Γ. Πατούλης: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την διάδοση των Ιπποκρατικών αξιών

Τις δράσεις για τη διάδοση του αυθεντικού Ιπποκρατικού όρκου ανά τον κόσμο παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Το όραμα του Παγκόσμιου Ιπποκρατικού Ινστιτούτου και οι δράσεις που αναπτύσσει ανά τον κόσμο, σε συνεργασία με τον ΙΣΑ, παρουσιάστηκαν στο Διαδικτυακό Σεμινάριο που διοργάνωσε η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγίου Γεωργίου Kingston της Μεγάλης Βρετανίας, με θέμα «Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών: όραμα, δραστηριότητα και μελλοντικές προοπτικές».

Το Σεμινάριο παρακολούθησαν μέλη της ελληνικής ομογένειας καθώς και Έλληνες και Κύπριοι γιατροί οι οποίοι εξέφρασαν την ευχή να ευοδώσουν οι προσπάθειες να γίνει οικουμενικός ο όρκος του Ιπποκράτη.

Η παρουσίαση των δράσεων του Παγκόσμιου Ιπποκρατικού Ινστιτούτου έγινε από τον Γ. Πατούλη Πρόεδρο του ΙΣΑ και του Ινστιτούτου και το Γενικό Γραμματέα του Ινστιτούτου Α. Πολυδώρου. Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Βασίλης Παπαλόης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας Αγίου Γεωργίου, Κάρολος Κουνούπιας που συνεχάρηκαν για την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια, στην οποία διαβεβαίωσαν ότι θα συμβάλλουν και οι Έλληνες της διασποράς.

Μάλιστα εκφράστηκε η επιθυμία από την παιδίατρο κ. Χατζηκούμη και την διευθύντρια του Γραφείου εκπαίδευσης της πρεσβείας του Λονδίνου κυρία Βερώνη να παρουσιαστούν οι Ιπποκρατικές αξίες στους μαθητές των ελληνικών σχολείων της Βρετανίας.

Οι Έλληνες της διασποράς είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας

«Οι Έλληνες της διασποράς είναι το μεγάλο κεφάλαιο της Ελλάδας και οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την διάδοση των Ιπποκρατικών αξιών και τη δημιουργία της Ελλάδας του σήμερα και του αύριο», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και πρόσθεσε:
«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η χώρα όχι μόνο της υγείας αλλά και των πανανθρώπινων αξιών, τις οποίες θα μεταλαμπαδεύσει σε όλο τον κόσμο. Στόχος μας είναι όλοι οι φοιτητές της Ιατρικής να δίνουν τον αυθεντικό όρκο του Ιπποκράτη και να εμπνέονται από τις Ιπποκρατική ηθική και τις αξίες του μεγάλου Έλληνα ιατρού. Καλούμε τους απανταχού Έλληνες να συμπορευθούν σε αυτή την προσπάθεια για την αναβίωση του πνεύματος της Ιπποκρατείου Ιατρικής, την οποία συνδυάζουμε με μια διαρκή, συστηματική καμπάνια, για την προώθηση του Τουρισμού υγείας της πατρίδας μας».

Όλο Υγεία

Scroll to Top