Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει τη διοίκηση για διώξεις

ευαγγελισμός

Για επιχείρηση τρομοκράτησης, αυταρχισμού και απαξίωσης, καταγγέλλει τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός το Σωματείο Εργαζομένων.

Τρομοκράτηση των εργαζομένων από την Διοίκηση του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων και προχωρά σε δίωρη στάση εργασίας 8.00-10.00πμ στις 24 Ιανουαρίου με συγκέντρωση στο ΤΕΠ και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση.

«Εδώ και μεγάλο διάστημα η διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός έχει εντείνει τον αυταρχισμό και την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων. Είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη κλήσεις σε απολογία, ΕΔΕ, πειθαρχικά, ποινές και απειλές για «ψύλλου πήδημα. Ενέργειες που σε κανονικές καταστάσεις θα προκαλούσαν θυμηδία ή έστω θα αρκούσε μία προφορική παρατήρηση, μετατρέπονται εσκεμμένα από τη διοίκηση σε λόγους για διώξεις, πρόστιμα, επιπλήξεις. Μάλιστα έχουν αποθρασυνθεί τόσο που πριν τις γιορτές απέλυσαν καθαρίστρια με την υπόνοια ότι «έκλεψε έξω από θάλαμο covid ένα ζευγάρι χρησιμοποιημένες σαγιονάρες», αναφέρει το Σωματείο.

Στο «στόχαστρο» και συνδικαλιστές

Προσθέτει ότι «στο επίκεντρο αυτής της αυταρχικής τακτικής της διοίκησης -όχι τυχαία- βρίσκονται εκλεγμένοι συνδικαλιστές, μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζόμενων. Ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Φερεντίνος (μέλος επίσης του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ), η Γ. Γραμματέας Τατιάνα Ευαγγελοπούλου, (μέλος του ΓΣ & της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ), ο Θανάσης Γερούκαλης (μέλος της ΕΟΕ του ΣΕΝΕ & της ΠΟΕΔΗΝ), ο ταμίας του ΔΣ Νίκος Γούσιος και η Παρασκευή Πασχάλη μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου κ του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ, καλούνται μάλιστα στοχευμένα σε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) ως ύποπτοι για την αποξήλωση των μηχανημάτων ελέγχου καρτών (συναυτουργία σε κλοπή -καταστροφή δημόσιας Περιουσίας)».

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, έχουν προηγηθεί κλήσεις σε απολογία σε μέλη του ΔΣ «με στημένες και αναπόδεικτες κατηγορίες (δήθεν χειροδικία σε security, μη τήρηση του ωραρίου με “αδικαιολόγητες υπερωρίες”!!!, λεκτική αντιπαράθεση με τον υποδιοικητή για την κατάσταση στο ΤΕΠ), ενώ το γραφείο προσωπικού έχει μετατραπεί σε μακρύ χέρι της Διοίκησης που εκδίδει συνεχώς και μαζικά άδικες και ανυπόστατες – στη συντριπτική πλειοψηφία τους – πειθαρχικές διώξεις»

Τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι «η Διοίκηση αντί να προσπαθεί να εκφοβίσει και να φιμώσει τους εργαζόμενους, πράγμα που δεν πρόκειται να καταφέρει ό,τι και να κάνει, καλό θα ήταν να ασχοληθεί με τα σοβαρότατα προβλήματα που βιώνου εργαζόμενοι, ασθενείς και επισκέπτες καθημερινά στο νοσοκομείο, λόγω των σοβαρότατων ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και υλικά. Black out στο ρεύμα, πλημμυρισμένα τμήματα και υλικά, παροπλισμένα νέα μηχανήματα, κλειστές αίθουσες ΜΕΘ, κλειστές αίθουσες χειρουργείου, τμήματα που υπολειτουργούν ή λειτουργούν στα όρια τους, πολύωρες αναμονές ασθενών στο ΤΕΠ. Ειδικά τώρα, που εν μέσω του νέου κύματος πανδημίας covid και ιώσεων οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο δίνουν και πάλι σκληρή μάχη για την περίθαλψη του λαού σε ένα αποδυναμωμένο νοσοκομείο, είναι απαράδεκτο η διοίκηση να δίνει προτεραιότητα στην τρομοκράτηση και κατασυκοφάντησή».

Το Σωματείο Εργαζομένων απαιτεί:

«Να σταματήσει αυτή η πρωτοφανής για το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, επιχείρηση τρομοκράτησης, αυταρχισμού και απαξίωσης!
Να αποσυρθούν εδώ και τώρα οι αναίτιες κατηγορίες και ποινές στους εκλεγμένους συνδικαλιστές
Να ανακληθεί η απόλυση της συναδέλφισσας καθαρίστριας»

Όλο Υγεία

Scroll to Top