Ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Σαντορίνης-Τραυματιοφορέας πέθανε κατά την διακομιδή του στην Αθήνα

Νοσοκομείο

Το Νοσοκομείο Σαντορίνης δεν διαθέτει παθολόγο, ακτινολόγο και μικροβιολόγο.

Τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Σαντορίνης αναδεικνύει για άλλα μια φορά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ένας 42χρονος τραυματιοφορέας που εργαζόταν στο Νοσοκομείο Σαντορίνης έχασε τη ζωή του, χθες Τρίτη, την ώρα της διακομιδής του στο Νοσοκομείο Νίκαιας.

«Εάν είχε διακομισθεί από τη πρώτη στιγμή μπορεί να ζούσε. Εάν είχε γιατρούς το νοσοκομείο Σαντορίνης μπορεί να ζούσε χωρίς να χρειασθεί διακομιδή», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Πρώτη φορά με υψηλό πυρετό πήγε στο νοσοκομείο Σαντορίνης στις 8/6 και κρίθηκε ότι δε χρήζει εισαγωγής και επανήλθε την επόμενη ημέρα που έγινε η εισαγωγή.

Ο 42χρονος νοσηλεύτηκε για 3 ημέρες στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του νοσοκομείο με πολύ υψηλό πυρετό.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος, το Νοσοκομείο Σαντορίνης δεν διαθέτει παθολόγο, ακτινολόγο και μικροβιολόγο. Έχει έναν καρδιολόγο που «κράτησε» από τις 9 Ιουνίου τον τραυματιοφορέα στο τμήμα βραχείας νοσηλείας.

Αεροδιακομίσθηκε μόλις χθες το απόγευμα και πέθανε στο ασθενοφόρο προς το νοσοκομείο Νίκαιας μετά την αεροδιακομιδή από ανακοπή παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ΕΚΑΒ και του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Ο 42χρονος τραυματιοφορέας δεν ήταν από το νησί και γι’ αυτό έμενε στο παλαιό κλειστό κέντρο υγείας, όπως και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, καθώς οι μισθοί σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο δεν επαρκούν για το ενοίκιο σπιτιού.

Όλο Υγεία

Scroll to Top