Μετακινήσεις προσωπικού από δομές του ΕΣΥ για τη λειτουργία των Μονάδων Εγκεφαλικών

Με μετακίνηση προσωπικού από δομές του ΕΣΥ, επιδιώκει το υπουργείο Υγείας να λειτουργήσει τη νέα Μονάδα Εγκεφαλικών στο «Αττικόν» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

 

Την έντονη αντίδραση του συλλόγου εργαζομένων στην 1η και 2η ΥΠΕ και του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αττικόν» έχει προκαλέσει η απόφαση της 2ης ΥΠΕ για τη μετακίνηση 10 νοσηλευτών από τα Κέντρα Υγείας Περιστερίου, Χαϊδαρίου και Αιγάλεω προς το νοσοκομείο «Αττικόν».
«Το γεγονός δε ότι οι μετακινήσεις των νοσηλευτών γίνονται για να καλυφθούν οι ανάγκες στελέχωσης της νέας Μονάδας αντιμετώπισης Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων (ΑΕΕ) κάνει το μέτρο ακόμα πιο προκλητικό», αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων στο Αττικόν.
Αφήνει μάλιστα αιχμές για τη σημασία που «δίνει η κυβέρνηση στον ίδιο το νόμο που πρόσφατα ψήφισε και αφορά ένα μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας», θέτοντας το ερώτημα: «Ούτε λίγες δεκάδες προσλήψεις νοσηλευτών δεν είναι ικανή να κάνει άμεσα για να στελεχώσει τις νέες μονάδες;» Σημειώνει ότι για «λόγους επικοινωνίας και «εγκαινίων» θυσιάζει κέντρα υγείας ή άλλα τμήματα του νοσοκομείου για να ανοίξει «τσάτρα πάτρα» ένα άλλο» και τονίζει ότι «η δημόσια υγεία δεν είναι παιχνίδι εντυπώσεων».

Η απόφαση μετακίνησης δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα

Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν την απόφαση «επιεικώς απαράδεκτη», τονίζοντας ότι «όχι απλά δε λύνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης, αλλά δημιουργεί μεγαλύτερο, αφού με τη γνωστή μέθοδο “μπαλώνω μία τρύπα ανοίγοντας δύο” αποτελειώνει την έτσι κι αλλιώς σμπαραλιασμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της Δυτικής Αθήνας».
Προσθέτουν ότι για άλλη μία φορά, στο όνομα της «κινητικότητας» και της «ευελιξίας» οι υγειονομικοί καλούνται να γίνουν «λάστιχο». «Μεταφέρουν το λιγοστό, εξουθενωμένο και υποαμοιβόμενο προσωπικό από τη μία δομή στην άλλη επειδή αρνούνται να κάνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές Υγείας».
Το Σωματείο Εργαζομένων εκτιμά ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα δώσει ούτε προσωρινή ανακούφιση στο Αττικόν αφού οι 10 νοσηλευτές δεν μπορούν να καλύψουν τα 193 κενά του νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι ζητούν:

  • Ανάκληση της απόφασης μετακίνησης των εργαζομένων
    • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Δυτικής Αττικής
    Μονιμοποίηση των συμβασιούχων
    • Αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας.
Scroll to Top