Πώς κατάφερε ένας άντρας να αναστρέψει τον διαβήτη του – Έχασε 18 κιλά και μοιράζεται το μυστικό του

διαβήτη

Ο Devlin Donaldson, ένας πολυάσχολος επιχειρηματίας, έλαβε μια «κλήση αφύπνισης» το 2018 μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Η διάγνωσή του ήταν διαβήτης τύπου 2, μια κατάσταση που είχε εν αγνοία του για χρόνια.

Νιώθοντας απελπισία, ο Devlin δοκίμασε φάρμακα αλλά είδε ελάχιστη βελτίωση. Παραδέχεται, ωστόσο, ότι παραμελούσε τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σύμφωνα με το Business Insider.

Πώς κατάφερε να αντιστρέψει τον διαβήτη του

Ένα σημείο καμπής έφτασε όταν ο Devlin άρχισε να χρησιμοποιεί μια ψηφιακή εφαρμογή. Αυτή η εφαρμογή παρακολουθούσε το σάκχαρο του αίματός του, τη διατροφή, την άσκηση, τον ύπνο και τα φάρμακα, παρέχοντας μια ολιστική άποψη της υγείας του.

διαβήτη
Φωτογραφία: Devlin Donaldson/Business Insider

Μέσα σε έξι μήνες, τα αποτελέσματα ήταν αξιοσημείωτα. Ο Devlin έχασε πάνω από 18 κιλά, πέτυχε ύφεση του διαβήτη, μείωσε την αρτηριακή του πίεση και τη χοληστερόλη και ακόμη και μείωσε την εξάρτησή του από τα φάρμακα, σύμφωνα με το Business Insider.

Η διατροφική αλλαγή που τον βοήθησε

Ένας από τους παράγοντες που τροφοδότησαν τη μεταμόρφωσή του ήταν μια διατροφική αλλαγή. Ο Devlin έδωσε προτεραιότητα στα λαχανικά όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι, αντικατέστησε τα επεξεργασμένα σνακ με ξηρούς καρπούς και δημιούργησε ακόμη και pancakes φιλικά για τον διαβήτη χρησιμοποιώντας αλεύρι αμυγδάλου.

«Οι συμβουλές για τον διαβήτη μπορεί να προκαλούν σύγχυση. Εστιάζουν στους περιορισμούς, δεν ασπάζονται έναν υγιεινό τρόπο ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Τόνισε, ακόμη, ότι οι εξατομικευμένες ιδέες άλλαξαν την κατανόησή του για το σώμα του και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε. Τρία χρόνια αργότερα, ο διαβήτης του βρίσκεται σε ύφεση.

Το μυστικό όπλο του; Τα pancakes γεμάτα πρωτεΐνη που παρασκευάζονται με αλεύρι αμυγδάλου και προσφέρουν περισσότερη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και χαμηλότερο αντίκτυπο στο σάκχαρο του αίματος σε σύγκριση με το κανονικό αλεύρι.

Επίσης, ενσωμάτωσε περισσότερη κίνηση, στοχεύοντας σε 10.000 βήματα καθημερινά. «Η έναρξη οποιασδήποτε νέας ρουτίνας άσκησης είναι δύσκολη. Μα στην πορεία γίνεται πιο εύκολο!», παραδέχτηκε ο Devlin.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 422 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από διαβήτη, η πλειοψηφία των οποίων ζει σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος και 1,5 εκατομμύριο θάνατοι αποδίδονται άμεσα στον διαβήτη κάθε χρόνο. Τόσο ο αριθμός των περιπτώσεων όσο και ο επιπολασμός του διαβήτη αυξάνονται σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top