Απλήρωτες εφημερίες-Διαμαρτυρία ΟΕΝΓΕ

Νοσοκομεία

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει ότι εξαναγκάζουν τους γιατρούς σε υπέρβαση εφημέρευσης και από την άλλη «κόβουν» την αποζημίωση.

«Από τη μια εξαναγκάζουν τους γιατρούς σε υπέρβαση εφημέρευσης για να μην διαλυθεί το ΕΣΥ και από την άλλη περικόπτουν το ποσό της αποζημίωσης». Την καταγγελία κάνει η η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η οποία τονίζει ότι πρέπει να πληρωθούν άμεσα και στο ακέραιο το σύνολο των δεδουλευμένων εφημεριών των γιατρών.

Υπογραμμίζει ότι οι συγκεκριμένες εφημερίες έγιναν κατ’ εντολή της εκάστοτε διοίκησης και η διαδικασία ονομάζεται «υπέρβαση εφημέρευσης», αφού οι γιατροί υποχρεώνονται να κάνουν περισσότερες από τις προβλεπόμενες εφημερίες.

«Θερμά συγχαρητήρια στη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και στο νοσοκομείο Λέρου που από τη μια εξαναγκάζουν τους γιατρούς σε υπέρβαση εφημέρευσης για να μην διαλυθεί το σύστημα υγείας τελείως, για να μη μένουν ακάλυπτες εφημερίες και από την άλλη περικόπτουν το ποσό της αποζημίωσης των εφημεριών» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ και προσθέτει:

«Και έπειτα λένε με θράσος ότι δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον οι γιατροί όταν προκηρύσσουν θέσεις. Με τέτοια κίνητρα απορίας άξιον πως δεν βρίσκονται εθελοντές γιατροί, γιατί σε λίγο για εθελοντική εργασία θα μιλάμε… Υπάρχει κάποια απάντηση από τη 2η ΥΠΕ ή το υπουργείο;
Απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα και στο ακέραιο το σύνολο των δεδουλευμένων εφημεριών (και για τα υπόλοιπα νοσοκομεία εκτός από Λέρο)», καταλήγει η ΟΕΝΓΕ.

Όλο Υγεία

Scroll to Top