«Μαμά, γερνάς αντίστροφα;» – Μια 50χρονη μοιράζεται το μυστικό που την βοήθησε να αντιστρέψει τη γήρανση

γήρανση

Ενώ η γήρανση είναι απολύτως φυσική, πολλές γυναίκες θέλουν να γυρίσουν το ρολόι και να αντιστρέψουν τον χρόνο. Και υποστηρίζουν πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνουν. Μια γυναίκα πιστεύει ότι μια αλλαγή στην ενέργεια μπορεί να είναι το μυστικό.

Οι γυναίκες άνω των 50 ετών μπορούν να δείχνουν νεότερες εφαρμόζοντας καθημερινά κάποιο προϊόν περιποίησης δέρματος, αλλά οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι αυτή η κίνηση θα έχει αποτελέσματα μόνο αν γίνει νωρίς στη ζωή κάποιου ανθρώπου, δηλαδή πριν ο χρόνος αρχίσει να κάνει όλο και πιο εμφανή τα σημάδια του.

γήρανση
Φωτογραφία: Claire Doré/Facebook

Οι γυναίκες μπορούν επίσης να «κόψουν» πολλά χρόνια αποφεύγοντας τη συνήθεια του μακιγιάζ που κάνει το δέρμα ξηρό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει τίποτα που να γερνάει περισσότερο το δέρμα από αυτό.

Η προσωπική εμπειρία και το μυστικό της 50χρονης που «γύρισε τον χρόνο»

Αλλά η προπονήτρια σχέσεων και γνωριμιών Claire Dore είπε στο GB News ότι το να δείχνεις νέος έχει να κάνει με τη θετική ενέργεια. «Όλα έχουν να κάνουν με την ενέργεια. Είμαι 50 και νιώθω και δείχνω νεότερη από ποτέ. Στα 47 μου βίωσα μια αφύπνισα και χώρισα από την 21 ετών σχέση μου. Είχα κορεστεί τόσο πολύ συναισθηματικά και αυτό είχε δραματικό αντίκτυπο στην ενέργειά μου», λέει χαρακτηριστικά.

γήρανση
Φωτογραφία: Claire Doré/Facebook

Σήμερα, η Claire όχι μόνο αισθάνεται καλύτερα, αλλά φαίνεται και νεότερη. Η ίδια αποκάλυψε: «Ο γιος μου μου είπε πρόσφατα “μαμά γερνάς ανάποδα;”». Η 50χρονη μητέρα πρότεινε ότι οι γυναίκες μπορούν πραγματικά να γίνουν πιο νέες εάν απαλλαχθούν από την αρνητική ενέργεια.

«Για μένα όλα έχουν να κάνουν με την απελευθέρωση των συναισθηματικών βαρών που κρατάμε ασυνείδητα. Να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να ενσαρκώσει όλα αυτά που είμαστε και να φροντίσουμε να κάνουμε αυτά που αγαπάμε -να κάνουμε προτεραιότητα αυτά που μας κάνουν να νιώθουμε καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά η Claire.

Το να μεταμορφώσετε την ενέργειά σας είναι κάτι στο οποίο μπορείτε να δουλέψετε μόνοι ή με έναν προπονητή. Όπως εξήγησε η γυναίκα, «επένδυσα στη δική μου προσωπική ανάπτυξη και δούλευα με έναν προπονητή μέρα με τη μέρα».

γήρανση
Φωτογραφία: Claire Doré/Facebook

«Η συμβουλή μου σε όποιον θέλει να ξεκινήσει σε αυτό το ταξίδι είναι να εκφράσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, είτε επιλέξει να συνεργαστεί με έναν προπονητή, όπως έκανα εγώ, είτε απλά να επενδύσει σε ένα ημερολόγιο και να αφιερώσει χώρο καθημερινά για να γράψει σε αυτό», συμπλήρωσε και κατέληξε:

«Όταν εκφράζουμε τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, δημιουργούμε χώρο στο σώμα μας -μας απελευθερώνει».

Η επιστήμη έχει στηρίξει τους ισχυρισμούς της Claire

Η επιστήμη, μάλιστα έχει υποστηρίξει  την ιδέα ότι η αξιοποίηση της θετικής ενέργειας είναι ένα εργαλείο κατά της γήρανσης. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ, το άγχος μπορεί βιολογικά να σε γεράσει, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο.

γήρανση
Φωτογραφία: Claire Doré/Facebook

«Γινόμαστε βιολογικά μεγαλύτεροι όταν το σώμα μας είναι υπό πίεση, αλλά γινόμαστε και πάλι νεότεροι όταν αναρρώνουμε, σύμφωνα με μια μελέτη που ανέλυσε το DNA των ανθρώπων όταν έκαναν επείγουσα χειρουργική επέμβαση στο ισχίο, είχαν σοβαρή Covid-19 ή βρίσκονταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης», έγραφε η μελέτη.

Όλο Υγεία

Scroll to Top