Μητέρα 4 παιδιών νόμιζε ότι είχε πονοκέφαλο λόγω Long Covid και τελικά ήταν όγκος στον εγκέφαλο

Μητέρα , όγκος

Μια μητέρα τεσσάρων παιδιών από τη Σκωτία που συχνά νόμιζε ότι μύριζε καπνό από φωτιά και είχε πονοκεφάλους, ανακάλυψε ότι τελικά είχε όγκο στον εγκέφαλο.

Η Jenny Dunlop, 40 ετών, είχε συνεχείς πονοκεφάλους από τότε που ήταν παιδί όταν κάποια στιγμή μύριζε έντονες μυρωδιές και είχε συμπτώματα από τα μάτια.

Η Jenny, από το Darvel, στο East Ayrshire, στη Σκωτία, πήγε στον οπτικό της, ο οποίος διαπίστωσε ότι τα οπτικά της νεύρα είχαν φλεγμονή. Στη συνέχεα, ο γιατρός της την παρέπεμψε σε νευρολόγο, ενώ τα συμπτώματά της επιδεινώθηκαν και η αξονική τομογραφία αποκάλυψε έναν όγκο στον εγκέφαλο σε μέγεθος λεμονιού.

Η γυναίκα διαγνώστηκε με μηνιγγίωμα τον Αύγουστο του 2022. Ωστόσο, η πιο πρόσφατη μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε, την 1η Φεβρουαρίου 2024, ήταν καθαρή. Τώρα βάζει τα δυνατά της στη μάχη κατά του καρκίνου συμμετέχοντας στα 10.000 βήματα την ημέρα τον Φεβρουάριο για τη φιλανθρωπική οργάνωση Brain Tumor Research.

Η γυναίκα ανέφερε: «Πάντα υπέφερα από πονοκεφάλους και στρες από τότε που ήμουν μικρή, ήταν απλώς μέρος της καθημερινότητας μου. «Καθόλη τη διάρκεια του 2021, μύριζα έντονες μυρωδιές και τα μάτια μου έτρεχαν, σαν να υπήρχε φωτιά στο δωμάτιο, αλλά το μπέρδεψα με σύμπτωμα της Long Covid».

«Είχα, επίσης, οπτικές διαταραχές που συνοδευόταν από έναν οξύ πόνο και μετά έβλεπα εικόνες που δεν υπήρχαν, ακολουθούμενες από μια κλασική αύρα ημικρανίας. Είχα βασανιστικά επεισόδια πόνου που ξέρω τώρα ότι οφειλόταν στην πίεση που ασκούσε ο όγκος στον εγκέφαλό μου», περιγράφει.

«Ένα βράδυ, κοίταξα στον καθρέφτη τα μάτια μου και συνειδητοποίησα ότι δεν οι κόρες μου δεν ήταν στρογγυλές, αλλά είχαν ακανόνιστο σχήμα. Αν έκλεινα το ένα μάτι, ανακάλυψα ότι έβλεπα εξογκώματα σε γραμμές που δεν υπήρχαν στην πραγματικότητα», λέει.

Η γυναίκα πήγε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Queen Elizabeth στη Γλασκώβη για μαγνητική τομογραφία. Η Jenny, μαμά του Piper, τριών ετών, του Taylor, έξι, του Travis, επτά και της Ivy, εννέα, είπε: «Πέντε ημέρες αργότερα, οι χειρουργοί αφαίρεσαν ολόκληρο τον όγκο».

«Σωματικά, ανάρρωσα πολύ καλά, αλλά τώρα έχω  διαταραχή μετατραυματικού στρες ( PTSD), θυμώνω εύκολα και εκνευρίζομαι, ενώ με ενοχλούν οι δυνατοί θόρυβοι. Τις κακές μέρες λυπάμαι τον άντρα μου τον Άντι γιατί ουσιαστικά αποκτά άλλο ένα παιδί. Αλλά αυτές οι παρενέργειες έχουν βελτιωθεί και, με τον καιρό, νομίζω ότι όλες θα εξαφανιστούν» λέει.

Η Katrina Jones, Επικεφαλής του Community Fundraising στο Brain Tumor Research, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες στην Jenny που ανέλαβε την πρόκληση 10.000 Βημάτων την Ημέρα τον Φεβρουάριο, καθώς μόνο με την υποστήριξη ανθρώπων σαν αυτήν μπορούμε να προοδεύσουμε την έρευνά μας για τους όγκους του εγκεφάλου και τη βελτίωση της θεραπείας για ασθενείς, όπως η Τζένη, που αναγκάζονται να πολεμήσουν αυτή τη φρικτή ασθένεια».

Η Brain Tumor Research χρηματοδοτεί έρευνα σε ειδικά κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, κάνει εκστρατείες για την κυβέρνηση και τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο ώστε να επενδύσουν περισσότερο στην έρευνα για όγκους εγκεφάλου, προκειμένου να επιταχυνθούν οι νέες θεραπείες για τους ασθενείς και, τελικά, να βρεθεί μια οριστική θεραπεία.

 

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top