το φαΐ τους, το τελείωνα μόνη μου. Ήμουν πολύ τεμπέλα με το φαγητό. Δεν μαγείρευα και τις περισσότερες φορές τρώγαμε προμαγειρεμένο φαγητό ή φαγητά σε πακέτο. Παραγγέλναμε απ’έξω τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα», λέει Stoke-on-Trent Live η μαμά του 5χρονου Τζέικομπ και του 2χρονου Τζορτζ.

«Αλλά ανατρέχω στις παλιές φωτογραφίες μου και σκέφτομαι: “Πώς άφησα τον εαυτό μου να γίνει έτσι;” Τώρα νιώθω ότι έχω τόση ενέργεια για να παίζω και να τρέχω μαζί τους. Είμαι σίγουρα καλύτερη μαμά. Έχει αλλάξει εντελώς τη ζωή μου και νιώθω σαν ένας νέος άνθρωπος».

Πότε ξεκίνησε να παίρνει βάρος

Η μητέρα που εργάζεται με πλήρη απασχόληση είπε ότι άρχισε να παίρνει βάρος αφού τελείωσε από το σχολείο καθώς μπορούσε να τρώει ό,τι ήθελε. Αλλά το πρόσθετο βάρος της έκανε πιο δύσκολο να φροντίσει τα δύο νεαρά της αγόρια όταν ήρθαν στη ζωή στις αρχές των 20 χρόνων της.

μεταμόρφωση μαμάς
Φωτογραφία: Βανέσα Γκρέγκορι/SWNS

Είπε επίσης ότι το βάρος της έπληξε σε μεγάλο βαθμό την αυτοπεποίθησή της και μισούσε να κοιτάζει τον εαυτό της στον καθρέφτη και να ψωνίζει ρούχα. «Όταν ήμουν νεότερη, δεν ήταν πρόβλημα. Αλλά μάλλον μετά το λύκειο, όταν είχα τα δικά μου χρήματα, τότε αγόραζα κακό φαγητό και έτρωγα. Ποτέ δεν είχα ασκηθεί πραγματικά και αυτό πήγαινε χέρι-χέρι με τη διατροφή μου».

«Αλλά δεν συνειδητοποίησα πόσο επηρεάζει την αυτοπεποίθησή σου το να είσαι τόσο υπέρβαρος. Μισούσα να πηγαίνω για ψώνια και όταν έβλεπα τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Φορούσα μόνο κολάν και τοπ. Δεν θα φορούσα ποτέ φόρεμα ή κάτι τέτοιο», προσθέτει.

Πότε πήρε την απόφαση που οδήγησε στη μεταμόρφωση της

Η Βανέσα, που φορούσε φόρεμα νούμερο 20 στα πιο παχιά της, είπε ότι άλλαξε νοοτροπία όταν έκλεισε ένα οικογενειακό ταξίδι στην Τενερίφη. Αποφάσισε να γίνει μέλος της ομάδας αδυνατίσματος Beeweighed τον Φεβρουάριο του 2023 και έχασε 31 κιλά σε μόλις τέσσερις εβδομάδες αλλάζοντας απλώς τις διατροφικές της συνήθειες.

μεταμόρφωση μαμάς
Φωτογραφία: Βανέσα Γκρέγκορι/SWNS

Αργότερα άρχισε να πηγαίνει στο γυμναστήριο για να βελτιώσει τη φυσική της κατάσταση και τώρα ασκείται πέντε φορές την εβδομάδα. «Πάντα ήθελα να χάσω βάρος, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που έκανα δίαιτα στη ζωή μου. Νόμιζα ότι θα έχανα έξι κιλ’α. Αλλά μέσα σε πέντε εβδομάδες, έχασα 25, οπότε έτσι ξεκίνησε».

«Πήγαινα στο γυμναστήριο πρωί-πρωί όταν ήταν ήσυχα. Στην αρχή, ήταν τρομακτικό και φοβιστικό. Αλλά πρέπει απλώς να σκεφτείς για τι είσαι εκεί».

Η Βανέσα έχει γίνει πλέον πρέσβειρα της Beeweighed και συνεργάζεται με άλλες γυναίκες που θέλουν να βελτιώσουν τη διατροφή και τη φυσική τους κατάσταση. Είπε ότι το πιο σημαντικό πράγμα για όσους ελπίζουν να χάσουν μερικά κιλά το νέο έτος ήταν να δεσμευτούν σε μια σειρά από επιτεύξιμα ορόσημα.

«Αν θέλετε να χάσετε βάρος και να αποκτήσετε φυσική κατάσταση, βάλτε έναν ενδιάμεσο στόχο, όπως την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ώστε να χάσετε έξι κιλά. Αν ξέρετε ότι μπορείτε να το κάνετε, θα συνεχίσετε. Και αν νομίζετε ότι μπορείτε να το κάνετε, τίποτα δεν θα σας εμποδίσει».

Όλο Υγεία

Scroll to Top