Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τα νοσοκομεία θα ενισχυθούν με προσωπικό και τα προβλήματα θα λύνονται επιτόπου

νοσοκομεία

Στην πολιτική αξία έχει αυτά τα οποία εξαγγέλλουμε να υλοποιούνται, δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοινώνοντας τη στελέχωση των νοσοκομείων και τη λύση των προβλημάτων επιτόπου.

Νέες προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών, παράταση όλων συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, των συμβάσεων ορισμένων χρόνων και αυτών που είναι με καθεστώς ΟΑΕΔ, ανακοίνωσε από την Κρήτη ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Έμφαση θα δοθεί στις λεγόμενες άγονες περιοχές και τις λεγόμενες άγονες ειδικότητες, για τις οποίες θα δοθούν κίνητρα.

«Τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι προκηρύξεις», ανακοίνωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι «όλα τα νοσοκομεία θα στελεχωθούν πλήρως» και εκφράζοντας την ευχή «πραγματικά να υπάρξει ενδιαφέρον από την πλευρά των υποψηφίων…».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε επίσης ότι οι επισκέψεις στα Νοσοκομεία θα συνεχιστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θα πηγαίνουμε συνεχώς σε όλα τα νοσοκομεία παντού, προκειμένου να λύνουμε τα προβλήματα επιτόπου».

Η υπόσχεση που κρατήθηκε…

 

Ο υπουργός Υγείας συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, επισκέφθηκε χθες Νοσοκομεία της Κρήτης, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα υποστελέχωσης, με πρώτο το Βενιζέλειο, για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα. «Όπως υποσχέθηκα ξαναβρίσκομαι στο Ηράκλειο για να επιβεβαιώσουμε αυτά τα οποία αποφασίσαμε στην προηγούμενη επίσκεψή μου εδώ, και με χαρά βλέπω ότι αποκαταστάθηκε η λειτουργία του χειρουργικού τομέα στο Νοσοκομείο. Πλέον, έχουμε πλήρη χειρουργική λειτουργία με τους αναισθησιολόγους που ήρθαν από τον ιδιωτικό τομέα».

Κάλυψη κενών θέσεων με fast track διαδικασίες

Ο υπουργός ανακοίνωσε την κάλυψη όλων των θέσεων του ιατρικού προσωπικού, οι οποίες έγιναν ή κηρύχθηκαν άγονες.
«Προκηρύσσουμε άμεσα όπως υποσχέθηκα με fast track διαδικασίες, μια διάταξη που ψηφίστηκε από τη Βουλή πριν από περίπου δύο εβδομάδες, 3 θέσεις αναισθησιολόγων, 3 θέσεις ακτινολόγων και μια σειρά άλλων θέσεων εδώ στο Βενιζέλειο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες».

Νέες προσλήψεις τον Ιανουάριο

 

Ο υπουργός ζήτησε από την Ιατρική Υπηρεσία και τη Διοίκηση, άμεσα να στείλουν προτάσεις, ούτως ώστε τον Ιανουάριο να ξεκινήσουν νέες προσλήψεις και να καλυφθούν οι όποιες κενές θέσεις υπάρχουν ή όποιες ανάγκες του Νοσοκομείου.
«Το ίδιο συμβαίνει και με το νοσηλευτικό προσωπικό όπου περιμένουμε την πρόσληψη 74 ατόμων, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού και προβλέπουμε πανελλαδικά, περίπου 3.000, εκ των οποίων ένα μέρος αντιστοιχεί και στο Βενιζέλειο».

Στις βασικές προτεραιότητες το νοσοκομείο της Σητείας

 

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε και το Νοσοκομείο της Σητείας, διαβεβαιώνοντας ότι «θα ενισχύσει τη λειτουργία του νοσοκομείου, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Σητειακού λαού».
Αποφασίστηκε μετά τις συσκέψεις με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, είπε ο υπουργός, «να προκηρύξουμε άμεσα με τις νέες διαδικασίες, δηλαδή την τρίμηνη προθεσμία που δίνει ο νέος νόμος για τις προσλήψεις του ιατρικού προσωπικού, και να προσλάβουμε έναν αναισθησιολόγο, δύο παθολόγους, δυο παιδιάτρους, έναν ακτινολόγο και έναν ορθοπεδικό. Τα ίδια αφορούν και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής. Τις επόμενες μέρες στην κυριολεξία προκηρύσσονται όλες οι θέσεις που ανέφερα για τη Σητεία και την Ιεράπετρα».

Scroll to Top