ΕΟΦ: Προσοχή σε αυτά τα συμπληρώματα αδυνατίσματος!

συμπληρώματα αδυνατίσματος

Τα προϊόντα W-loss και Ideal Forte, διαφημίζονται στο διαδίκτυο για την απώλεια βάρους χωρίς να είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ και χωρίς να νομιμοποιούνται να φέρουν τις σχετικές ενδείξεις.

 

Την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση των προϊόντων W-loss και Ιdeal Forte, τα οποία διαφημίζονται στο διαδίκτυο ως συμπληρώματα διατροφής για την απώλεια βάρους, εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Τα σκευάσματα αυτά δεν είναι γνωστοποιημένα συμπληρώματα διατροφής. Επίσης, δε νομιμοποιούνται να φέρουν ισχυρισμούς περί απώλειας βάρους.

Τα W-loss και Ideal Forte, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, διακινούνται διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, ενώ οι εταιρείες που είναι υπεύθυνες για την κυκλοφορία τους είναι άγνωστες. Επισημαίνεται ότι κατά την παραγγελία των προϊόντων μέσω των ιστοσελίδων, οι καταναλωτές καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια έτοιμη φόρμα παραγγελίας, χωρίς να γνωρίζουν είτε που απευθύνουν τα στοιχεία τους, είτε ποιος θα τα διαχειριστεί, είτε την εταιρεία που έχει τη νομική ευθύνη του προϊόντος.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους είτε το W-loss, είτε το Ideal Forte, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Όλο Υγεία

Scroll to Top