ΕΟΦ: Προσοχή σε σκεύασμα για πόνους στις αρθρώσεις

ΕΟΦ

Το προϊόν διαφημίζεται και διακινείται μέσω διαδικτύου και δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ.

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), σχετικά με προϊόν το οποίο διαφημίζεται ως φάρμακο στο διαδίκτυο για ανακούφιση των πόνων των αρθρώσεων.

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ αναφέρεται στο σκεύασμα «Hondrofrost» τo οποίο διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως φάρμακο για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων, για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου χόνδρου, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φλεγμονών στις αρθρώσεις κλπ.

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν, και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

To «Hondrofrost», διαφημίζεται και διακινείται στη χώρα μας διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, όπως: https://greece.hondrofrost-gel.site, https://gr.hondrofrost.eu, www.metrogreece.gr, www.ypyp-fit.gr κ.α., παρανόμως, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του ή τη διακίνησή του στην ελληνική αγορά είναι άγνωστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους τo σκεύασμα «Hondrofrost», να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Όλο Υγεία

Scroll to Top