ΕΟΟ: Προσλήψεις οδοντιάτρων σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία

ΕΟΟ

Η αντιμετώπιση των ελλείψεων οδοντιατρικού προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας με άμεσες προσλήψεις, ήταν ένα από τα κύρια θέματα στη συνάντηση της ΕΟΟ με τον υπουργό Υγείας.

Η ανάγκη βελτίωσης της στοματικής υγείας των πολιτών με κάθε δυνατό τρόπο, επισημάνθηκε στη συνάντηση των μελών του ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Την ΕΟΟ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Αθ. Δεβλιώτης, ο Γ. Γραμματέας, Δ. Κήττας, ο Α΄ Αντιπρόεδρος, Αθ. Υφαντής και ο Ταμίας, Αν. Καλλιφατίδης.

Τα βασικά θέματα συζήτησης

Η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε σειρά θεμάτων, όπως:

  • η συνέχιση του προγράμματος DENTIST pass
  • η ολοκλήρωση της ψήφισης του νέου Δεοντολογικού Κανονισμού Οδοντιάτρων και Λειτουργίας Οδοντιατρικών Συλλόγων
  • η καταγραφή και αντιμετώπιση των ελλείψεων οδοντιατρικού προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας με άμεσες προσλήψεις
  • η ανάγκη επικαιροποίησης οδοντιατρικών επιδημιολογικών καταγραφών

Απόλυτη ταύτιση απόψεων υπήρξε στην έναρξη μόνιμης συνεργασίας της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας με το Υπουργείο Υγείας για την προώθηση δράσεων ανάδειξης της στοματικής υγείας στο γενικό πληθυσμό, αναφέρει ανακοίνωση της ΕΟΟ.

Το πρώτο σημαντικό δείγμα αυτής της συνεργασίας θα αποτελέσει η επίσημη αποδοχή της πρότασης της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας από τον Υπουργό για ανάδειξη του τρέχοντος έτους ως «Έτος Στοματικής Υγείας».

Ιδιαίτερα θετική κρίνεται η στάση του Υπουργού στην πρόταση της ΕΟΟ για κάλυψη των κενών θέσεων οδοντιάτρων σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία της χώρας προαναγγέλοντας προσλήψεις στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Όλο Υγεία

Scroll to Top